Monday, June 29, 2009

b4 n after...

hmmm seperti yg kami jangka, budak kecik tu seperti biasa, menangis bagai nak rak, sampaikan aku rasa nk tertanggal tudung bila aku tolong pegangkan kepala dia, kali ni turn ayah dia plak bergusti. dah dia yg sukarela nak pegangkan rifqy, aku no hal, sbb aku dah tau, sapa2 yg pegang pun, mesti mandi rambut punyalah.

stress gila aku hari tu, sampaikan mr shaifull cakap, dia potong rambut sendiri pun x penah bermandi rambut sampai camtu sekali. aku x paham apa yg dia takut sgt dgn adegan potong rambut tu, x pasal2 je aku yg fobia menunggu 6 bulan lg, mesti nak kena potong lg kan rambut dia, haaaa tolonggggg.





awal2 lg ayah dia dah "rasuahkan" dia, konon2 lepas tu bila sampai dia punya turn nak potong rambut, dia akan well behaved lah, ahhh x daknya dia nak berbaik sangka dgn aunty tu, mula2 bila letak dlm keta tempat potong rambut tu, sambil2 tgk kartun, ok lg, sekali kau, dia nampak aunty tu bawak "parang", ha lah, kalau dia nampak gunting biasa, buat apa nak takutkan, ni mestilah dia nampak parang, tu yg dia menjerit semacam je, geram aku.

bila dah settle je kat situ, aku rasa legaaaaa gila, mcmkan baru angkat besi kat bahu aku letak sebelah.



ni lah budak yg memporak perandakan cheeky monkey cuts ari tu, nasib baiklah x jumpa org2 yg dikenali kat blog ni, kalau x dah lama aku ikat tudung aku ala2 taliban, bila dah siap potong rambut, mandikan dia kat situ, tukar baju, barulah hilang stress aku. stress ooo, sapa kata x stress???

6 comments:

Anonymous said...

anak u ni handsomelah sama mcm bapak dia.....

CT NORAMIZA said...

anon - u ni gatallah, sama mcm husband i :p bluekkkkk

nurul said...

amboi baiknyer muka rifqy masa dok suap makan kan tak tau yg petang tu mommy dia berhempas pulas nak potong rambut, muka dia sejibik muka hang ct masa kecik2 dulu ngan mata bulat.....hehhee

CT NORAMIZA said...

nurul - hehehehe sama ka? mesti ada org jeles ni :) nnt aku nak snap gambaq2 aku yg lama2 dululah

Anonymous said...

kak miza comelnyer anak kak miza...huhu...geram jer tgk dier....

CT NORAMIZA said...

wani - :) hehehe...