Tuesday, May 19, 2009

buruh kanak-kanak



gambar dr sini

sian kan buruh kanak-kanak camni. simpati sgt. jgnlah negara kita pun jadi camni satu hari nnt. menakutkannnnn (tiru mcm kak mah af)

err tp kalau kita gunakan anak sendiri utk buat keja umah, kira buruh kanak-kanak gak ke? ke bukan?




rifqy tgh "tolong" ayah dia basuh keta, tolonglah sgt. bukan setakat keta tu yg basah, dgn dia2 sekali lencun. errr agak2 aku boleh bukak car wash x lepas ni, :) kihkihkih...




tgk betapa tekunnya dia "lap" keta tu.



mr shaifull tgh "berdiplomasi" ngan budak kecik tu sbb nak dptkan balik kain lap keta dan nak suruh dia masuk umah, mandi.



x berjaya gak, aku nak lap gak keta ni sampai ke sudah, jenuh gaklah aku dan mr shaifull "tangkap" rifqy dlm usaha nak memandikan dia secara proper kat dlm umah, mengerikannnnn. nampak x kepala dia yg basah gak tu, org lain pun basuh gak keta, tp x dak lah sampai camtu sekali, gasaklah anak oi, asalkan bahagia...

3 comments:

AiNeRzA said...

jimat duit ayah...x payah pegi carwash...hihihihihi

Anonymous said...

anak bapak lah katakan....kami 2 org mmg penjimat org nya...tp yg sorg lg tu....tak tau lah.....tak gitu eqy???

CT NORAMIZA said...

ainerza - :) kihkihkih...

anon - eleh, waktu roh rajin datang, mmglah camtu, cuba time roh malas dtg, terpaksalah bini bawak keta p cuci kat car wash, gadis cuci car wash girl cintaku milikmu (eqy suka lagu tu)