Thursday, April 30, 2009

HAPPY BIRTHDAY, AYAH!

mmm tomorrow is ayah's birthday. kadang2 ayah wat lawak gak, birthday dia semua org cuti. :) dan setiap kali birthday ayah atau mak, aku mesti ada kat sana. nak kata kebetulan kadang2 benda tu mcm dirancang. tp tu lah, maybe sbb kebetulan birthday ayah masa public holiday, so secara x langsung aku akan bercuti di kg.

tp kali ni, x tau pasai pa, i dont feel like going back to my hometown. i dun know y. tp masa aku tgh type benda ni, mata aku berayaq, rasa nak nanges. biaqlah, lg pun mak ngan ayah nak mai jenguk kami hujung bulan 5 ni, arghhh x lama lg kan, lg 4 minggu.

all i have to do is be patient. being me, sometimes it's hard to xplain... :(


Ikhlasnya hati
Sering kali disalah erti
Tulusnya budi
Tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan
Kelukaan ini
Kumengalah… ku bersabar

Bertentang mata seolah-olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajatmu

Manis dibibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlena pastinya terpukau
Pujukmu, rayumu, suaramu
Yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum
Dengan pengunduran diriku
Tetapi bagi ku pula
Suatu ketenangan

Andainya kita terus bersama
Belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah
Cara hidupmu

Ada rahmatnya
Bila tidak lagi bersama
Terasa jauh
Diriku ini dengan dosa

Ku tinggalkanmu walau tanpa kerelaan
Yang nyata kau tidak berubah…

Katalah apa yang kau ingin
Selagi kau dapat berkata
Memang begitu sikapmu
Semenjak dahulu


sedih sgt, x dpt tgk ayah potong kek yg kakak beli cam last year...rindunya kat ayah ngan mak...


4 comments:

Ma'am_Chelsea said...

Hye sis!!

Nanti smpaikan ucapan Selamat Hari Lahir utk ayah CT ye... Moga dpanjangkan umur, cihat slalu & murah rezeki....


p/s : Klau rase rindu sgt, CT balikla jenguk mak & ayah taw... Nanti kang sok sure monyok je muke & mood pun down ....~ Hepi holiday!! :)

CT NORAMIZA said...

ma'am chelsea - ok, thanks!!!

Anonymous said...

alah nanti ayah hang turun rawang, hang beli lah kek lagi..suruh eqy tolong potongkan..hehehee..eppi besday pakcik!!

Klinda

CT NORAMIZA said...

klinda - tp x sama celebrate ramai2 kan? ari tu anak kakak sms, dia kata depa tgh dok celebrate birthday chaq kat rusnani tomyam, kalau makcik, pakcik n nabill ada lg best dia kata, huhuhuuuuuuuuu...