Thursday, April 2, 2009

April 2009 Adalah Bulan Kesihatan Mulut

april 2009, adalah bulan kesihatan mulut. so apa kata kita ramai2 pegi dptkan pemeriksaan percuma di klinik2 gigi terpilih di seluruh negara. kempen ni dianjurkan oleh Colgate dan jugak Persatuan Doktor-Doktor Pergigian Malaysia.

benda ni terbuka utk dewasa dan jugak kanak2, so dont miss this, check out their website today. rugi kalau x join benda ni, utk long term ni, kan ke gigi tu nak diguna lama lagi? kalau hangpa x kisah gigi rongak sebelum usia, x payahlah pegi, dok ja umah, nganga je depan tv tu.

tp bg yg dah rutin setiap 6 bulan jumpa dentist tu, aku tabik springlah, sbb aku pun paku dulang gak, alah yg selebihnya tambahlah sendiri tau. ngilu beb jumpa dentist, kalau dah terpaksa sgt barulah "terlangkah" p jumpa dia, kalau x, mmmm.

oklah, kalau rasa2 dah terniat dlm hati, "sahaja aku nak p check gigi .....", apa kata klik kat tetikus anda cepat2 tau. jgn lengah lagi.

5 comments:

Nurhayati said...

thanks for the info.. mmg tabik la pada yang buat 6 bulan jumpe dentist... i setahun skali je.. huhuhu

mommyrifqy said...

nurhayati - no harm

Anonymous said...

aik mcm tau2 ja aku baru register anak aku kt dentist td...org2 sini pulun skit..start ada sebatang gigi kena p dentist dah...tp anak aku nk masuk 2thn baru p register..kehkehkeh...!besalah..baru melayu!

~effa~

CT NORAMIZA said...

effa - tu dia aih, melampaunya, anak aku potong rambut pun mcm nak perang teluk, ni kan plak hang nak bukak mulut dia luaih2, teropong dlm tu, hhmmmmppphhh toksah haraplah, x blh dibawak berunding lg budak kecik tu, x taulah 2 3 thn lg ok kot

Anonymous said...

couldn't agree more with you,teeth and gums are important parts of our body..

that is why,from the age of few months old i dah start using soft toothbrush for my children..let them get use to brushing and cleaning mouth(though at this age they could only brush their gums!)

now,diaorg sibuk nak ikut guna floss,hehehe..

regards,

NA