Monday, August 24, 2009

haaa???? 3 kali jumaat je lg...

aku baru selak calendar, dan aku sgt teruja terkejut tgk rupa2nya ada 3 kali jumaat sahaja lg sblm raya, dan bg aku 3 kali jumaat tu adalah terlalu pendek, yg mana hanya ada 3 kali weekend sahaja lg sebelum raya. kalau weekend yg ke 4 tu dah raya, dah x de maknanya lg.

pasai pa aku membebel pasal raya? barang raya rifqy blm beli apa satu benda lg pun, nak p beli last 2 weeks, mr shaifull x nak bawak rifqy kat public, last week dah puasa, kita tgk this week, kalau H1N1 tu nampak sedikit slow, terpaksa gak bawak budak kenek tu p beli barang2 dia. sian anak aku, dahlah selalu kena babab ngan kami 2 org, brg raya pun x beli lg.

jgn kata barang anak, sila ambil perhatian ya tuan2 dan puan2, barang kami 2 org pun x beli satu hapa pun lg. camna tu ha??? mr shaifull x kisahlah, dia takat nak beli t-shirt2/shirt dan seluar saja, aku ni, aku ni amatlah kesian. aku hanya beli yg ready made sahaja tahun ni, nilah AKIBAT bila x buat early preparation, mcm org lain. awal2dah beli kain, dah antar tailor, aku lak, mcm aku ja lah, lekaaaaaa.

nak beli tu lg ni lg tu lg ni lg, ish matila camni...

p/s : pada yg membaca n3 aku ni, silalah ambil perhatian, hanya 3 kali weekend sahaja lg kita di sini, weekend yg ke 4, dah raya bang oi, x kiralah apa2 pun, kena gak pegi beli baju raya anak!!!!!!!!!

26 comments:

nanadanny said...

ish, samalah ngan aku pn, tp aku ngan mat mmg suka wat last minute punya preparation, baru la feel raya beb!!! wakaka..(ayat untuk menyedapkan ati)

nak senang, amik cuti, jgn p waktu weekend, mesti org pn mcm semut...aku ni tengah berkira2 nak cuti ari apa...:)

klynda said...

tgh sedihhhhhhhhh!!!!! n3 ni meruntun jiwaaaaaa...

CT NORAMIZA said...

nanadanny - kalau cuti tinggi menggunung, bolehlah ambik cuti, kalau cuti ciput, waaa sendri mau ingatlah.

CT NORAMIZA said...

klinda - aik awat klinda sedih, patutnya klinda happy sbb ada baju raya, boleh tour europe, takat balik kg raya tu apalah sgt klinda, biasa ja pun (ayat nak sedapkan hati klinda) jgn sedih tau :)

bukhairiah said...

pi serbu Sogo...musti sogo tgh sale giler2 nih...thn lepas sempat g sogo..thn nie x kot.brg dh bli..(mertua kt gumbak)

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ct x mention mmg x perasan .. adeh cptnya masa berlalu .. nasib baikd ah shopping baju masa kt bandung .. kita raya nie pakai bj maternity ler .. heh..heh.. x tmph bj raya .. this time turn raya kt sini so last minit mmg nak serbu jln2 ke KL ;-)

Zura Hasan said...

kakakku,oleh sbb thn nih turn beraya kat sini a.k.a umah MIL,jadiknye amatla berasa malas nk beria2..sudahnyer, kuih raya blm ditempah, baju raya pun mmg blm beli lg..beli ready made la jwbnyer..kain utk baju melayu hubby mlm nih baru nk g beli..redah shah alam jer la..dekat sket dr nk g kl tue...

AiNeRzA said...

aper lg...jom la kita shopping pd jumaat nih~~~ Hihihii

honeylanz said...

ahad ni kami lancar lawatan ke KLCC!! hrp2 semua bjln lancar gitu. hehehehe

♥miss zaza♥ said...

cepat sungguh ms berlalu...
huuu ;(

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - takut nak bawak anak pegi sogo, ramai sgt org, tp tgklah cemana nnt, kalau dia nak pakai mask ok lah kot :)

CT NORAMIZA said...

diana - mmg pun, saya pun baru perasan semalam ja, dan bg saya, setakat 3 kali weekend tu adalah masa yg sgt singkat kan? tahlah, masa cepat sgt berlalu, masa kecik dulu, lamaaaaaa...

CT NORAMIZA said...

zura - heheheh...ada gak geng akak no, tu lah, rasa cemana tah thn ni punya raya, mmg x prepare apa2 pun, sudahnya mak ja yg tempah biskut, balik nnt akak huluq duit ja lah pun :) lgpun mak tempah kat org yg dah biasa kan, so dah tau rasanya cemana :)

CT NORAMIZA said...

ainerza - heheheh...x feel lah shopping x bawak anak, kalau nak shopping barang sendiri, ok kot!

CT NORAMIZA said...

has - just make sure jgn beli semua tau, tinggal sket kat orang belakang :)

CT NORAMIZA said...

zaza - mmglah dik kan, yg paling sedih tau x bila, bila last day puasa, rasa cm nak nangis sbb ramadan tu dah nak tinggalkan kita, x tau ramadan yg akan datang, sempat lg ke x :(

akak sedih bila ingatkan, our favorite auntie bila raya dah x dak, dia meninggal on the same day MJ left us...

Nurhayati said...

rasa cam cepat la plakkan..
sama la kita tak soping raya lagi huhuhu

CT NORAMIZA said...

yati - tulah, rasa cam x caya plak semalam bila bukak calendar, terus berdiri bulu romaku, satu hapa pun x beli lg :(

@Z said...

ish aku pulak yg debor..baju raye anak2 tak beli lagi..balik aloq staq takut tak sempat beli baik beli dulu sket2 kat sini kan? nak amek cuti, cuti dah kureng..huhu

CT NORAMIZA said...

az - samalah kita, tu sbb ari tu x berani nak ambik cuti, sbb dah sket gila (8) ari je tinggal sampai ujung tahun :( waaaaa

yanz said...

hehehhe..aku p sogo last saturday, smpai sana pkl 10 pon org dh ramai...dpt laa bli baju anak, sluar bapak dia, kasut n henbeg aku...heheehehe...pastu p mines lak, bli blouse sendiri...heheheeh...kami pakai mask laa, nk buat camna, kalau minggu ni lg laa ramai kot psl org dh dpt gaji, pastu cuti merdeka...h

CT NORAMIZA said...

yarn - mmg kena pakai masklah kan, rasanya sabtu ni nak kena p gaklah, aku plan2 balik, sabtu yg ke 3 nnt, aku nak packing lg, nak dobi lg, semua aku yg nak buat. so drpd kalut dan letihkan diri aku, baik aku shopping minggu ni dan minggu depan, yahooooo

zailamohamad said...

isy..samerlah kak..saya pon xder beli aper pon lagi..Ingat nak balik kg ni nak p shopping baju raya ntok kami semua..beli kat Kelantan murah sket..hihihihihi

inabu said...

kak ct, pi sogo la, la ni sogo tgh qat sale brg2 bonia & seangkatan dengannya, ok gak, sale smp 70%, dikna pi kemaqin ngan smlm, heheh, tgk ja tp x beli pung pasai xdak yg berkenan, beli kat ayah ja...smlm siap amik EL utk sopping2 lg, huhuh...arini plak ada sale brg2 corelle n da geng, nak pi tp rasa malaih la sgt..

CT NORAMIZA said...

zaila - bestnya ada pilihan murah2, entahlah, mmg akak x de mood raya sungguh thn ni :(

CT NORAMIZA said...

dikna - ha shopping jangan x shopping :)