Wednesday, July 1, 2009

perangai org yg x blh blah eee

situasi 1

bila ada org gedik2 tanya pada seseorang, mana wife/husband u? dan bila diintroduce pada wife/husband kita tu, dgn muka selenganya, dia blh jawab cmni? o yg ni ke (nada mau ada bangsat sket). mcm bagusssss je, padahal hang tu pun muka cam mrr2 yg x siap ja, apahal nak poyo sgt ngan aku, lempang ngan kasut size 4 kang.

situasi 2

tgh semayang, tiba2 ada org bukak pintu surau, pangggg dia lepas terus camtu je, x tutup elok2, mcmkan masuk pintu pudu jail, ehh hormatlah sket org tgh mengadap ilahi ni (err bukan meninggal tau, tp tgh semayang), pastu main lempaq camtu ja beg telekung, kiranya masa aku tgh semayang tu, rasa mcm surau tu dilanda tsunami, mcm2 bunyi ada, x reti hormat org langsung.

situasi 3

tgh tdoq dlm bilik, tgh sakit, sekali ada org bukak pintu, pulas tombol tu kuat2 semata2 nak kejutkan org lain yg tgh menempek dlm bilik tu sekali, rasa mcm nak terajang ja, sekali ngan pintu tu biaq tercabut, x dak sapa nak pulas tombol kuat2 dah lepas ni.

situasi 4

punyalah laju kat hiway sampaikan bila dah sampai kat rumah tol x sempat tekan brek terus p depan sekali, potong q 17 buah keta di belakang, x ke hang rasa cam nak keluaq, hentak ja cermin keta dia sampai pecah. apa hang ingat lubang hidung hang cantek sgt ka, bila dah potong q tu, siap tgk org mcm muka pecah rumah ja nak mintak masuk.

situasi 5

aku dah beli mcm2 brg kat supermarket tu (somewhere in kedah), sekali bila bagi balance, blh dia baling ja kat atas kaunter tu, dan dgn darah yg dah melimpah ruah kat kepala, dgqlah lagu rock yg aku cipta sendiri dlm masa x sampai 2 minit. dah mmg muka mintak maki kan, aku bg ja lah.

so kepada org2 yg penah buat benda2 di atas, tolonglah ubah perangai sket, tambah2 kat situasi no 2 tu, dah terang2 hang nak masuk buat ibadat, tolonglah hormat org lain sket, jgn nak ikut kepala sendiri ja, bengang ooo.

17 comments:

Anonymous said...

situasi 6 : Dah kt tlg angkat beg tangan ltk dlm keta masa g opis kat highway beg tu tgolek atas lantai keta...lantai lak basah tak bsebab...sampai opis pot pet pot pet beg tgn basah....bukak pc provok semua kaum dia mtk org tu btanggung jawap....ada ka patut????

CT NORAMIZA said...

anon - patut, mmg sangat patut, patut diganti, patut dibagi duit, patut beli baru, tenkiu, petang ni singgah songgo :) huhuuuuu

juedaniel said...

err aku nak sokong yg mana satu tak tau? cepatla rasuah aku....sapa rasuah banyak, aku sokong lebih

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ymn said...
This comment has been removed by the author.
ymn said...

typing error ... aku rasa mcm akulah yg kes kedah tu .. ahaks..

mai dr utara kah ??

AiNeRzA said...

situasi 2 - orang x reti bahasa mmg mcm tu...konon nak cakap kat org tgh solat tu...yang dia pun nak solat jugak...hahahhahaha...kalo boleh erenti solat...pi buka balik pintu tu...hentam balik...arhggggghhhh

CT NORAMIZA said...
This comment has been removed by the author.
CT NORAMIZA said...

anon - hehehehhee... betapa berkuasanya aku ke atas blog ini :) wargahkahkahkahak

kawan2, sila abaikan comment yg telah didelete itu, ada seekor lalat kaler ijau, kepala putih dtg, tu sbb kena delete, padan muka

ymn - yup, dr utara cek oi!

ainerza - kalau zaman sekolah dulu dah buat camtu, tp ingat2 sekarang dah "dewasa" hehehehe...

inabu said...

makkk aiii, dh jd puting beliung ni, betui2 hangin kuat dah smp, selamatkan diri...

CT NORAMIZA said...

inabu - tu lah pasai, mai2 nak suruh kita blah dr blog ni, mmg nak mintak penampaqlah tu, suka hati mak bapak dia ja nak suruh org blah, hanglah blah

rose said...

Salam singgah..
thanx for drop by kat blog kita..

u know what..uri kita dah naik skit..dah type 1 dah skang..

thanx for sharing...:-)

** kita add ur link..

CT NORAMIZA said...

rose - ok, mmg camtu, nnt insya-allah x de apa2 tu, just pray ok!

Anonymous said...

heheheh hang marah dak kalau tgh solat orang naik ataih belakang.....jangan marah nanti kena jual, amboi jue hang ni takde integriti langsung minta rasuah secara live, bukan bawah meja lagi....eee bestnyer shopping ct oi..belilah handbag baru....nanti lau rifqy dah pandai ckp mesti dia ckp kat kawan2 dia mama kita beli handbag baru, cam arisa abis satu taman ngan taska dia heboh aku beli handbag baru....

CT NORAMIZA said...

nurul - mmg pun rasa nak marah, gila kan masa tu, hanglah main2 ngan yati, x pasai2 aku yg beriman ni terlibat sekali :) wargahkahkahak

biasalah, aku nak rasuah dia ngan bmw sebijik, mesti dia sokong aku kan :)

lor, bahayanya, 1 taman boleh tau beli henbeg baru, kuikuikui...apalah arisa

Willie said...

Hahaha...we do get these kind of people everywhere in this world.

CT NORAMIZA said...

willie - yup, i agree with u