Wednesday, July 1, 2009

i need a new handbag!!!

pada sapa2 yg rasa dia dah basahkan henbeg guess aku pagi2 buta tadi, sila cabut bulu hidung sekarang gak.

dahlah bgn pagi tadi agak lewat sket, nak iron baju lg, nak siapkan diri sendiri lg, nak buat tu buat ni dahhhhh 6 lebih. pastu sempat minum nescafe 3 in 1 pun sket ja, sbb mr shaifull baru buat, panassss, x leh minum byk2, satgi melecuq lidah aku, x leh pot pet pot pet.

ari ni mr shaifull ambik henbeg aku, letak dlm keta, tenkiu tenkiu. sbbnya x payah aku susah payah bawak henbeg, dukung anak, pegang botol susu, kadang2 bantal busuk sekali kena pegang, byk tu.

bila mr shaifull drop aku kat depan kedai karpet tu tadi (nasib baik mamat yg jual karpet tu x mai lg, kalau x dah lama aku suruh mr shaifull tumbuk muka dia, asyik2 tiap2 petang bila aku tunggu mr shaifull kat situ, dia lambai aku 23 kali suruh p beli karpet kat dia, apa hang ingat aku x dak keja lain ka tiap2 hari nak beli karpet ja, kalau boleh makan tu lainlah cerita), aku pun pusing la nak ambik henbeg kat belakang, sambil tu mintak duit nak bfast kat mr shaifull. (x kira pagi atau petang dlm sehari kita wajib mengepau suami)

lepas dah salam2, cium2 :) wargahakhakhakahk sekali kau, aku tgk henbeg aku dah bertukar kaler, dr krim cerah ke krim gelap, ada 2 kaler lak tu, sket cerah sket gelap, haaa???? x kan henbeg aku kena sopak plak. aku pegang ja basahhhhhh, waaaa dah la aku ni pompuan berhemah yg dah insaf x beli 2 3 henbeg dlm 1 masa. tension wooooo

dan x pasal2 aku kena turut serta dgn penyopping2 tegar tengahari ni, nak survey henbeg baru yg harganya murah tp menarik, aku nak intai ELLE sbb ari tu aku tgk kat sogo mcm best ja. lunch nnt aku nak p lah.

SILA BERTANGGUNGJAWAB DI ATAS PERBUATAN ANDA!!!

10 comments:

honeylanz said...

cian lak.. x pe nnt sambil2 intai elle tu..intaikan sekali elle cross body ada yg cantik ??? hehehe

CT NORAMIZA said...

has - hehehehe... tulah, sedih tau, kalau rajin kejap lg sampailah ke sogo :) huhuuhuuu

Willie said...

Ala...beli la karpet tuh...kesian dia.

inabu said...

Tu maknanya handbag lama tu tak mau berkhidmat utk k.ct lg, cpt pi beli beg baru, jgn lupa beli purse sekali, pakej, haha!!!

ymn said...

thn jgn beli baru ... soping masa dekat nak raya ...

rugi woo soping skrg x der peelll

ahahaha

CT NORAMIZA said...

willie - xkanlah everyday i nak beli karpet, habis berbulu 1 umah :)

CT NORAMIZA said...

inabu - dikna, kita punyalah dok berjimat cermat, nak tunggu raya baru beli baru, errr pakej apa tu, 2 in 1 kah??? :) wargahkahkahak

CT NORAMIZA said...

ymn - err la ni bukan dah dekat nak raya ke? semua org sibuk mengganti puasa, means dah dekat raya, so kena pegi beli lalalalal...

yanz said...

kan sbtu ni dh start mega sales, apa lagi, p ramai2 ke sogo, kita soping utk pra raya dan raya skali..hahahahhaha..

CT NORAMIZA said...

yanz - amboi hang, siap ada pra2 lg, melampaunya, tp ok ka cadangan tu, aku takut cm x bernas ja, satgi dok sibuk shopping, balik bawak H1N1, haruuu