Friday, June 26, 2009

Farewell Party - Al-Rawsha

setelah seminggu aku memeningkan kepala dan perut aku, akhirnya semalam settle lah keja yg dipertanggungjawabkan itu, dgn bantuan my 3rd bos, tenkiu bos. :)

kami berkumpul kat lobi lebih kurang 11.45, pastu terus gerak ke Al-Rawsha, Jln Ampang. aku heran betoilah semalam, punyalah jam nak lepas dr traffic light jln sultan ismail tu, apa hangpa semua keluaq ramai2 ni pun ada farewell gak ka? dekat 15 minit gaklah sangkut kat jln raja laut, padahal dr dbkl ke maju junction tu x lah jauh mana sgt, kalau aku jln kaki, 15 minit tu aku dah blh sampai, ni naik keta pun 15 minit gak tersadai kat situ, apa aku jalan selama ni guna kuasa kuda ke???



sampai je kat sana, terus order, my bos pilih utk duduk bersila, kata makan makanan arab, restoran arab, mestilah nak feeling ala2 arabian kan? oleh kerana aku x dak kebenaran dr tuan2 punya muka yakni big2 bos aku, so aku x berani nak letak gambaq yg ada muka depa kat sini, so memadailah gambar makanan ja yg aku letak.



apa tah nama nasik ni, x ingatlah, aku x sibuk ambik tau nama nasik, tp aku sibuk menyenduk nasi ke pinggan aku, hehehehe... dan semalam aku telah mengambingkan diri aku. :) err ayam pun aku belasah gak.



kakak yg pakai spek dan bertudung purple itulah yg suka menggemukkan aku, err boleh x salahkan org camtu, dlm seminggu ada je agenda memasak kat umah dia, pastu bawak ke ofis, mmg aku belasah kow2 lah, sedap beb bila kak jai ni masak.



yang kat hujung sekali tu, kak esah, kakak ni pulak pandai membangkitkan selera makan aku, mmg best sgtlah kakak2 2 org ni, rasa mcm mak sendiri plak kengkadang tu, maklumlah, mak aku pun suka manjakan aku melebih2kan? :) wargahakhakha



nak control ayu? sorry, bila di depan kambing, x payahlah nak control2, belasah je, seperti gambar di atas, errr bini sapalah ni? buruknya perangai.

nasib baik semalam aku kena berhimpit2 dgn abg ramlan (yg diraikan) dgn wani (pun yg diraikan), kalau x, dah lama aku belasah lg nasik kat depan tu, tp 1 je potong stim, dekat semangkuk sambal tu aku curah ataih nasi aku, tp x gak memberangsangkan deria pedas aku, susahlah bila lidah aku dah sampai tahap wali dlm bab2 pedas ni.



punyalah rasa terhimpit, sampaikan aku rasa nak anjak ke belakang, ha, korang2 sila lah ke depan. oi2 aku pun bayaq gak tau. :) heheheheh...

nasib aku ada geng, kalau x mesti bos aku pelik tgk, apahal pompuan ni, sampaikan ke tulang kambing pun dia ambik gambaq, psiko kot. tp bila ada geng nak berpsiko dgn aku, x lah nampak sgt keterujaan aku dlm hal2 bergambar ni kan.





nasib baik ada sorang satu tudung saji atas kepala, kalau x dah lama aku feeling2 mabuk ala2 fasha sendat :) wargahakhakahka.

err rasa sakit perut lglah, rasa mcm nak pegi ladies lg, apahal tah perut aku ni, benciklah arggghhhhh...

9 comments:

tipahvogue said...

owh, tipah pon pernah gi makan kt al-rawsha tu! sangat best kan? hehehe....

eh, awak keje kat dbkl ke pon??

CT NORAMIZA said...

tipah - best bangat :) hehehehe bukan dbkl, tp office depan dbkl, tun razak tower, ala yg ada bank islam tu

juedaniel said...

hoit kalo nak feeling2 mabok mcm pasha sendat tu, tukarla dulu ayaq oren kepada ayaq teh/coke. pangggggg!!!

CT NORAMIZA said...

juedaniel - aikkk, ayaq oren x leh mabuk ke? err aku mana tau, maklumlah x penah mabuk, hang kan pro bab2 tu :) wargahakhakah lariiiii

CT NORAMIZA said...

btw, tu bukan ayaq oren ye cik xiana, tp ayaq lemonade, katanyaaa

Willie said...

Makan sampai licin? mana tak naik badan?

CT NORAMIZA said...

willie - aippp u jgn salah sangka, i mkn yg small plate tu, yg big plate tu hidangan utk semua :)

AiNeRzA said...

Dekat jer...nanti pasti kita berjumpa di SOGO ya...hihihihihihih

CT NORAMIZA said...

ainerza - kalau jumpa, tegur tau, kadang2 saya susah nak perasan muka org :)