Monday, October 19, 2009

tahniah & selamat bertunang!

ari jumaat aku cuti sbb semalam (ahad) anak kepada babysitter aku nak bertunang, mmg meriah gila, patutlah pun org tua tu 'apply' cuti kat aku.

lps je zohor semalam, punyalah kucar kacir aku bersiap, sbb terbangun dkt kul 11 (ampunkan kami penunggu gua, ampunkan kami penunggu gua), terus masak nasi ala kadar, isi perut apa yg patut, dlm kul 1.40 camtu kami dah sampai umah wan ruby, panggilan rifqy kat babysitter dia.

org dah ramai, mkn2 apa yg patut kat situ, dlm kul 2.15 camtu baru bertolak, alah dekat ja pun, kat rawang, batu 16.



tu lah kawasan umah wan ruby, babysitter rifqy tu, kawasan tu umah banglo je, x dak terrace house mcm kawasan umah aku, dlm bahasa yg sopan, umah wan ruby tu lg santek dr umah rifqy huhuhuu..semua tgh sibuk nak passing2 dulang, semua x nak bawak, sbb takut x dan nak control cun dan macho, aku seperti biasa, bawaklah 'dulang' yg aku hias kat umah tadi, sementara aku bersiap dia dan pulak buat 'taik' sebelum keluaq. rifqy rifqy



hehehee...rifqy terkejut tgk wan, selalu wan pakai blouse ngan seluaq biasa ja ambik dia pagi2, sekali kau, wan dah transform jadi panca sitara :) ni lah babysitter rifqy yg dia panggei wan ruby tu.



adik siap duduk diam2 dlm keta, sekali kena panggei gak bawak bendalah ni, x dan nak mengelat. :)



dah sampai, adik ngan dikna, budak ni baru form 4, tp gaya mengalahkan haku yg form 5 ni :) heheh (anak wan ruby). masa sampai ni, gegendang telinga aku sampai terkehel lah, disambut ngan bunyi2an mercun, gila punya kuat, mcm bunyi bom pun ada gak aku rasa. rifqy pulun peluk ayah dia, kalau x dak org, aku pun sama naik gak nak peluk mr shaifull, nasib baik org ramai :) ahakkksss...gataiiii



nampak asap berkepul2 tu, boleh imagine berapa ketul 'bom' depa pasang?



hantaran ni dr org yg organize majlis cukur jambul gugu gaga erra, cantekk.



'pengantin' dgn bakal mak mertua :) mcm lagu plak. bertunang ada pelamin bagai, aku dulu bertunang, mcm koboi je pun, x dak pelamin2 kan abang? jom kita tunang lg sekali nak x?



aku x tau, gambaq ni mr shaifull sengaja nak sabotaj aku atau apa, pasai pa dia ambik gambaq dr sudut sisi pandangan aku ha, ish x puas hati betoilah. pastu x puas hati lg, ambik gambaq kat luaq plak.



adik dan2 nak kawen masa tgk org sibuk bertunang ni, amboiiii, sibuk kumpul duit dulu baru sibuk kawen, panggg mau??? apa punya pose tah mcm tu. ni lg sorang, dengki bila bergambaq ngan aku, ada saja yg nak merosakkan kualiti gambaq yg ada muka aku. hhmmppphhh..tgk rifqy, masa ni dia dah berpeluh2 dah, mcmkan dia yg nak jadi jurucakap kat situ, nasib baiklah dia behave gak masa org tgh 'berurusan' tu, kalau x, haruuuu.



hantaran dr lelaki yg kaler putih tu, yg pompuan plak, merah hitam tu. dua2 pun cantek. bestlah, nak kawen lg sekalilah, jom abang, kita kawen lg sekali, amboi dan2 carik butang baju melayu, abanggggg, jgn pakai baju melayu sampai raya thn depan. eh tp budak abang ni pakai baju melayu waktu semayang, satgi aku x bg pakai dia x semayang plak, oklah oklah, pakailah.

*** mr shaifull semayang pakai baju melayu, ni kes x reti pakai kain pelikat, sama naik gaklah ngan aku, x reti pakai kain batik, bukannya apa, aku kan sopan santun, kalau pakai kain batik, buatnya terselak sampai ke dahi, sapa yg susah, aku gakkkk.

16 comments:

ymn said...

bertunang dah grand .. nanti kawin mesti lagi meletop kan ..

tahniah (wpun x kenal)

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

wah siap mercun bagai .. kalah majlis kawin tue ..congratsss ;-)

erlyda said...

jom kiter kawen lagi!! huhuhuhu tak puas rasanya bersanding dulu

AiNeRzA said...

tu la...rs macam nak buat majlis bertunang lagi sekali la...hihihihi

CT NORAMIZA said...

ymn - sama2lah kita, tungguuuuu!!! :)

CT NORAMIZA said...

diana - heheheh...takut ai bunyi mercun pom pom pom :)

CT NORAMIZA said...

erlyda - huhuhuuuu jom dik, akak pun nak buat grand2 ginilah, jom kita buat lg sekali nak?

CT NORAMIZA said...

ainerza - jomlah, kita tunang je, akak nikah nye dah selamat, amacam, ada beran??? :)

Eyra Rizal-Makeup Artist said...

heyyy!! sape2 minat join kelas makeup jom la!!7/11, kat KL! sape minat register cpt2 tau! 0162128740

http://www.eyrarizal.com

yongazlina said...

grand gitu.....kalu kawin mesti hang jd org kanan...hehehe

CT NORAMIZA said...

eyra rizal - orait, sapa rasa nak belajar mekap tu, cepat2 contact ye!

CT NORAMIZA said...

ina - x kot, lgpun, sapa nak usung 'hantaran' aku tu? mesti semua surrender..huhuhuuu...

zailamohamad said...

nak komen;- cantiknya baju akak tuuuuuuu..beli kat ne kak???

CT NORAMIZA said...

zaila - heheh tima kasih, jom ke jakel :)

@Z said...

wei cantik la corak baju hang.. aku suka corak gitu.. tak napok sgt mcm minah bunga hehehe.. aku pun dulu tunang koboi je tadak pelamin bagai.. baju pun org kasi pinjam kekekeke....

CT NORAMIZA said...

az - :) wargahakaak samalah kita tang bab baju tu, aku pinjam baju member ja, (tima kasih myn) :)

heheheh...jomlah kita bersuka2an ngan corak abstrak, bye2 baju bunga :)