Monday, May 11, 2009

xtvt hari minggu




hari minggu? mmm mcm2 boleh dibuat. antaranya :

- jalan2 cari makan
- jalan2 sambil makan
- washing
- cleaning
- ironing
- golek2 bermalas2an
- layan rifqy main
- tgk tv
- balik kg (dah lama x balik kg, last masa sakit ari tu)
- tdoq (tp tu dah hampir 2 thn berlalu, sejak ada rifqy, dah laaaaaaaama aku x dpt tdoq di waktu siang)
- basuh toilet
- masak (kadang2 dan bila mood ada, selebihnya, mr shaifull yg masak :-) jgn tiru adegan ini di rumah anda)

kadang2 buat benda yg sama ja tiap2 minggu, tu yg boring tu, bila dah boring, kenalah mr shaifull membawak kami anak beranak berjalan2, kan rifqy? :) heheheheee...

kawan2, sama x xtvt masa weekend hangpa dgn aku?







happy dpt main kat luaq, tambah2 lg dpt main tanah, lglah happy, x pa, lepas habis main, mommy mandikan ok, janji happy :)


11 comments:

Anonymous said...

sapa dia yg cabut pokok bunga daisy ayah haaa dah lah baru nak tumbuh...esok dah keja jgn lupa bayar ganti rugi....dr ayah utk eqy utk dibaca 20 tahun akan dtg. pepatah melayu ada menyebut baling batu sembunyi tangan ini maksudnya org yang penakut.... tapi anak ayah da one n only ni lak seorang yang berani n bertanggungjawap coz lepas cabut pokok bunga dia tak segan silu tunjuk tangan dia...ini adalah gambar bukti...bab benda ayah takpe mommy blh buat tak tau je kan...cuba harta benda dia kena main dgn budak kontot tu satu taman tu blh dgr suara dia btempek....haii..apa nak buat anak bini aku jugak

Lufizo Abdullah said...

budak comel...makan diaaaa..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

luasnya rumah ct ;-)

juedaniel said...

hampir sama. tapi yg paling byk aktiviti aku ialah jalan, tidoq, tgk tv. yg selain dari tu sambilan jer heheheheh

CT NORAMIZA said...

anon - best x dpt kami 2 org? pakej tu, cantek, pandai, baik, aik, x kan anak je the one n only, bini x the one n only ke? tdoq bawah!!!

lufizo - :)

diana - itu hanya ilusi dlm gambar :) lgpun x byk barang umah kihkihkih...

juedaniel - hang mmg x blh disangkal lg, tgk hang umpama aku tgk cermin diri sendiri, waktu bujang dulu, yg aku tau, tidoq ja memanjang... x pa, tunggu sampai turn hang nnt, baru berakai :)

Ma'am_Chelsea said...

Bestnyer baby rifQy dapat main kat luar.... :)

Mommy pun join main2 skali ek ? :)

yanz said...

alaa, aku tau laa ct suka tido 'orang kaya'...hahahaha..smpai skrg buat camtu lagi ke haa? aku biasa la, tido smbil baca buku..hhahahaa...
ct- aktiviti mcm tu sama je laa tiap2 minggu, lagi satu yg paling lemah,lipat baju2, boring btol..cuma skrg ni je kitorg jarang kluar jalan2 pasal cuaca skrg ni kan panas, anak baru nk baik batuk, demam, so kena elakkan tempat terbuka n sesak...

Anonymous said...

pergghhh tido style org kaya tu mmg x leh lupa lah kan..kan yanz kan...

agak-agak dia tido style mana ha skrang nie???

klinda

CT NORAMIZA said...

ma'am chelsea - sambil teman anak main, sambil kutip baju, tu yg bakul baju ada kat situ :) hehehehee...

yarn - sama je kan, bab lipat kain tu aku setuju, tu yg last week, aku lipat baju secara gigih, sbb aku simpan 2 minggu punya kain baju :) hehehehe... x laratlah, nak basuh, sidai, kutip lipat, sambil tu kena buat benda lain gak, aduiaiiii...ammar x sihat ka yarn, biasalah musim ni aku rasa, aku pun batuk kol kol kol

klinda - hehehehee... tidoq tu dah berjangkit kat budak rifqy, la ni dia plak ambik alih, :) wargahkahakhaka..

yanz said...

kahkahkahh...tidoq berjangkit pon ada jgk kan...hhahaha...takpe, tido org kaya laa katakan..heheh.

biasa laa ct, bila dok kt nursery ni, baru je seminggu baik batuk n selsema, itu pon bila dh p klinik 3 kali, pastu jadi balik, berulang2..sian tgk ammar, smpai muntah2 bila batuk.. skrg ni dh okay laa sket..

CT NORAMIZA said...

yarn - ammar boleh geng ngan aku, aku batuk pastu muntah mcm org mengandung 2 bulan, mmg muntah tarik dr perut, sakit gila... sian ammar, aku yg tua ni pun azab, tambah dia budak2