Tuesday, August 11, 2009

hubungan suami isteri :)

penting ni, kena baca utk setiap org, x kira yg dah kawen atau belum kawen, sbb kalau belum kawen pun, satu hari nnt kawen gak kan, apatah lg yg dah kawen, kena amalkan ni, sbb ni dr fadzilah kamsah yg bg tips2 ni.

aku cilok dr blog buaya merah. thanks bro. kawan2, p lah lawat blog encik buaya merah ni, mmg byk info menarik kat situ. :)


1)Apabila balik rumah, tegur dan sentuh isteri sebelum melakukan kerja lain.

- x semestinya kalau dah sentuh tu, dan2 tu hang nak buat "keja lain", sentuh dgn kasih sayang lah maksudnya.


2)Tunjukkan keprihatinan dengan bertanya secara khusus mengenai kegiatan isteri sepanjang hari.

- tanyalah isteri tu, shopping apa hari ni, err duit yg abg bg 4k semalam dah abih ke, x pe, esok abg bg lg 14k, credit card tu abg dah settle semua hutang, gunalah sewenang2nya utk sayang shopping. abg x kisah, ada lg 16 guni duit kita kat bank tu. ha kan ke sejuk ja hati isteri tu :) wargahakahkahahka


3)Jangan tergesa-gesa untuk menyelesaikan masalah isteri. Apa yang lebih penting adalah simpati.

- ha ni 1 lg, bila isteri tu cita masalah je, dan2 tu dia naik melenting, cubalah dengaq elok2, pastu tunjukkan rasa simpati, pastu dgn otomatiknya isteri anda akan rasa lega, walaupun masalah tu x selesai2 sampai ke hari kiamat


4)Beri masa sekurang-kurangnya 30 minit perhatian yang berkualiti terhadap isteri.

- ni pun jenuh nak mintak, jenuh terpekik terlolong nak mintak perhatian, tu pun dia sibukkkkk gak ngan benda lain, ngan pokok2 dialah, ngan keta dialah, ngan maggi dialah, ngan astro dialah, sapa agaknya tu ha???


5)Tolong masak atau makan di luar sekali sekala.

- yg ni x payah mintak, mr shaifull sentiasa sedia berkhidmat, bab masak mmg aku x payah pening pala, susah2 kita makan kat luar kan abang kan??? hehehehehe....


6)Beri pujian mengenai penampilan isteri : rambut, wajah dan pakaian.

- ni lg 1, pakai baju baru pun kadang2 dia xperasan, tp bila time dia nak komplen, sesedap rasa je dia bercakap, cubalah hulur2 sket sang2 suami oi barang 30 keping not 50, sah2 lepas tu isteri anda akan jadi cantek menarik tertarik kau mmg da bomb lahhh


7)Apabila lambat pulang, beritahu lebih awal atau telefon di rumah.

- ni penting, kalau dah lambat tu, stuck dlm jam ke, kena stay back kt ofis ke, kena operasi ke, apa ke, x kisahlah, tolongggglah maklumkan pada org yg tgh tunggu kat umah tu, ni x, buat derkkk je, cuba isteri yg buat camtu, harus balik tu tarik muka masam je, konon2 isteri tu derhakalah, balik lambat tp x bgtau, tp kalau time suami, halal je sepanjang zaman, mana aci????


so pada encik2 suami di luar sana, ataupun yg singgah ke blog aku ni, tolongggglah ambik perhatian dgn tips2 yg sgt berguna kat atas ni ok.

3 comments:

AkuPunyaCerita said...

aku setuju!!!
kebanyakan suami mmg camtu, masa cintan cintun, jgn kata 30 minit, 30 hari pun sanggup mengadap muka ja semedang! huhh!

bukhairiah said...

stuju sgt la...erm...manis nya masa bcintun dulu...ni balik2 krohhhh krohhh krohh (titun)

CT NORAMIZA said...

along - tu lah, kalau blh masa dating sehari tu, nak ja lebih dr 24 jam, konon2 bestnya kalau sehari tu adalah 72 jam kan? pangggg

mrs bubu - kalau ingat2kan balik, best je zaman bercinta kan? hahahaha... betul betul betul