Friday, May 8, 2009

MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH

klinik swasta pun dah, klinik kerajaan pun dah, kita tgk sejauh mana batuk ni nak bertahan dgn ubat2 yg akan aku telan satgi. kalau sampai monday pun masih mcm ni gak, monday terpaksalah "cuti" lg utk dix-ray, bak kata dr gobi ram tadi. :) hehehe boleh pulak aku ingat nama dr tu walaupun dlm keadaan kol kol kol.

oklah, dah berjanji nak update pasal melaka kan, tp dah 4 hari berlalu, masih x dak apa2 lg, sampaikan iklan nuffnang pun x timbul2, petanda bahaya tu, so haruslah aku mengupdate cepat2kan. gila kuasa betoi.

oklah, setelah mengasak mr shaifull dgn soalan dan hasutan apa yg kami nak buat masa labour day, ya lah, cuti 3 hari kan, x kan 3 hari tu straight aku nak basuh baju, kemas umah, so mr shaifull pun bersetuju utk p ke melaka hari jumaat tu. dlm perancangan dia, pegi pagi2 tu, pastu malam balik umahlah.

hish dah nama pun p bercuti, mana aci p pagi balik malam, kalau gitu baik p midvalley ja kan :). masa tgh packing, aku dah set dlm kepala, kalau ada bilik kosong, mmg aku nak check in ja, x kira apa pun. best ke x best ke hotel tu, x kira, nak gak. aku pun packing la ala2 nak p bermalam kan. dah siap semua, kami bertolak dr umah kul 11.30 pagi, kami singgah lunch yg mcm hampeh kat restoran jejantas ayer keroh.

ingatkan nak makan fastfood lah, mak oiii, punyalah ramai umat manusia kat dlm tu tgh q, terus batal niat suci murni aku nak melantak kfc tghari tu. ya lah, kalau dah kat jalan pun mcm semut, tempat makan mestilah full kan. lps dah makan, jalan2 jap kat situ, sempat lg, tgk ni... x sesuwei langsung





mr shaifull sebuleh2nya nak gak rifqy ambik gambaq kat situ, sbb masa dulu2, kami 2 org ja yg ada gambaq kat situ, kira mcm gambaq tradisi keluargalah ni :) wargahkahaka gigih sungguh aku tgk dia sumbat kepala rifqy kat situ, sian budak tu diperkotak katikkan.





ni pulak muka org yg bersyukur dpt makan nasi goreng ayam yg sejuk bedi, geram sungguh aku, mentang2 la fastfood yg ada kat situ semua dah full, org ni pun ambik kesempatanlah jual nasi goreng ayam dia yg ala2 kejung tu kat orang. aku beli satu pinggan sahaja, sbb confirm aku x akan habis pun makan, tp bila tgk mr shaifull makan beria2, aku suruh dia suap aku 2 3 sudu, jadilah, drpd x makan langsung kan.

perjalanan harus diteruskan. motif ambik gambaq belakang???





nampak x aku dah jadi kurus masa ni, sbb x makan tghari, :) kihkihkih...





mamat ni plak x reti2 nak lena lama2, dahlah sepanjang perjalanan tu punyalah panas, dgn traffic jamnya lagi, dgn panasnya lagi.





muka belengas maklumlah panas gila (agak2 boleh pakai x alasan tu).





kelucahan melampau di tghari buta.

dan akhirnya berkat kesabaran kami, sampai gak kat melaka jam 3.40 petang lebih kurang setelah menempuh traffic jam yg gila2 tadi. 3.40 ptg? sampai pun dah dkt kul 4, x kanlah nak blk kl lg kan, gilos.





to be continued...

2 comments:

Aida said...

hari ni kita nak balik ke negeri melaka yg tercinta .. hahaha .. panas tak melak ?? hmm tak sabarnya .. :)

CT NORAMIZA said...

aida - mmg tercinta pun, best sgt melaka itu.. boleh tahan gaklah panasnya. kim salam melaka ye...