Wednesday, July 8, 2009

manis masa bercinta :)

masa bercinta :

~ walaupun jauh beribu batu, tp bila tgh cakap tepon, boleh pulak suruh tgk bulan, konon2 walaupun jauh, tp tetap tgk bulan yg sama :)

~ pagi2 buta, siap buat wake up call, takut x bgn p office, kalau x p office, x dpt antaq email panjang berjela, x dpt chatting kat mIRC (nurul, ingat x?)

~ pagi, kul 10, kul 12, kul 2, kul 4, kul 5, kul 7, kul 10, asyik call ja nak tau perkembangan masing2 sampai lah bil telefon melambung riban riban, x kisah, bayaq ja, mmg x kisah langsung ngan duit masa tu, gila

~ kalau dating, harus ambik cuti seminggu direct, maklumlah cinta jarak jauh, haruslah dating seminggu terusss menerusss, mana blh asyik tgk org lain ja dating kan?

~ kalau dah boring kat kl, sekali sekala keluaq dr kl, pangkor contohnya :) masa tu rasa dunia ni berhenti berputar pun x pa, sbbnya kalau hari x berganti, x payah balik kl, x payah masuk office, x payah berpisah jauh2, sengsara o dulu2 masa nak berpisah, punyalah jauh rasa, bila ckp telefon pun, kalau boleh nak menyelit masuk dlm hp tu, x pun terbang ja terus sampai ke sana

~ aku penah buat keja gila uols, masa tu cuba call dia tp x berjawab, bara x? last2 aku bgtau kengkawan aku, dny n nurul, aku nak fly ke kuching hari tu gak, dny "merestui" pemergian aku, asalkan aku pandai jaga diri, sbb masa tu kami dah bertunang, tp nurul mati2 x bg aku p. kebetulan hari tu adalah xmas, thn 2002, aku ingat lg, aku call MAS, tp fully booked, tp aku bernasib baik, ada 1 seat kosong, tp business class, business pun business lah, asalkan aku sampai kch, dekat 400 aku bayaq, dahlah nak bayaq hotel lg, tp masa tu x pa, x dak komitmen, so sila gunakan duit ke jalan yg disukai, kalau la ni, guna duit ke jalan yg diredhai sahaja :) tiket tu one way beb, masa balik, aku pow mr shaifull, :) wargahakhakah sapa suruh x jawab my phone call. tp alhamdulillah, nasib baik aku p gak masa tu, sempatlah aku jumpa arwah nenek utk kali terakhir, sbb arwah nenek meninggal hari kami akad nikah kat perlis :( 31/1/2003, walaupun menggatal, tp ttp x stay umah tunang tau, ttp stay kat hotel, malu lah, baru bertunang, x confirm lg kan, kalau dah confirm, barulah ok

~ selalu tgk midnight, pastu balik umah dlm kul 3 4 pagi camtu, kul 7.30 PAGI dah terpacak balik depan hotel tempat dia stay tu, nak dating lg, indah saat tu bila dikenang :) warghakahakhakha bfast sama2, lunch sama2, dinner sama2, supper sama2, heaven

~ dulu sampai terlena kat "kerusi urut" kat subang airport, punyalah letih asyik dating ja, sampaikan bila nak antaq dia balik, boleh pulak dua2 orang terlena kat situ, celik ja bijik mata, dah penuh orang, lor malunya, nasib baik x meleleh ayaq liuq :) kuikuikui

mcm2 lagilah, kalau nak type kat sini, rasanya sampai dah tumbuh uban penuh kat kepala aku ni pun x abih kot, tp mmg syoklah masa2 tu. actually sampai la ni pun syok lg, syok apa, dpt gaduh tiap2 hari. dlm keta, balik umah, tgk tv, mcm2lah blh dijadikan punca gaduh, kalau x dak sbb, aku carilah sbb dan musabab sampai boleh gaduh ngan dia, sapa suruh dia layan aku, lagilah menjadi perangai nak carik gaduh aku. hehehehe...dah sampai sorang anak pun, masih lg xtvt yg sama, err cuma xtvt pusing2 meja makan ja dah x buat, eh tp buat gak kadang2 tu sambil dukung anak, boleh keluaq peluh :) wargahkahakhaka

12 comments:

nanadanny said...

haa kan, hg dah bagi aku idea nak buat entri, zmn waktu bercinta, tp bila aku nak buat x pasti lagi...hahaha

bila ingat balik mcm lawak je, eeeiii best apa waktu tu, sape kata x best, die yg ting tong!!! wakaka

AkuPunyaCerita said...

hehehe...tanya la sapapun, jarang yg kata tak best time bercintan cintun tu. bila ingat2 balik mcm bodo ja, pastu membazir la yg paling byk....heeiii...cinta tlh membutakan manusia, bukan cinta itu buta!

CT NORAMIZA said...

nanadanny - tu lah pasal, best kan, kalau dpt ulang balik masa2 bercinta tu :)

along - best gila, rasa dunia ana yg punya :) hehehhehe...bazir tu kan amalan kita dulu2, tp la ni, bazir tu amalan syaiton :) wargahkahakhak

Anonymous said...

gila kan ct zaman dolu2 ish....ish...sampai sekarang dok teringat2 je....lagi2 lau lalu depan subang airpot tu, hampeh tul...lagi best lau dpt borak ngan mak hang....cite bercinta ni memang dok ulanglah kalau jumpa kan pastu gelak besaq.....en. shaifull memanglah nak kena....pandai simpan rahsia...tapi ingat2 memang gila betul, biasalah muda remaja..warghhhh....hang dok kejar keliling meja gak ke, heheeh aku pun dok wat camtu sorang satu dukung anak, pastu anak arisa nangis sbb dia yg kena gomol.....ct aku pregnant plak 2 bulan....dok dekat2 terus dia lekat...kim salam kat mr shay..bila nak balik perlis lama aku x p pdg besaq, pastu teringin nak mkn sambal belacan hang yg sgt pedas...mmmm terliur tu

mrsharis said...

BEst kan masa bercinta..sy pun bercinta jarak jauh gak..sy duduk sabah & my boipren (now he's my hubby) duduk kl..
Call,msg,email & surat lagi gitewww.. sentiasa update aktiviti..
Seb baik masa tu dah ada air asia..boleh la jumpa setahun 3-4 kali..
Owh..indahnya donia.. :)

CT NORAMIZA said...

nurul - mmg gila betoi masa dulu2, bahagia pun ada, duka pun ada, lawak semua pun ada, haaaa???? pregnant lg, alhamdulillah. aku balik esok, ahad balik kl balik, sabtu 2nd cousin aku kawen :)

mrsharis - heheheh... merana kan cinta jarak jauh, org lain asyik dating, kita plak, layanlah diri sendiri, huhuuuu....

Anonymous said...

ari jumaat tu hang cutilah, lau aku p perlis ari sabtu ok dak?

CT NORAMIZA said...

nurul - ok gak, tp apa2 hal pun hang call dulu, sbb aku p kenduri ari sabtu tu.

Anonymous said...

ok, cik ct ai ai kapten. lagi satu selalu lah update blog tau, tis is an order....

CT NORAMIZA said...

nurul - amboi, aku x payah buat benda lainlah kot no, kena dok hadap blog ni ja lah, okla.

tis is an order (ikut style cita cina)

ok babala (ok barbara)

Nurhayati said...

masa bercinta mmg sanggup redah lautan api.. hihi

CT NORAMIZA said...

yati - u sanggup? i x sanggup, takat redah lautan port dickson naik banana boat tu ok lg :) wargahkahakhaka