Wednesday, April 1, 2009

it's 1st of april, i'm 30 today!

APRIL FOOL!


opsss saya sudah berumur 30 tahun hari ni. welcome to the club, bak kata mr shaifull. eleh poyolah tu, dengkilah kalau aku ni berumur 20an, sbb dia dah 30an. alah, biarlah, who cares, it's just a number. lgpun nombor ni x memainkan peranan pun. betullah kan, ada ke kalau aku nak naik teksi, driver teksi tu tanya dulu, u umur berapa? 30 la uncle, ha tatak boleh naik wa punya teksi. ha, ada ke camtu? x de kan, so age doesnt matter.

1 april 1979, mak lahirkan aku, kat hospital besar kangar. tu dulu, sekarang ni dah tukaq nama pun, hospital tuanku fauziah. aku adalah peminum susu ibu yg tegar, tp bukan penagih tegar, errr tp boleh dikategorikan jugak kan? sbbnya, aku sanggup menangeh, berlapar, mogok, x nak minum susu lain selain dr susu mak aku. dan akibatnya, aku kena tunggu dr jam 7 pagi, sampailah mak aku balik keja kul 2 petang.

kul 2 ptg pun blm tentu aku blh minum susu lg, ye lah, mcmlah hospital tu sebelah umah tok aku kan, mestilah nak kena tunggu dlm 1 jam, barulah mak aku sampai umah, sudahnya kul 3 lah baru aku dpt mengisi tempolok aku utk hari tu. mak aku keja kat HTF tu lah. tp sekarang ni dah pencen pun.

ada sekali tu plak, sampai tok aku terpaksa bawak aku dr rumah sampailah ke klinik mata ayer tempat mak aku keja semata2 nak bg aku minum susu. masa tu mmg aku x peduli langsunglah, mak keja ke apa ke, yg aku tau aku nak minum SUSU IBU. tengok, betapa bagusnya seorang bayi yg bernama ct noramiza ni, dr kecik lg aku dah tau kebaikan susu ibu, masa tu mana ada lg kempen2 cam sekarang ni.

tp oleh kerana kebijaksanaan aku, aku dah sedaq dr awal kebaikan susu ibu tu (read: degil sebenaqnya, sifat tu dah ada dr aku lahir lg, hanya "mereka2" yg mengetahui). malanglah sapa kawen ngan aku, errr sapa tu ha??

dan aku pun penah malukan mak aku, masa tu aku menangis2 nak susu dlm bas, masa tu ayah x beli keta lagi, terpaksalah mak aku naik bas, ayah plak keja kat UPP changlun. mak aku pun dgn malu dan segan silu terpaksalah ikut kehendak aku, dulu2 mana ada nursing cover kan, nak x nak terpaksalah. sian mak aku, mintak maaf mak.

bila dah besaq sket, lglah seksa dgn perangai aku, kalau x dpt apa2 yg aku nak, kalau kat rumah tok tu, mmg bertambahlah keja mak aku hari tu, apa x nya, kalau x dpt ja benda yg aku mintak, mmg aku menangeh2 sambil berlari keluaq umah, pastu guling2 kat atas tanah, sampai rambut penuh dgn tanah. tanah jenis debu2 plak tu, confirm dekat setengah jamlah mak aku nak kena shampoo rambut aku tu.

bijak kan aku?

mintak2lah rifqy x ikut perangai aku camtu, bukannya apa, aku takut belum lg umuq aku 40 nnt, dah penuh uban putih kat kepala aku ni, confirm masa tu nnt merelaih lg duit aku nak p dye rambut ni biaq hitam.

sebenaqnya byk lagi cita pasal tuan punya blog ni, tp kalau aku cerita semuanya kat sini, confirm ramai yg lena kat kerusi ofis memasing kan, alah mcm aku x tau, hangpa baca blog ni during office hours kan, eleh jgn nak ta ya pa wau lah. tepon bos sorang2 kang.

bila dah cerita pasal aku, wajiblah ada gambaq aku kan? kihkihkih...





p/s - entry ini bukanlah bertujuan utk nak suruh orang2 yg baca ni wish aku, tp kalau setakat nak deliver bunga ke chocolate ker, dialu2kanlah.

adios



12 comments:

erlyda said...

HAPPY BIRTHDAY!!!!!! ni april fool ker btol² hahahahahaha

Nurhayati said...

nak wish gak...
Happy Birthday!!!

semoga panjang umor dan dimurahkan rezeki..
dan bertambah2 anakkkk aminnnnn

@Z said...

err ni besday betul2 ke kami kena april fool? tepek gambo ic kat situ bole? wakakakaka :D

anyway, hepi besday... ;)

mommyrifqy said...

erlyda, nurhayati, az - ini betul2lah, bukan cobaan. hehehehehe, kalau x caya tanya mak saya kihkihkih...

Anonymous said...

ni anak sapa yg tak malu bgtau suma worang pasal besday dia ni???? tp takpelah...sempena besday yg ke 3000...alamak terlebih sudah...yg ke 30 tu terimalah lagu ni...SELAMAT ULANGTAHUN SAYANGGGGGGG.........lirik yg lain tlg carik sdiri no.....

nanadanny said...

lor ish, jenuh hg berhati2 ari ni kan, takut gak roommate wat surprise....hehe

apa pn, hepi besday, moga hg dipanjangkan umur, murah rezeki dan ceria selalu ngan family...

mommyrifqy said...

anon - kalau umur i 3000 tahun, that's mean umur u dah 30000 tahun masa tu :) wargahakhak

nanadanny - eleh, kalau berani buatlah, aku karate bantal peluk dia baru dia tau

Mrs Azuhaizat said...

Ct happy birthday, aku jumpa blog hang ni kat fp hang tru fp ziana..birthday aku sehari sebelum hang, so selamat la kita ber'30' an..hi..hi..-Suharti kawan se'Manjung'

mommyrifqy said...

mrs azuhaizat - suharti, lamanya kita x sembang2 kan, teringat lg kekalutan hang dulu2 masa kat kelas, la ni hang kat mana?

btw, happy belated birthday!!!

Mrs Azuhaizat said...

tu la dulu kalut la ni lagi kalut dgn 3 org puteri..la ni aku kat negara jiran kak linda - Germany dok bawah JPA - Jaga students tajaan JPA...

Anonymous said...

titi...happy belated bday...semoga panjang umoq murah rezki ok...!
~effa~

ct noramiza said...

effa - ish tenkiu tenkiu, aku baru baca hari ni hang punya comment. effa, hang ada blog x?