Tuesday, October 20, 2009

anonnnnn, balik cepat tau!!!

smlm aku x masak, ecehh mcmlah aku rajin sgt tiap2 hari masak. ehh tp tiap2 hari aku masak apa, masak porridge rifqy. :) tu kira masak gak kan, kira berasap lah dapuq. tp sejak adik ada n mr shaifull x berapa sihat, aku ambik alih keja masak memasak ni dr mr shaifull & jugak mamak 24 hrs kat country homes tu. ehhh haruslah credit utk mamak, sbb kalau roh malas merasuk aku, dah tentu2 mamak tu yg aku carik dulu.

kalau kat mamak byk option, nan, nan cheese, roti telur mamak :) wargahakhakahk mcm2 lglah.

tp smlm aku mmg x larat nak masak, penyakit sakit kepala aku masih x nak lari even dah pakai cl yg powernya sebelah lain sebelah lain. ish apa penyakit tah kepala aku ni, dahlah aku ni bangsa yg setahun ke 2 thn sekali baru sakit kepala, bila dah sakit jaaaa sepanjang hari camni, rasa cam nak cabut kepala letak sebelah plak, kot2 ada skru yg longgaq ke hapa. bolehhh???

adoi boringlah, baru 1 jam anon p ofis, tp aku dah rasa sunyi, ish errr. mr shaifull kursus 3 hari, ari khamis baru balik, aikkk pandai plak office tu buat kursus kan, ngam2 plak ari khamis balik. ish ish ish

td mr shaifull park kan keta kat sebelah building cimb yg sebelah sogo tu. kalau early bird murah sket, dptlah 1 hari RM7, oklah tu, dr aku parking kat building office aku sendiri, 1 jam RM5, elok petang, pitam aku nak bayaq parking. so ptg ni balik sorang. waaaa sedih. td masa dia bawak beg nak ke lrt bandaraya, aku plak meneruskan perjuangan ke office. dia ke kanan, aku straight je. pastu dan lg masa kat simpang nak ikut haluan masing2 tu aku jerit, 'abangggg, balik cepat tau'. 'ok'.

simple jawapan tu tp sarat dgn maksud yg tersirat! :) heheheheh...

*** yapp, mmg selalunya mr shaifull yg masak, sbb dia masak lg sedap, ya lah, semua benda aku dah buat, x kan dia x boleh tolong kot, tp kadang2 bila dia keluarkan arahan beserta kuasa veto dia, aku masakkkk gak huhuuhuuuu...

29 comments:

bukhairiah said...

huhuhu lelaki slaloo nya, masak mmg sedap...kdg leh kalah kita nie tau...mr bubu pon leh masak tp dapur bsepah la..huuuhu

yongazlina said...

abg u kursus 3 ari kira ok la tu...
abg i balik ujung minggu je... ari biasa aku dok ja ngan anak2.... hehehe... dpt mkn dia masak ujung minggu ja... tu pn kalu dia nk masak.. kalu dia nk mkn aku msk kena gk la aku msk.. tp kalu aku msk aku mkn sikit jer..kalu abg aku msk berpinggan2 aku mkn aku gk yg susah... mkn x igt abis lebur diet aku... hehehe

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - betullll! masak mmg cekap, pastu silalah kemas dapur tu ye wahai isteri huhuhuuu...

CT NORAMIZA said...

ina - haaa??? ina diet, biaq betoi, x payah dietlah, jomlah tambah lemak2 tepu di badan :) waaaa dulu masa baru kawen 7 bln duduk asing2, dia kat kuching, aku kat kl, sedihhhh..x nak camtu dah..

AkuPunyaCerita said...

kamis malam jemaat...hantu jembalang kapir tak kluaq, takut kena bunuh...hahahaha

CT NORAMIZA said...

along - amboi, cerdas betoi pemikiran hang no, alert saja bab2 tu :) heheheh...

AkuPunyaCerita said...

ishhh...bukan takat aku ja cerdas kl bab2 tu...xiana kita pun cepat tangkap wooo...hehehehe

CT NORAMIZA said...

along - heheheh...mana dia ha, senyap ja, x komen pun :)

yong said...

ct ada lg ka member2 kita yang ada blog????nt email kt aku ya...

