Wednesday, April 22, 2009

transformasi!!!

dlm 2 3 minggu ni, aku selalu berangan sorang2, konon2 nak tukar imej, tp x lah sampai nak hire norma norell utk ubah penampilan aku ni kan, nnt haruslah aku kena bayaq riban2, uish mana mampu beb. lgpun, aku nak ubah imej/penampilan ni hanya utk suka2 dan nak tambahkan self confidence dlm diri aku ni.

ya lah, kalau dah berpenampilan cantek menarik tertarik kau mmg da bomb, barulah rasa best jer melangkah di khalayak ramai, x gitu? dan benda pertama yg harus ditransform adalah baju2 di dlm almari aku tu.

lg satu, pemilihan colour utk baju2/tudung2 aku pun perlu gak tranformasi, barulah rasa ceria ja hidup.

semalam masa tgh tgk diari, tiba2 je mr shaifull cakap ngan aku. skrip asal telah diubah, sbbnya manalah aku nak ingat sebutir2 apa yg dia cakap kat aku semalam tu.

suami yg byk ckp : sayang, awak x nak pakai baju cam sarimah ni ke?

aku yg suka pok pek : mana, ni ke? ok ke kalau i pakai camni?











pic fr here



suami yg byk ckp : ok, awak yg x nak pakai

aku yg suka pok pek : aku diam sambil terpk2, dia ni boleh baca pikiran aku ke, apa yg aku pk mesti dia akan cakap, ish bahaya ni, buatnya tengah ingat bf lama ke apa ke, dia boleh plak tau, habihlah.

dia nak suruh aku pakai camnilah kot, maybe dia pun cam aku gak, dah jemu tgk cara aku dressing, dr dulu sampai ke la ni, sama ja pun. ish harus nak kena ubah ni, nnt dia tgk org lain yg pakai cantek2, aku yg dosa lak kan, ish kalau x nak aku berdosa, aku kena beli baju baru, dan bila aku nak beli baju baru, errrr, ha??? abang nak belanjaaaa??? yea yea yea yea...senyum sambil hentak kaki (ikut style rifqy bila nampak ayah dia balik dr mana2 pun)

6 comments:

inabu said...

ooo org yg berani cam k.siti ja bleh tukar penampilan, baguih, chaiyoo...klu cam dikna, rasa smp tua la camni, heheh....

CT NORAMIZA said...

inabu - berani? tu pasai abg shaifull marah, dia kata x confident, tu sbb nak cuba tu, tp bukanlah drastik sampai mekap pun ala2 kak mah, over tu

Anonymous said...

apa salahnya kalau makeover the whole you from top to toe..i'm sure your hub suka..

i pun ada few selection from this line..pakai masa terasa nak melaram..most of the time simple saja..but i like to see you do the makeover..and of course do post it here in your blog for us to see,who knows ada antara kitaorg pun nak try juga makeover cam you,hehehe..

regards,

NA

Anonymous said...

yelah tu....korang sokong sgtlah dgn make over dia ni...yg teruk nanti sure aku gak yg terOVER budget....baik aku pk blk...y lah aku gatal sgt cadang kat dia buat transformasi ni....blk umah nanti kena buat meeting dgn rifqie bincang mcm mana nak selamatkan budget bapak dia ni...mommy dia nampak dah mulakan langkah tu...ishhh bahaya sungguh keadaan ni

Anonymous said...

hahaha..

to ct's hubby,salam..

now kat shop banyak choice,don't go for expensive ones,memang akan over budget.kat internet pun boleh dapat as cheap as less than rm50..for starters..

lagi pun budget utk isteri elok apa..tanda sayang isteri la tu..bertuah cik ct kita noooo...:))

regards,

NA

Anonymous said...

ish...blh lari baudget kami 2 beradik ni...rifqy anak ayah...dlm keadaan skrg ni kt kenalah kurangkan budget barang mainan kt 2 org....coz mommy nampak bsungguh sgt nak tramsform tu...nanti kt lak pow dia kaw2...pesanan utk anak utk dibaca 5 tahun akan dtg