Wednesday, July 8, 2009

michael jackson, rest in peace...

actually, tajuk di atas x dak kena mengena langsung dgn n3 aku ni, keji x aku? sila cebik mulut.

aku nak cerita pasai zaman kecik aku dulu. masa kecik aku selalu ditimpa kecederaan, paling byk kat lututlah. tu sbb lutut aku la ni dah x cun, sbb dah naik hancuq asyik jatuh ja dulu. pada sapa2 yg ada anak pompuan tu, sila ambil langkah berjaga2, jgn jadi cam aku, nnt anak hangpa dah besaq, x leh pakai skirt pendek :) heheheh...

dulu2 kalau dah abis exam, ni masa primary school lah, mesti main saidina dlm kelas, tu pun seingat aku kawan aku merangkap anak cikgu bahasa inggeris aku yg bawak, karl christopher gregory. aku x tau kat mana dia la ni. main pun pilih2, ada yg boleh main, ada yg x boleh, maklumlah, dlm kelas tu ada berapa puluh org, satgi kalau dah semua nak main, habih tu x payah balik umahlah, main ja lah saidina tu sampai malam, eee aku x nak, takut.

kalau x main saidina pun, mesti main batu 7 (ala2 batu seremban), main ni kalau dgn budak lelaki selalu nak tipulah. yg paling aku ingat, asmunir asmat, dia suka kacau bila time budak2 pompuan main, bila bagi dia join sekali, mesti sah2 kami kena tipu, bila dah tipu, ada yg kena tabuh ngan aku. aku kecik2 dulu gangster, sapa silap sket ja ngan aku, kalau x tabuh, aku tendang, kalau x tendang, aku balun ngan pembaris panjang tu.

aku pun x tau dr mana aku dpt ilmu silat camtu, padahai anak bongsu (bongsu x jadi, hisshh). nasiblah bila dah meningkat dewasa sket aku x jadi camtu, kalau x sia2 ja aku kena p henry gurney masa secondary :( x pun, mesti mr shaifull masuk dlm metro front page lg, suami dipukul isteri :) wargahkahakhak kesian. masa kecik dulu, mana ada mainan mcm budak2 la ni, boleh beli kat toy r us bagai, lgpun kat perlis mana ada kan??? nak beli baju raya pun, seingat aku mesti ayah angkut kami p aloq setaq, kalau kat perlis, x byk choice, ya ka x byk choice, ataupun x dak choice langsung.

mcm budak2 la ni, untung, dpt beli mcm2 mainan, fisher pricelah, playskool lah, aku dulu mana ada, tu sbb aku x berapa nak beli sgt brg2 mainan byk2 kat rifqy, mana boleh dia lebih dr aku, mestilah sama level ja ngan aku kan, barulah daya kreativiti dia tinggi mcm aku, barulah boleh imaginasi mcm2. alah boleh apa, aku dulu boleh ja imagine botoi bedak mak aku mcm microphone, pastu buat nyanyi lagu ramlah ram. ha kan daya kreativiti tinggi camtu. :)

lg 1 mak aku suka beli buku cerita mcm2 dulu, bykkkkkkk, aku siap bwk buku tu keliling kampung dgn cousin, pastu bg org pinjam, siap ada kad pinjaman lg, ala mcm kat library tu, pastu nnt kutiplah balik bila org tu dah abih baca, hishh bodoh ja bila aku ingat balik.

kalau bab naik basikal, mesti x nak kalah, dah berapa kali aku terbang ngan basikal kakak aku x taulah, sbbnya laju sgt, bab kaki berdarah, lutut berdarah tu perkara biasalah, kalau zaman la ni, dah boleh dikira merempit gaklah aku ni. tahlah, aku mmg lasak la masa dulu2, tp bab sukan2, no way, aku x suka duduk kat tengah panas, baling bola sana sini, pastu baling dlm net, apa barang, x ganas la main tu semua.

lari berganti2??? bukan aku lah, baik aku dok ja kat tepi padang, tgk org main, sambil minum ayaq sirap ngan layan kuih bantal, lg best. ketiak aku pun x basah, ni kalau main lari2 tu, dah tentu ketiak basah, balik satgi mesti masam ja kan, hish x sukalah.

bila diingat balik, lor mcm tu rupanya masa kecik aku dulu, tp tu sket ja, kalau aku cerita semua, mau nangeh org yg baca blog ni satgi. ish dahlah, dah 1 suku, nak rehat jap, esok ada date ngan boyfriend, nak p sogo, ada barang nak dibeli sblm balik kampung o o o balik kampung o o o balik kampung hati girangggggg.

11 comments:

juedaniel said...

kesian budak2 zaman la ni kan, tak kreatif dan tak selasak zmn kita dulu. nasiblaaa kan, sapa suruh jadi budak zaman skg huahauhaua

miela77 said...

salam perkenalan..makacih krn sudi singgah umah k.iela...meh la selalu..n k.iela ada jual ikan pekasam...berminat?

CT NORAMIZA said...

juedaniel - imaginasi pun tinggi o. betoi, lasak gila, kadang2 aku rasa mcm jantan pun ada dulu2, la ni ja berubah jadi pompuan sket, nasib baik p***k elok ja kat situ, x terbang sekali masa aku merempit dulu :)

miela77 - hai k iela, tima kasih sudi mai umah kita lak. ikan pekasam, x pa, tima kasih, sbb saya org perlis, so ada "supplier" sendiri :) thanks kak

Willie said...

Aku dulok suka main monopoly. Main basikal pun kuat juak. MInat BMX time ya, sampey accident.

CT NORAMIZA said...

willie - yap, monopoly pun ada gak. bmx? dpt hadiah masa standard 2, sbb dpt no 2 :) hehehehe...mun miak ada bmx time ya, waseh, nang hebat gilak

Anonymous said...

ct memang sangat lasak dan ganas...eee takut...best naik moto ngan dia masa kat kl dulu, mencelah sana sini, cilok sana cilok sini, dia cucuk tang sini dia cucuk tang sini....tapi walaupun ganas dia adalah berhemah, cuba suruh dia bw pelan, memang x best..ish ingatkan ct time dok bawa laju2 okay je, bila bawa pelan ialah masa tu bulan puasa, bw pelan2 dom...p langgar side mirror org...pastu naik kete plak, pun jadi samseng jalan raya depan midvalley skali ngan dny ngan aku warghhhh ingat2 balik sungguh berani anak2 dara ni kan...

CT NORAMIZA said...

nurul - :) wargahkaakah gila lah sebenaqnya time tu, mmg x rasa takut langsung, patutlah ayah aku lepas aku kat kl ni, nasib baik aku x jadi along, wa bukan along, wa cuma nak tolong :) kihkihkih...

ymn said...

isk isk isk .. bes tul zmn kanak2 dia.. sya dulu org susah ..
pi hutan cari kayu api .. jg lembu , jg kambeng , pastu ke perigi.. timba ayer angkut bawa balik ..


..hahahahaha : )

Dj Epoi said...

Salam Kunjung balas Tuan Rumah...
Nice Blog....
Gua dah link kat sini TQ arrrrr

atty's said...

suka zaman masa kecik dulu..masuk sungai...masuk kebun..bagai.

CT NORAMIZA said...

ymn - :) wargahakhaakah tipu la tu, mmg bestlah zaman jadi budak dulu2, mmg main semua benda yg bukan2, x dak la nak layan barbie doll semua tu, x mampu :)

DjEpoi - okie dokie, thanks 4 coming!

atty - kty, mmg pun, x mcm budak sekarang, form 2 dah pandai lari ikut boyfriend huuhuuu...