Tuesday, April 14, 2009

anak mommy dah besar lah

mmm x sangka lah, pejam celik pejammmmmmmm (lama tu pejam, ya lah, lena kan, x kan pejam 5 minit je, haruslah berjam2 kalau pejam masa lena kan), celik balik, dah setahun 6 bulan rupanya anak kami tu. dah besar panjang sgt aku rasa.

besar panjang? mmglah, sbbnya kalau dulu beli baju rifqy kan, utk 6-12 months, 12-18 months tu nasib2 je lah kalau dia dpt pakai, kalau pakai pun, set2 mcm baju pinjam je lah, punyalah panjang tangannya, x pun kaki terlebih2 menyapu bumi. tp sekarang ni, mana boleh pegi tempat baby lg dah, dah kena beli baju utk budak besarlah, big boylah katakan.

ari tu masa belikan baju utk rifqy (sbb wan ruby dah komplen, seluar dah singkat, baju dah kecik), mommy ngan ayah terpaksa pilih size yg besar2 utk rifqy, size yg months2 ni dah x main dah, mommy pilih je terus size utk 2 yrs, x pun 3 yrs, yg paling besar rasanya utk 3 yrs lah, utk baju tido, kalau mommy ambik yg utk 1 yr tu, sama gak nnt, mesti atas dr buku lali, sbb yg kat umah tu utk 1 yr lah, betul2 atas buku lali je seluarnya.





mommy, ni baju rifqy kan? eleh, sibuk je kat situ





ni lah hasilnya lepas buat lawatan ke sogo, sogo lagi kan kak miera, biasalah, rugi o kalau x layan megasale kat sogo. he he he....

3 comments:

Anonymous said...

amboiiiiiiiiiiiii tantiknya bj rifqi...iqlam pinjam satu buley dak?

~effa~

CT NORAMIZA said...

effa - iqram nak ke pakai baju rifqy? kalau nak apa salahnya, tp baju rifqy beli kat sogo je, bukan kat glasgow tau... hehehehheee..

Anonymous said...

tt galak yeah hehe...kt glasgow ni kalau ada bj cap sogo pun aku bedal ja..xgatai aih!