Friday, August 7, 2009

pasal apa hang suka carik pasal ngan aku haa???

aku rasa x sampai half an hour aku baru cakap aku x larat nak blogging, x de mood, x de cita x de apa nak dicarutkan kat sini. tp baru 4 minit 37 saat yg lepas, ada org carik pasal ngan aku pagi2 buta ari jumaat. x rasa nak ngamuk ke kalau org kacau hangpa pagi2 camtu?

aku tgh relax layan kepala sendiri sambil kira duit anak nak p simpan ptg ni (kalau rajin). sekali ada org masuk nak tumpang fax kat tempat aku, masih makcik yg suka carik pasal ngan aku hari tu, aku x tau apa masalah dia ni, kalau jumpa ngan aku, senyum pun senyum perli, kalau cakap apatah lg, memanjang cam x puas hati ja ngan aku.

aku x paham dan aku x nak paham pun, lantak dialah, tp kalau asyik2 dok jolok ja, ni yg aku rasa nak nak sengat org ni. err nak sengat ngan apa ha???

sambil masuk bilik aku, bukak pintu luas2, ambik kerusi kat depan aku ni, halang pintu, sblm tu dia sibuk2 carik door stopper, tp kat bilik aku tarak semua tu, sbb pintu aku mmg sentiasa tutup.

aku : naper kak?

makcik : saja je, akak x suka bersendirian, u mmg suka bersendirian kan?

i was like, wtf la makcik ni.

aku : dah tempat saya kat sini nak buat cam mana. (bodo, dah tempat aku mmg dlm bilik, satgi kalau aku duduk kat partition luaq tu, mesti hangpa sibuk selak sana selak sini surat/dokumen bos aku, sedangkan dok dlm bilik ni pun kadang2 hangpa berani tgk sana sini, bodo)

makcik : kalau akak, x reti akak nak duduk dlm bilik

bodonya engkau ni, bukan aku mintak bilik la bongok, tp tempat aku mmg kena letak kat dlm bilik, byk benda yg x semua org boleh tgk dan boleh access. kalau aku duduk kat luaq pun, mesti bil tepon aku 10k sebulan, mesti hangpa bergilir2 guna tepon aku yg boleh call ke mana saja di dunia fana ni, eee bongoknya.

aku buat muka bodoh ja masa ni, malas nak layan, dah berkali2 dia dok ungkit pasal aku duduk dlm bilik. ari tu dia carik pasal ngan aku pasal fax gak kat dlm surau, aku ni baru ja lepas mengadap illahi, baru nak pakai tudung, hati pun tenang, sekali dia masuk surau tu, terus nak pok pek pok pek kat aku pasal fax.

aku cakap ngan dia, kalau akak x puas hati, cakaplah kat bos akak, suruh dia bawak ke meeting pengurusan. dia x nak plak. last2 balik bilik, aku hambuq kat bos aku, aku kata kat dia, suruh depa ambik letak luaq mesin fax yg menyusahkan hidup aku ni, dah 1 keja plak aku nak kena check paper tiap2 hari, tukaq toner bila dah abis, drpd aku buat semua benda tu, baik aku main pinball, boleh pecah rekod sendiri, 4 juta yg aku buat ari tu.

aku dah ikhlas hati tolong jaga fax tu, bila ada fax masuk, siap distribute kat dept lain, padahal aku jaga 1 dept saja, ni x, 1 keja aku lak kena antaq kat setiap dept tu fax2 depa yg masuk, kalau yg official tu boleh dimaafkan lg, kadang2 yg personal pun masuk sekali, aku antaq jugak. x bersyukur gak tu. mcm manalah aku x sakit dada selalu, aku rasa, aku akan mati sbb heart attack, tgk ja lah. dah mcm2 benda aku pendam dlm hati aku, kadang2 rasa sayu, pilu ja, sbbnya aku suka pendam.

aku x luahkan masalah aku hentam kromo saja. byk benda yg aku pendam sendiri. tu sbbnya aku rasa kadang2 emosi aku x stabil bukan gila tau, sbb aku lebih suka pendam dr luah, actually apa benda yg aku luah kat sini x sampai 20% pun dr apa yg ada dlm kepala aku.

aku mmg hangin betoilah ngan pompuan makcik ni. rasa nak lempang ja, kalau sebaya aku dah lama aku lempang.

p/s - rasanya org yg ada blog title "welcome to my life" mmg ada masalah emosi lah hari ni, x caya cuba tgk blog zaila, sama kan??? huhuhuuuuu...

11 comments:

AkuPunyaCerita said...

nak kata apa lg ct ooii...sabaq ja lah, kalu ofis sendiri buleh gak suka ati pindah sana sini...

CT NORAMIZA said...

along - tah, apa yg dia x puas hati sgt ngan aku, kot2 dia x dpt bilik kot, aku dpt bilik sendiri boleh korek idong suka hati, dia lak dok di khalayak ramai, x leh buat camtu, tu yg tension tu :) wargahkahakhakahka

AiNeRzA said...

Ahaks...kunci jer terus bilik tu...biar dia x blh buka dan masuk...ahaks

CT NORAMIZA said...

ainerza - kalau saya on leave, mmg kena kunci pun bilik ni, ari tu dah dilaserkan saya, dia cakap fax ni bukan kitaorang punya, share semua2, so jgn kunci bilik, tp bos plak suh kunci bilik, sbb dia x suka org masuk guna my phone, bil melambung. susah susah (sambil geleng2 pala) :)

buaya said...

salam ziarah...

dijemput menjadi follower sy yer...

http://www.buaya-merah.blogspot.com

CT NORAMIZA said...

buaya - ok, dah follow saya ke? :) hehehe...

mama apih said...

Agaknya makcik tu sakit jiwa kut...sabaq no...tp kalau buleeh boh sekali sekala xpa gak...baru dia tau,apa ingat kita dok senyap selama ni ingat kita tak berani,tak tau menjawab? pasal la hang tu tuo...wah, ter emo la pulak..heheh

pusat said...

4 juta jer?... sikit je tu... kena training lagi...

zailamohamad said...

sabar kak sabar..ngeeee;p

apehal tetibe boya merah ajak jadik follower dia???

Nurhayati said...

makcik makcik huhuhu

CT NORAMIZA said...

mama apih - dikayu, bila tgk style dia, pandangan mata dia ngan kak t kan, rasa cam dia x puaih hati ja kat mana2, x pahamlah org pompuan nih

pusat - ececehhhh cam nak ajak fight je ni :)

zaila - dah terlebih2 dah sabar ni, tu pasal terjawab camtu tu, ada lg ayat2 cinta sebenaqnya, tp malaih nak tulih, sbb takut ganggu sensitiviti kengkawans, auwww :)

yati - tolongggggg makcik tu x henti2 mengganggu keamanan jiwaku huhuuu...