CT NORAMIZA said...

yong - rasa mcm xdak je pun, tp kalau hang ada ingat mana2 nama lg, bg kat aku k.

juedaniel said...

amboi alongg... kalo bab2 kapir mati terbunuh ni lajuuu ja hang tala kat aku no. panggggg mau??? tu blom bab lembing awang pulang ke dayang lagi hahahaahahahahahah

ct, aku ada je...tapi bizi skit

juedaniel said...
This comment has been removed by the author.
yanz\ said...

CT, CUBA BACA PETIKAN EMEL NI, CUBA LAH, KOT2 MUJARAB... TAKPON HANG P LAA CEK BLOOD PRESSURE, AKU LA NI DH ADA HBP...HUHUHU...KENA MKN UBAT DH...

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

yong said...

ct cuba la try petua kwn hang bg tu.. tak pun cuba hang pi check mana tau kot2 ada adik rifqy kat dalam tu.. hheheheh..jgn marah sayang...heheheh

AkuPunyaCerita said...

lorr...yan ka tu? biaq betoi yan ooi... hg makan apa smp jadi lagu tu? jaga2 la yan naa, kdg org kata keturunan gak penyakit ni. aku ada hbp masa peknen ja. pastu ilang. ct, baik hg cuba petua tu, kot2 dia mau.

xiana,
aik..aku tak tau pun lembing awang pulang ke dayang tu...haaa nampak sgt la hg lg advanced kan kan kan...hahahaha

yanz said...

hehheheh...mkn mcm biasa laa, tp stress keja kot...kihkihkih...masa peknen dulu, okay je takde apa pon...takpela, aku dlm proses diet skrg ni...kahkahkah...(bleh caya ke tak)

norhaizan said...

baguih nya suami akak pandai masak...susah nak jumpa lelaki pandai masak kan..blk awai tu ada makna lain ka kak??..hehe

CT NORAMIZA said...

xiana - woi woi, apa hangpa mai dok carut kat blog aku ni ha? pang sekoq2 mau, dahlah aku ni tertib sopan santun ja, malulah sket kat aku huhhhh..

CT NORAMIZA said...

yarn - lor, betoi ka ni yarn, ish bunyi cam serius ja dah kena mkn ubat, email aku yarn, cita sket.

CT NORAMIZA said...

yong - bab try ubat2an tu aku setuju, bab ada adik tu aku x setuju, dah sah2 aku kata anak aku sorang ja :)

CT NORAMIZA said...

along - eee budak2 ni, mmg aku nak sorang sekali dah rasanya, jgn mencarut kat sini boleh dak, dahlah otak aku ni suci murni ja, errr lembing awang mana yg pulang ke dayang tu???? hehehe...

CT NORAMIZA said...

yarn - laaa, aku x sangka betoilah yarn ni, aku takut gak, sbb mak aku pun sama gak, hi bp, adoi la, jgnlah lagi jangkit kat aku..

CT NORAMIZA said...

norhaizan - hehehe..best o, sedap sgt2 dia masak (adoilah, puji laki plak dah, jenuhh)

blk awal?? errr tah...hehehe...

AkuPunyaCerita said...

amboi ct...lamanya tak hapdet. kamis pun dah lepaih ni haa..takkan hg pi bertapa kot buat persediaan nak tempuh hari kamis..ish ish ish haru sungguh la kawan aku sorang nih

CT NORAMIZA said...

along - amboi, aku x sihatlah, sakit perut menggila, sblh kanan je pulak tu, dpt mc 2 ari :( huhuhu...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

akhir2 pregnancy nieh dapur dah jrg berasap ... malasssssssssssssssss + x larat

green apple said...

aku ni pakkal perut dah ada 4 kilo lemak je. kalau tak hari2 belasah cheese nan.

CT NORAMIZA said...

diana - hehehe...fenomena biasa utk org pregnant :)

CT NORAMIZA said...

green apple - kak, samalah kita, tp ku tetap layan jugak cheese nan itu.

mamak, cheese nan 1, double cheese!!!