Wednesday, April 1, 2009

FREE

i'm free, totally free, ohhh dont get me wrong.

saya masih menjalankan tugas di salah sebuah jabatan kerajaan di malaysia (ayat utk ruangan "Di Celah-celah Kehidupan" kat Mingguan Malaysia/Pancaindera, ayat x boleh blah), saya masih lagi isteri kepada mr shaifull, mommy kepada rifqy, tukang cuci, tukang sapu, tukang dobi etc.

tp aku dah free dr benda "biru" itu. baru ja kejap tadi, lepas kena tazkirah zohor dgn mr-u-know-who-u-r, aku bergegas pergi ke "mr tiger" utk membuat full settlement dan mengenselkan benda "biru" itu. sekarang kepala dah rasa ringan, x payah nak pk bayar benda "biru" tu tiap2 bulan lg. sekarang all my transactions will be in cash.

dan setelah buat cancellation, "mr tiger" punya staff pun pergilah buat one copy form tu for me. bila dia nak bg copy tu kat aku, she said, "thanks, n happy birthday!" ish sempat lagi tu dia usha aku punya ic. ish terharu ai.

dan utk staff "mr tiger" jalan masjid india, aku nak bg 5* utk diaorang punya service, dr front counter sampailah ke big bosnya, very helpful & friendly. dan utk staff "mr tiger" jalan raja laut, aku rasa korang semua ni nak kena pegi kursus khidmat pelangganlah, then u'll know how to treat people/customer.

afundi staff "mr tiger" jln masjid india!!!

8 comments:

Nurhayati said...

teka bole

"biru" - credit card
"mr tiger" - Maybank

CT NORAMIZA said...

nurhayati - aik, did i miss something here? saya ada bagi teka teki ke kat entry ni :) hehehehehe

ya betullllll 4 markah utk nurhayati pek pek pek pek (bunyi rifqy clap his hand)

AkuPunyaCerita said...

haa..tindakan segera telah diambil. mcm minit kt surat la plak...heheheh...syabas bete

Anonymous said...

Happy Birthday...semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, happy family forever ya!!!

klinda
abang zaiful
along
adik

mommyrifqy said...

thank you klinda, awat x letak nama kat atas tu, awat letak anon plak

juedaniel said...

happy belated birthday ct. moga bertambah ceria, gembira, diberkati dan semua yg baik2 saja

Anonymous said...

hutang kat mr tiger balm tu dah settle ye....lega ye...ni kira baik punya legalah tu....habis hutang kat mr u know who u r tu pulak bila nak settle kan???????? kalau dikiralah interest saje dah mau penuh satu kapal tangki....hai...nasib2

CT NORAMIZA said...

juedaniel - ingat jugak hang kat aku kan walau jauh di mata, hang still kat hanoi lg ka? bila nak blk? soklan cepumas, p ngan sapa wei?

anon - aku geram betoilah cik anon ni, cuba letak nama kalau berani, x gentle lah asyik letak anon2.

apa hutang2, apa interest2, nnt nak bgtau mak, ada ahlong dlm umah tu, baru tau.

errr tu kan dikira nafkah?????? errr kan