Monday, May 25, 2009

aku tengah marah

hati aku tengah berbulu ni, sila jgn tanya mcm mana rupa hati bila berbulu. satgi x pasai2 aku sekeh kepala.

dlm meeting pa2 hari tu, semua pa seventeen dah setuju, pa pengarah kena bukak dulu semua surat2 utk pengarah, means director kena screen semua surat, kalau surat tu ada antrax nasib engkaulah. dah mmg mcm tu prosedurnya. mmglah aku ni seventeen sahaja, tp dulu aku pun penah gak kat pej director, kat pej director general pun sama gak, semua surat kena bukak, baca, cop, masuk bilik bos, pastu keluar balik, pastu dgn susah payahnya kalau urgent, aku akan antar sendiri kat pegawai.

mungkin sbb aku seventeen, so aku rasa t/jwb aku nak sampaikan surat tu kat officer dgn cepatnya, sbb aku takut aku plak yg kena sekeh ngan bos kalau surat x sampai pada waktunya. tp this makcik, aku x tau la mana punya mazhab pa yg dia ikut, dia ikut suka hati dia ja.

surat2 dia x nak bukak, sbbnya dia kata, habih tu saya x dak keja lain, bukak surat je lah sepanjang hari, apa lg, dlm meeting hari tu, pa seventeen yg sblm ni jaga bos tu menjawablah, apa plak kak, sepanjang saya kat situ dulu, beratus surat saya bukak sehari, cop, masuk bos, baru blh bg kat officer. ha kau, terdiam dia kat situ.

rupanya selama hari ni, semua pa seventeen dok tension, bara ja kat dia, sbb seolah2 dia sorang je pa, org lain ni par (office boy). memandangkan kat sini x dak office boy, kalau ada pun, sehari 2 kali dtg dr ministry, so kalau ada surat urgent, terpaksalah despatch sendiri kan.

tp bila time dia lak, memanjangggggggggg call pa lain, suruh ambik surat sendiri, padahal dlm meeting hari tu, cc dah bgtau dia, jgn call pa lain suruh ambik surat, sbbnya pa lain pun ada bos gak, nnt x pasal2 telefon berbunyi, x dak org pick up the call, cc mintak dia call technician setiap zon utk ambik surat masing2.

tp bila dah nama makcik ni kan, x reti bahasa gak dia, sat2 dia call lg suruh aku ambik surat kat atas, dahlah perbezaan tingkat tu 9 tkt ke atas, dahlah bos aku tgh hangin hari ni, dia plak call aku suruh ambik suratlah apa lah. aku x nak, aku suruh dia call org lain pegi ambik, biaqlah org nak kata aku berkira ke apa ke, tp yg aku tau, sblm aku kena hamun ngan bos, baik aku jgn tinggal tempat.

dahlah bos hangin ja 2 3 hari ni, satgi dia bukak pintu, tgk aku x dak kat tempat, x pasal2 ribut taufan la nina semua ada nnt. aku gak yg kena. sblm kena, baik aku berjaga2. 1 lah pesanan aku kat, jgnlah ingat diri sendiri ja, ingatlah org lain gak, sendiri mau ingatlah... :)

apa aku merepek ni labu, tahlah, aku pun tgh bengong ni, nak carik org buat soto plak, utk jamuan hari khamis ni, jamuan lg 2 hari, takutnyaaaaaaaaaaa...

4 comments:

zailamohamad said...

sat marah2..kang cepat tue;-)

CT NORAMIZA said...

zaila - :) kekekekeee mmg dah tua pun

Anonymous said...

awak sorg je tua...kami muda belia lg...wakakkaahhhhh......pengakuan yg berprestij tahun 2009....

CT NORAMIZA said...

anon - jgn nak perasan, org "muda" mana ada demam, org "tua" je yg demam :) wargahkahakha