Tuesday, June 2, 2009

sogo

sogo ada sales lg lah, sat2 aku tlh menggagahkan diri p sana, dan dlm masa x sampai half an hour aku dah jalan p dan jalan balik, siap tapau nasi lg.

tension beb, mana x tension, aku dah pasang niat awai2 lg, sahaja aku p sogo nak cari t-shirt, kalau ada t-shirt polo lg afdal. sekali hang, aku dah sampai sana, tgk2pucuk dicita, ulam yg dtg, mmg polo punya t-shirt menguasai carta kat g level tu, aku bagai nak gila, selak 1 persatu, dan semua color adalah cantek di mata seorang yg tgh angau ngan t-shirt polo ni.




gambar adalah hiasan dan dicilok dr sini

sapa x gila kalau benda yg diangan sekali terhidang kat depan mata kan, dengan rakusnya aku pun jalan ke atm, chewah, terus tuju ke cimb, dr jauh aku nampak mcm ada 2 machine, tu dr jauhlah, sekali bila dah sampai dekat, hampeh, yg 1 tu kosong je, yg lg 1, out of service. sila ambil maklum, aku x bawak purse dan sogo card, aku hanya bawak hp punya pouch kecik, ngan duit poket sahaja, dan jugak atm card aku sumbat sekali dlm tu. kalau x mmg nahaslah duit sapa yg "menumpang" dlm purse aku tu.

x pa, aku x kisah, aku jalan dengan laju p ke maybank punya atm plak, walaupun q punyalah panjang, aku tabah, eleh, hang mmglah tabah ct dlm bab2 tu, cuba bab2 lain, dan2 tu letih. bila sampai turn aku, dah terbayang2 aku melenggang bawak balik plastik sogo satgi, petang ni boleh menunjuk kat mr shaifull, aku dah dpt t-shirt polo tu.

tu lah kan, niat tu dah terpesong, bila allah x izin, mmg x dpt, kuang asam punya atm, dia x boleh pulak cimb card, dia nak sakit otak pun masa2 ni gaklah, mmg masa tu aku sumpah seranah segala dlm hati ni, kalau aku keluaqkan, dah tentu2 semua yg ada kat sogo tu terus insaf, lari balik umah. mana x sakit hati, dah aku p dgn pasang niat segala, sekali hang buat leceh pulak kat aku.

x pa, esok aku p lg sekali, sampai dpt akan aku usahakan, biaqlah org nak kata apa pun, janji aku suka ngan t-shirt polo itu, murah o, ha dah dah, jgn nak gelak kat aku lak, tampaq laju2 baru tau. esok aku p lg sekali, sampai dpt.

p/s - ingatan utk diri sendiri: beb esok jgn lupa bawak sogo card!!!

10 comments:

bukhairiah said...

naper xpkai atm card tue jer?

atty's said...

guna je debit card

AkuPunyaCerita said...

chait...bab sales laju ja dia! tp bahagia la hg sbb keja dkt2 situ kan, lari pi sat2. kalau la aku yg keja dkt2 situ, muka aku ni mesti dah saved dlm pala otak guard situ.

honeylanz said...

x silap boleh byr pakai atm card. sbb has pernah beli kt hush pupies la bkn sogo. diorg accept cimb atm card.

aku said...

sogo tu . tiap2 hari ada sales ..
x penah pi sana x sale ...

AiNeRzA said...

aah...apsal x guna debit card jer ... x pyh q panjang...buat lenguh jer q tu...jom la join kitaorang jadi 'Ahli Lembaga Mesyuarat' Sogo...hiihihihi...Jumaat jer...situ la tempat meetingnya....

KV said...

sy pun peminat sogo. hehe

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - org kg, x reti :) hehehee..

atty - kak t, debit card tu apa? :)

along - mestila aku kena cergas bab2 tu

has - ye ke, nnt nak trylah

aku - err maulidur rasul pun dia ada sales gak, kagum kan sogo tu ;)

ainerza - tu lah, next time x nak q lg lah. errr lenkali nak join leh x? jadi ahli lem mesy sogo tu, ada registration fee ke nak jadi ahli? :) ahakkksss

KV - jom sama2 terjah sogo :)

zailamohamad said...

Akak, hari tu pon saya p SOgo & tergiler sorang2 gak..sampai terbeli sluar yang kecik ntok anak saya ok..naseb laki xsekeh kepala saya ini;)

CT NORAMIZA said...

zaila - heheheh.. biasalah, tu namanya over excited kan :)