Friday, April 3, 2009

misteri tayar ferrari

ya semalam masa tgh kelam kabut nak mandi n solat maghrib, benda ni berlaku.

aku tgh sibuk2 nak mandi, mr shaifull plak nak solat, so dia solat kat bilik sebelah, aku ngan rifqy plak kat master bedroom. masa tu aku dah nak masuk bathroom, nak mandi. sekali aku tgk si rifqy elokkkkk ja dok kunyah2 something in his mouth.

aku x jadi melangkah masuk bathroom, aku p kat dia, "eqy open ur mouth, bak mommy tgk apa dlm mulut tu?" selamba je dia kunyah lg depan aku, aku pegang muka dia, terus korek benda dlm mulut tu, hish budak ni, dia makan tayar ferrari (keta shell tu chaq dia belikan masa aku tgh pregnant, mcm tau2 ja aku dpt baby boy, thanks ayah). aku ambik aku simpan atas almari solek.

aku masuk mandi, sekali aku dengaq mr shaifull masuk bilik, dia bising2 tanya aku, "sayang, mana lg 1 tayar keta ni?"

ish bayangkanlah, bukan setakat benda2 lain ja aku nak ingat, sampaikan ke taya keta mainan anak pun aku kena jaga, ya allah, bglah kekuatan dan kesabaran kat aku tau. sambil shampoo rambut aku jawab, "i dah letak atas almari solek tadi". pastu aku dengaq dia tanya lg, "mananya, ada 1 je ni, lg 1 mana?"

masa bila pulak dua2 tayar tu dah terkeluaq, tadi aku tgk 1 ja yg lucut, "cuba tgk dlm mulut eqy". sambil tu aku cepat2 habiskan mandi. keluaq ja dr mandi, aku cuba carik kat tempat2 yg biasa budak kecik tu "simpan" barang2 dia, barang2 aku, barang2 ayah dia. x jumpa gak, ahhh aku solat dulu lah. dah siap solat, operasi mencari bermula lg.

mr shaifull susah payah angkat katil, kalau2 rifqy buang kat bawah katil, sik ada, aku ketuk2 sana sini, x jumpa gak, mr shaifull kata, kalau x jumpa gak, ayah bawak eqy pegi x-ray eayy. eleh, mcmlah budak tu paham apa benda x-ray tu, lg dia suka ada lah, boleh keluaq jalan2, bukannya dia paham pun.

sekali aku godek2 ada kat bawah tilam dia, ha kan aku dah kata, mesti ada dia simpan kat mana2 tempat ni, sbbnya kalau dia telan, mesti dia dah tercekik kan. ini elok ja pun.

hishhhh mcm2lah budak rifqy ni, ada je benda yg dia buat. tp apa2pun, jgn biarkan diri anda diselubungi misteri!!! hehehehe

8 comments:

juedaniel said...

kalo rifqy telan tayar kete tu, konpem bila dah besaq nanti bleh masok F1 hehehehe

CT NORAMIZA said...

juedaniel - tu lah pasai, geram betoi aku, dia buleh buat muka poyo ja bila aku tanya apa benda yg dia tengah kunyah tu.

kittycat said...

ada 1 kes kmiera tak ingat sapa yg cerita, budak ni telan belon.. berak pun keluaq belon gak, kih kih kih!

@Z said...

haaa ni mesti mak dia tak masak nasik le ni sampai anak makan tayar...wakakakaka..insap laaaa...(ceh aku pon dah lama tak masak)

Nurhayati said...

dah besar nak jadi engineer ni.. kecik2 dah telan tayar.. kot nak rasa sedap ke tak.. hihihi nak telan tayar lori tak muat.. ;)

kena slalu peratikan dia.. menda2 kecik nanti masuk dlm mulut.. takut bahaya.

mommyrifqy said...

kittycat - nasib baik nama dia bukan man, kalau x, dah jadi man belon punyerrrr

az - aipp masak tiap2 hari lah utk dia bawak bekai, utk mommy ngan ayah dia plak, makan kedai :) wargahkahakhaka

nurhayati - thanks, mmg kena sentiasa "bersama" ngan dia lah, kalau x ada je benda yg dia nak masuk mulut, gerammmmm

nanadanny said...

nasib baik hg nampak kan, budak2 ni die ingat sume mknn kot...hehe

abg aku dulu lagi sket je taik cicak nak masuk mulut...huhu

inabu said...

baguih gak klu eqy mkn tayar, sekurang2nya kena pi spital ka, klinik ka, ada gak la keja doktor kat mesia ni, klu dak nti depa x dak keja, huhuh