Friday, May 8, 2009

episod 5 : jalan2 di bandaraya melaka

bila dah check out dr hotel tadi, terus menuju ke pusat bandar. mr shaifull nak lepaskan hajat nak masuk muzium, sbb tiap kali datang melaka, mesti x termasuk2 muzium kapal tu. muzium samudera namanya abang.




dah sampai. terus q beli tiket, jom kita masukkkkk.










dah penat dlm tu, perut pun menyanyi lagu rindu dah, kami keluaq p makan dulu, kat depan tu ja pun. x payah jalan jauh2.




asam pedas pari ngan cencaluk, makan cepat2, sedap o. aku makan dulu, pastu baru mr shaifull.



lepas dah mamam, masuk muzium balik, tp bukan kat dlm kapal tu, kat sebelah tu plak, aku x ingat plak apa ke nama muzium sebelah tu, tp ada kaitan ngan kapal2 tu gak lah, maklumlah, aku mana minat muzium2 ni, dulu masa dgn klinda ngan abg zaiful, kami masuk muzium kecantikan, klinda, abg zaiful, ayiesh (anak klinda) n mr shaifull p berjalan tgk2 kat dlm tu, aku hentam lena kat kerusi, punyalah mengantuk gila.

kalau tempat shopping, barulah aku celik bijik mata, walaupun x dpt beli apa2, tp hati tu tenang ja :) wargahakhakahka









rifqy takut ngan patung2 tu. kalaulah boleh hangkut bawak balik umah, kan ke senang aku buat keja umah, letak ja patung tu kat situ :) heheheheee...




keluaq ja dr situ, mr shaifull dah ajak balik, aku pun dgn relanya mengiyakan ja lah, tu pun dan jugak ajak dia singgah jusco melaka tu, apa motif ntah aku nak p jusco tu, tp x singgah pun, sbbnya rifqy dah lena bila kami gerak dr pusat bandar tu lg. dia lena sampailah ke rawang, ha ambikkkk. menara taming sari pun x sempat naik, mr shaifull beria nak bawak kami naik benda tu, tp kesian pulak ngan rifqy, x cukup tidoq budak tu. terus balik ja lah.

sempat ambik gambaq ja pun, tu pun snap dr dlm keta.







bye melaka, nnt kami datang lagi...




budak yg kepenatan...


sekianlah cerita kami... bestkan melaka!!

5 comments:

@Z said...

best! best! kami cadang nak pegi esok tapi balik hari je..malas nak menginap sana sbb ahad ada hal..

melakaaaa...tungguuuuuuuuuuuuuu!!!!

CT NORAMIZA said...

az - ha p cepat2, jgn lupa tgk sebelah kiri on the way balik tau, ada bus stop, unique sgt, bestttttt

juedaniel said...

bollywood found melaka heheheheeh

Anonymous said...

sis,

i plan nak singgah melaka dlm 1 nite before proceed to johor.A famosa resort tu best tak?what do they have there actually?

or any other interesting idea about visiting malacca?

regards,

NA

CT NORAMIZA said...

NA - sorry, lambat respon, a famosa, x penah pegi, tp org cakap best. kat situ mcm theme parklah kalau x salah. tp kalau one night stay, better kat hotel orkid, i suka kat situ, sbb ada bilik dia facing laut, cantekkkk...