Monday, May 18, 2009

sian dia...



budak ni nak tumbuh gigi lagi lah, semua benda yg boleh digunakan utk gosok gusi dia tu, akan dia gunakan sebaik2nya utk hilangkan sakit dan gatal gusi tu. sian plak aku ngan mr shaifull tgk. so bila dah kesian, mr shaifull pun selongkarlah balik bakul mainan rifqy, nak carik teether masa baby dulu2.

luckily, mr shaifull jumpa benda tu kat dlm bakul mainan dia. apa lg, basuh cantek2, err cantek ke, bersih2, pastu letak dlm fridge sat, dah sejuk tu, boleh bg dia gigit. selamatlah sofa, hp mr shaifull, kertas, dan apa2 saja yg boleh digigit, kalau x, mmg dia akan sentiasa gosok2 gigi dan gusi sana sini. :) comel je, mcm org tua yg tgh sentil tembakau :) wargahakhakhak

semalam aku nak bg lg benda teether tu utk dia gesek2, mcm biola da, aku dgn penuh jasanya, letak dlm tempat beku terus, konon2 cepat sket sejuk, aku kan suka shortcut, sekali terlupa daaaa. bila dah petang tu, mr shaifull keluarkan benda tu, dia tanya aku, mcm mana nak gigit ni, sekali aku tgk, ya allah, keras kedekang.

gila.

last2 mr shaifull keluarkan, letak kat tempat biasa, bila dah lembut, barulah rifqy boleh gesek lg, kan eqy?

p/s : sila abaikan cara aku, mmg kadang2 aku adalah sket ting tong :) kihkihkih


14 comments:

Nurhayati said...

nak jugak si Rifqy gunakan teether.. kalau Zara jgn harap la.. remote jadi mangsa.. nasib skang tak lagi.. huhu

atty's said...

tgh gatai gudi tu.nanti ..mak dia lak kena gigit kt montot

juedaniel said...

tu bukan ting tong namanyaa....tapiiii...*******... hahaha lu pikir le sendrikkk..

CT NORAMIZA said...

nurhayati - alah, tu pun sekejap2 ja, lepas tu dia ambik balik barang2 lain yg lbh best :)

atty - tu lah pasal, mcm org tua lak bila tgk dia asyik gesek2 ja benda2 kat gusi dia :) kihkihkih...

CT NORAMIZA said...

juedaniel - aippp pang laju2 nak, malaih aku nak pk

Along said...

tu menunjukkan hg byk keja lain kan, smp terlupa benda tu dlm tempat beku...kehkehkeh (cepat bg upah, aku cover hg nih!)

tipahvogue said...

lerhai...lupo sampai centu skalik nooo...hahahaha...sabo jek la!!!

neway, anda telah ditag!! sila jawab k! ahakssssss

CT NORAMIZA said...

along - baguih, hanglah kawan dunia akhirat :) (sambil hala aircond kat along, "kipas" baekkk punya), xiana mana tau semua tu

tipah - tu lah pasal, buat tu buat ni, langsung lupa benda alah tu sampai keras :) wargahkahakhaka

adoi la, hutang lg, hutang ngan nurhayati, tipah, sapa tah lg, adoi la...

inabu said...

comeinya eqy, gerammmmmm tgk gambaq dia

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

rifqi dah leh mula gosok gigi dah nie .. beli kt guardian@watson jema first teeth tue ..bagus .. dr. gigi rekemen utk budak2

Willie said...

Sakit gigi memang mengerikan.

CT NORAMIZA said...

willie - mmg pun, sometimes rasa cam nak bunuh org pun ada bila tiba2 neighbour boleh pulak drill dinding nak gantung frame gambar lah apa lah huhuhuuuu

RahhanSafar said...

dah beli tooth brushing set utk rifqy?time macam ni elok utk anak yang tengah nak tumbuh gigi..walaupun sekadar berus gusi,lama2 nanti jadi habit gosok gigi..

regards,

NA

CT NORAMIZA said...

dikna - :)

diana & rahhan - rifqy dah start brushing his teeth since dia tumbuh gigi dulu, btw tq for ur advice :)