Thursday, July 9, 2009

eee hanginnya aku...

ya aku tengah hangin, atas dan bawah, ya lah, what do u think, manusia mesti kentut kan, kalau x kentut, bukan manusia namanya tu :) hehehhee...

hari ni, dgn rasa berhemah dan bersopan santun, aku menghayun langkah ala2 moonwalk catwalk aku ke sogo, ya lah, dan janji ngan mr shaifull, nak beli barang utk anak buah aku, sambil berjalan aku dah niat, sahaja aku p sogo nak beli barang utk along, bukan utk aku.

dan sebelum aku p tu pun, aku dah setkan diri aku, bwk duit mmg cun2 utk beli barang tu dan jugak utk makan, selebihnya aku simpan ja kat dlm purse, purse plak aku tinggai ja kat locker aku, locker plak aku dah kunci, kunci dia plak aku dah buang jauh2 dr ingatan aku. ya lah, org tengah berhemah kan, nak savekan duit. sampai ja kat sogo, terus p tempat tujuan, beli dan terus belah.

mr shaifull tanya nak makan kat mana, mcm2 tempat dia suggest kat aku, last2 dia sendiri buat keputusan, kalau nak jalan ke sana sini, dah pukul 1, kul 2 dia ada keja plak, argghhh susah2 sgt, makan kat dlm ni ja lah. aku pun apa lg, sesi mengepow suami, kan aku dah pesan ari tu, dlm sehari, sekali kita kena pow suami, kalau dak, x sah. :)

aku ajak dia pekena nando's, senang. lepas ja makan, dia dah nak balik, aku plak, kebetulan bos cuti kan, gatailah p***k aku nak jalan2 dulu tgk barang. aku pun pusing2lah kat atas tu, tempat baju, mr shaifull dah balik dulu. tgh aku syok2 punggah barang kat centre atrium sogo tu, hp aku bunyi. ish sapa plak dah ni, mak, ayah, atau laki aku???

oh mr shaifull rupanya.

me : hello

mr s : sayang, awak kat mana?

me : kat tempat tadilah, saja tgk2 barang

mr s : awak nak beli baju ke?

me : mm saja je tgk

mr s : kalau awak nak beli, belilah, guna duit awak dulu, balik nnt claim ngan abg

i was like, what ruginya aku???? waaa sedihnya

me : x pe lah, i x bawak duit pun, semua i tinggal kat purse

mr s : hehehhe..nasiblah, oklah bye

me : bye

tgk, bila aku nak berhemah dan bersopan santun dlm bab2 shopping ni, ada plak org "suruh" beli, bila aku x nak disuruh, bila aku nak, x dak sapa nak sponsor, ish lebai malang betoilah nasib ni. x pa, mega sale kan lama lagi, err offer tadi bukak sampai bila bang??? i'm ready, anytime, anywhere, anyhow.. :) heheheheh...

8 comments:

yanz said...

hehhehehe...bab shoping, bli baju, bli perfume, serah jee kt kita, lain yg kita list, lain yg kita bli....mujuurrrr x bwk duit lebih2, kalau tak, selamat laaa terbang duit mr shaifull yek....hahahahah....mcm tau2 je ct bwk duit sikit, kan ada instinct tu...tp saja je tu tanyaaa....hahhaha...



apa pon, semoga selamat pulang ke kg halaman tercinta...hati2 di jalan raya....krm salam semua family di sana...okehhh...

@Z said...

waduhhh...kerugian besor..hehe

nanadanny said...

morale of the story, bawak je duit lenkali, bila suami offer baru teringat duit yg bawak tu...hehehe

CT NORAMIZA said...

yarn - ish betoilah dia guna instinct fadilah kamsah, rimaihlah camni.

ok yarn, tenkiu. insya-allah.

az - tu lah pasal, dahlah gred x naik, shopping pun x dpt, ish aku dilanda kerugian di bulan julai, te ra jedi julai sesalan aku hanya utk mu sogo ....

nanadanny - ish satgi kalau bawak, habih diguna, baik simpan. lepas ni ada lg kot, x kan tawaran sekaligus ja, kan?? wink wink

AiNeRzA said...

Lain kali jgn bawa cukup-cukup...buat bajet...tapi kena double...hihihihihi

CT NORAMIZA said...

ainerza - maklumlah, tgh nak hemahkan diri, tu yg bwk sket ja tu :) hehehehe x pa, ada ubi ada batas, ada hari lain boleh kita pow lg itu mr shaifull :) wargahkahakhakha

Anonymous said...

offer tu tgk lah....rasa mcm nak tunggu 09.07.2010 baru offer tu dibuka blk kot.....

CT NORAMIZA said...

anon - waaaaaaaaaaaaa jgnlah camtu :(