Tuesday, June 2, 2009

bowling tournament

weekend ari tu, lain sket kami punya acara, chewah. office mr shaifull ada buat bowling tournament kat the mines. semua doe terlibat, dr perlis sampailah ke sabah, kita sudah merdeka...

game start kul 8.30 pm, tp colleagues mr shaifull arrived there quite latelah. meraba depa carik, sana sorang sini sorang, rupanya stuck in traffic jam. biasalah, nama pun kl kan, kira standardlah reason tu. :)

tp kesian gak aku ngan team mr shaifull ni. baru je nak "panas", sekali lane tu asyik prob je, kalau aku dah lama aku baling bola tu kat urusetia, nasib baiklah depa ni kategori penyabaq. tp dlm sabaq2 tu pun, last2 tukaq lane gaklah, maybe tahap kesabaran depa tu dah sampai ke limit kot, mana x nya, dahlah lane prob, aku plak sat2 melintas bontot depan depa, sat2 melintas lg, habih tu, hero aku asyik nak lari ke lane tu ja.

aku takut nnt, sekali ngan bola, sekali ngan rifqy kena baling. dahlah dia asyik nak pegang bola yg bapak punya berat tu, dah tu bila aku tolong pegang sekali, ohh x nak, nak pegang sendiri, bila aku lepas, tau plak dia sesak nafas, berat sgt, yat, yat, ha tau pun berat kan.





bila aku x bg pegang, dia suruh letak atas lantai plak, bila mr shaifull letak ja atas lantai, dan2 tu dia tendang, ha kau, nasib baik pakai kasut, kalau pakai selipar ja, mau berlari plak aku ngan mr shaifull bawak p klinik. bengkak plak kaki kontot tu. geram sungguh aku.

bila aku pegang dia, x nak, nak jalan sendiri, bila aku lepas, lari. adoila. bila aku tangkap, dia punya suara tu aku rasa, org yg tukang buat announcement tu pun slow sket dr suara dia, bila org tgk, aku buat derrkkk ja, kalau dah ada anak tu, nama nak control ayu x dak lg dlm kamus hidup.

habih tu nak kontrol camna, baru nak kontrol dah kena lari sana sini. hish, dah lah aku x dak baju nak pakai mlm tu, mood kiranya x berapa baguslah, sbb aku ingat dan lah beli t-shirt utk pakai mlm tu, sekali sampai jusco hari jumaat malam tu, dah dekat kul 9, dgn jam lg, last2 balik camtu je, hampeh.



mr shaifull tgh beraksi :) baling bang jgn x baling kihkihkih...

berbaloilah gak dgn balik around 1 am, singgah beli nasi kedai mamak, rifqy tdoq sepanjang jalan dr the mines sampai umah, mommy changed his diaper pun dia x cuma celik tgk muka aku, pastu pejam balik sampai ke pagi, mr shaifull and his team dpt jadi naib johan, oklah tu.

so abg, lenkali kalau ada tournament lg, jgn lupa bawak anak bini tau, barakah tu barakah :) kihkihkih...

7 comments:

nanadanny said...

hahaha...
tu la namanya ada budak ticik, ikut depa je la pn, mcm aku lagi pening anak2 dok ikut kepala masing2..
betui la ct, zmn control ayu dah lama berlalu..huhu

Anonymous said...

barakah2 jugak...yg main tangan sampai rasa mcm nak tcabut tu sapa mau tanggung...aku jugak....ada sapa2 yg berani mau lawan sama kita kaaa....??????

CT NORAMIZA said...

nanadanny - tu lah pasal, baru nak kontrol, dah lari pecut, mcm mana tu?

anon - sendiri mau ingatlah, x dak sapa nak lawanlah, dok situ diam2

AkuPunyaCerita said...

nakkk...nakkk...jom la kita buat tournament kita2 pulak. lama dah tak kebas tangan nih...hehehehe

CT NORAMIZA said...

along - chewah, pantang diajak, ada ja yg menyahut cabaran, jomlah kita organize sendiri, nak tunggu klinda lambat lah lg

AkuPunyaCerita said...

time klinda dok ada sini pun baguih gak kita buat. jom laa...tp minggu ni aku blk kg daa..sowiii

CT NORAMIZA said...

along - minggu ni aku pun x dapek, sbb mak ayah aku ada kat sini, rasa2 mcm nak "keluaq" dr kl