Wednesday, October 14, 2009

durhhh letih & penatnya baru balik dr sogo, kerna terpaksa...

letih, penat, tp terpaksa, aku p gaklah, sbb kalau aku x p sendiri, x menjadi punyalah. mula2 td mmg semangat nak p sogo, pastu bila tiba time kul 12.30 tu, rasa cam lembik2 sket semangat tu, tp dlm 12.37 tu aku kuatkan semangat tu balik, sbb utk kepentingan aku gak.

dgn berbekalkan purse & hp, sambil berjalan ke lif sambil sms mr shaifull bgtau nak p sogo, mana tau kot2 dia nak teman ke apa, berangan je lahhhhh. dia reply sms, pegi elok2 na, oklah, p sendiri lah, kalau dulu aku sms gitu, dan2 tu nak p air asia nak beli tiket nak fly ke kl nak teman aku, la ni bukannya susah pun, guna lrt je pun, 3 stesyen dah sampai, punnnn x nak teman. x pa, aku ajak org lain teman satgi, meleleh hingus.

dah sampai kat sogo, terus ke tempat tujuan, lepas dah check2 sana sini, terus tulis receipt terus aku bayaq, esok boleh ambik, there u r, MATA BARU! ha mmg pun tujuan aku p ke sogo ni adalah semata2 nak buat contact lense utk mata aku yg x berapa nak ikut spek (spesifikasi) asal. oleh kerana aku x nak bazirkan duit sampai 5 6 ratus cam buat cermin mata lama ni, amatlah afdal aku buat contact lense je yg jauhhh lg murah.

aku buat ni pun, sbb dah x tahan, sakit kepala aku ni x nak ilang start dr balik kursus ari tu, pasal apa tah, kot2 tgk bontot org byk sgt kot, ye lah masa lawatan kat penjara pokok sena ari tu, tgk baper bontot tah kena sebat, org tu pun x agak2 nak bg pengajaran kat aku, berbontot2 dia tunjuk yg kena sebat, berpada2lah kalau nak tunjuk pun, dahlah dkt seminggu x dpt tgk bontot secara live :) wargahkahkahaka ish apa aku merepek ni, mintak maaf ye tuan2 dan puan2. lepas ni kalau kepala aku skt gak, rasa2nya dr tu nak suruh aku tukaq apa plak kan?

tujuan saya berdiri di sini hari ini, chewah ada ala2 budak u tgh pidato x? actually aku nak tanya pendapat kengkawans, maklumlah dah lama gila x berkecimpung dlm dunia contact lense ni, dkt 5 thn dah, so aku nak tanyalah brand apa yg ok, reasonable price, senang dijaga, lasak dan kelebihan2 yg adalah, kekurangan kalau blh x dialu2kan langsung :)

mcm yg aku beli tadi, sat nak kelebek purse. *****************************

opppss x dak tulis brand apa plak, haruskah aku lempang cina tu ngan kaki? ataupun lempang diri sendiri ngan tangan sbb x tanya brand apa? ohhh singkat sungguh fikiran aku sejak2 kawen ni, kalau dulu mcm polis pencen aku akan soal siasat tiap 1 benda yg aku nak beli, skrg ni, main beli ja, tambah2 kalau mr shaifull x dak kat sebelah, lglah aku main hentam keromo je apa2 benda pun. not good not good.

so kawan2, kalau ada info yg boleh dishare ngan aku, tolonglah drop ur comment ok, aku mmg perlu sesangat info yg berguna, kalau yg x berguna tu, simpan je lah utk kegunaan hari tua hangpa :). yg aku beli td, oleh sbb power aku lain2, silau tinggi tahap dewa, so dia bg 1 box yg boleh dipakai 12 hrs, supply for 1 mth, dgn harga RM60, ok ke x? aku first time pakai yg disposable ni, dulu pakai yg permanent, harga dia up sketlah, tp berbaloi sbb boleh pakai sampai kepam, so ada apa2 nk share x?

8 comments:

CiKaYu said...

dah pernah pakai before this? saya dah almost 7 years pakai yg disposable tuk 1 month, rm60 brand acuvue. jenis softlense. mmg setia dng brand tu dah almost 4 yrs sebelum ni guna bausch&lamb. kalau ada pblm power lain or silau, better amik yg ada specific specification. saya lebih suka guna yg disposable sbb kalau ada apa2 masalah dgn contact lense, boleh buang terus, harga pun murah, kalau beli yg permanent, dah lah mahal kalau ada pblm, kena beli baru...

CT NORAMIZA said...

cikayu - dah penah, tp ni first time pakai disposable, sblm ni pakai yg permanent. selesa x mata pakai acuvue?

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

kita x der apa2 experience dgn CL .. tp tgk org lain pakai cantek jer

honeylanz said...

x de experience la.. so sorry.

zailamohamad said...

takder experience cuma pernah dengar kawan cakap jangan sampai tertido dengan memakai contact lense..tak elok..tapi xpernah tanya jadik camno..takut nk imaginekan;p
akak belilah yang colour hijau ko, hazel ko..sure orang ingat akak minah salleh;)

CT NORAMIZA said...

diana - ni pakai bukan utk cantek yang oi, ni pakai sbb mataku rabun huhuuhuuuu...

CT NORAMIZA said...

has - it's ok dear! :)

CT NORAMIZA said...

zaila - amboi kalau dah kulit ala2 jacko masa kecik, nak omputih camno dik oi, dulu dah pakai yg hazel, permanent punya, sekarang akak pakai yg biasa je :)