Wednesday, April 22, 2009

apakah?????

hish aku rasa aku x penah letak dadah pun dlm blog aku ni sampai ada "org" teruja sgt nak baca blog aku ni, sampaikan kalau boleh tiap saat, minit, jam, hari, minggu nak kena update, letih la wei.

dan yg paling x boleh blah tu, "org" yg sibuk suruh aku update tu, x lain dan x bukan, org ni.






sila jgn muntah darah ye tuan2 dan puan2. aku pun x paham, asal lambat je aku bertindak mengupdate blog ni, adalah sms dr mr shaifull. aku pun heran, mcmkan dah setahun x jumpa, padahal 4 jam lg dah nak jumpa lg, balik satgi makan sama2, malam satgi tidoq sama2, opppsss terlebih sudah. hehehhee...

apakah rasionalnya dia nak aku update blog selalu2 ni, adoi la, dahlah aku tgh batuk gila ni, kungkungkungkung, tadi tepon mak, mak tanya, batuk ka? aku jawab ya, dan nasib baik mak tgh bz dgn ayah la ni, kalau x, mesti dia tanya, minum ais lg? ya, dan2 tu nnt dia pokpekpokpek, adoihlah.

semalam plak, dialog antara suami isteri di malam hari:

suami : ish dah tau batuk minum ais lg

isteri mithali : hanya senyum x menjawab, mithali lah katakannnnnnnn

suami : ketuk dahi jadi mcm flowerhorn baru tau

ish malas aku nak menjawab nnt panjang lagi jadinya. heranlah pasai pa dia suka sgt nak dengki ngan dahi aku ni. dan entry ni pun sbb dia kecoh2 sms aku sat2.

mr shaifull : woi update blog da

me :malas la, tgh batuk ni

mr shaifull : citelah pasal batuk tu

me : eleh poyo

apakah motif nak suruh aku update blog pasal batuk semua ni, apa pekdahnya kat dia aku pun x paham. ish apa aku patut buat ngan laki aku ni? sedang gersangkah laki ku itu, adoiiiiiii lariiiiiiiiiiiiiii

9 comments:

bukhairiah said...

huhuhu...dasat tol..kira dia amik kesah la gak pe bini dia wat..huhuhu ada suami jenis xkesahhh...

atty's said...

suh suami ko buat blog lak dik.

nanadanny said...

ok la 2...ibaratnya blog ni dkt di hati mr. s...haha

Anonymous said...

atty - jgnlah ko bg idea nak suruh laki dia ni buat blog...buat ya nanti semua org akan g bhijrah ke blog laki dia n takde sapa lak g jenguk blog dia....awal2 lg dia dah bgtau laki dia supaya tak create blog....cobaaan betul lah sapa yg jd laki dia ni...anak ngan bapak tu sama je cute...

naddy said...

wah...suami yg pemberi semangat ni...

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - mmg dasat, dia x kisah kita dah makan ke belum, dia lbh kisah dah update blog ke belum

atty - tu lah kak, baru dia rasa camna kontangnya idea nak berblog

nanadanny - dekat di mata dekat di hati heheheheh...

anon - eleh masuk bakul angkat sendiri, abang boleh blahhh

CT NORAMIZA said...

naddy - tu lah pasal, semangat berkobar2, suruh dia type baru dia tau huhuhuuuuu

norainiammran said...

hubby ain pun marah kalau minum ais..
tapi, ain selalu juga curi-curi minum.. heheh..

BTW,, salam kenal ye.. ain follow blog myza ye..

CT NORAMIZA said...

norainiammran - :) ini bukan curi lg dek oi, dah minum di terang2an, x blh nak cakap apa lg dah. i follow heheheheheee....