Monday, October 26, 2009

thank you nestle!!!

ads yg nuffnang letak kat sini berguna utk aku ari ni.

dlm umur rifqy, mmg dia dah patut walking, running & jumping. mmg benda tu pun yg dia buat every day, sampaikan aku yg x larat nak tgk. boring2 berjalan, dia lari, padahal dr hall ke kitchen ja pun, dahlah umah sekangkang beruk ja. kalau aku ngan mr shaifull sama2 kangkang, dah dpt cover dr porch sampailah ke belakang, tempat mr shaifull tanam serai.

bila dia lompat, boleh plak tgk muka aku, "my, andai" (mommy, pandai). kadang2 kalau penat tu, bengkek ja, tp bila dia tgh tdoq, kesian plak. bila aku click kat child development tracker kat bawah ni (aku click bukan nak naikkan nuffnang aku ye, click sampai mati pun x leh lawan kak red tp nak gain knowledge utk diri aku sendiri, sbb aku rasa perlu), dan2 tu rasa kesal plak, sbbnya utk skills (enjoy playground activities) aku penah bawak dia sekali ja pun, tu pun x sampai half an hour.

lps shopping barang umah kat jusco, aku bawak dia masuk kat playground kat jusco tu, apa tah nama tempat tu, dah tua, lupa lah.





dan bila aku ingat2 balik, aku x penah nak bawak dia main2 kat luar, asyiklah dlm umah memanjang, ok2 jgn nak membebel kat aku, sbb ahad adalah hari bz sedunia utk aku, ari sabtu lak, aku bz melawat shopping malls, walaupun x shopping. hiisshhh rasanya aku kena bykkan xtvt luar ngan rifqy, sian plak dia, walau mcm mana bz sekalipun, aku kena 'adakan' masa tu utk dia.

huhuuhuuuu...aku insaf (sambil pegang tasbih)

20 comments:

zailamohamad said...

zaila kalau weekend slalu bawa diorang kuar tapi p shopping mall..macam xmembantu je ke arah child developments kan?? itu ke arah mum's development aje;p

Willie said...

Wah. bestnyer Jusco ada playground

bukhairiah said...

huhuu smlm br bwk 2bradik tu main kt playgroun dpn umah b3(mr bubu kan xdo) sajork..pehtu, dia bantai xmo balik...dh mcm org dera anak kt depan gate umah sambil kelek si kecik..adeh..sakit pinggang...
xbawak, kesian main dlm umah jer...
biler dh kuar, cam tu plak gayanya...budak2 kan...sabau jer la

yong said...

aku pn mmg jenis yg malas nk bw p playground...harapkan abahnya je bw.. kalu hrpkan aku mmg xder le jwpnya..x nak balik tu yg geram tu...xkn nk suruh tido lak kat situ... heheheh

CT NORAMIZA said...

zaila - tu lah dia, jom kita sama2 tukarkan rutin tu :) errr cam nak organize contest ja

CT NORAMIZA said...

willie - bro, bukan setakat kids, org tua pun blh main kat situ, kira mcm family punya p/ground bah!

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - huhuhuuuu betul tu, tu lah major probnya, kita kesian dia asyik main dlm umah, bila bawak main kat luaq, x nak masuk plak, adoi la :(

CT NORAMIZA said...

yong - rifqy lak, kalau kita ugut nak tinggal dia kat situ, dia siap bye2 kat kita lg, x meroyan aku gitu :(

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

puas hati main kt jusco tue .. tp budak2 yg excited ..kita kena byr jer ..

CT NORAMIZA said...

diana - mmg puas pun, byr pun puas kan diana :)

rose said...

betul tu..budak2 ni..if dah dapat kaki kita kene dedahkan depa kat dunia luar..if tak..depa cam terkurung n tak dapat nak tunjuk skill yg depa ada..at last..kita gak yg jd org terakhir tahu ape yg depa dah leh buat...huhu...

** Cewahh..pandainye cakap..camla anak ko tu dah besor..

p/s: bercakap berdasarkan pengalaman my sisters...:-)

ME said...

.. budak2 besar rifqy ni best bawa jalan .. comel sgt

honeylanz said...

yg kt jusco tu.. nm nye smart world kut.. ac n ery x leh pass-by situ.. mmg kn masuk!

Nurhayati said...

walau camne bz pun kita at least kena spendkan 1hr ngan dia satu hari.. exspecially wikday ni kan. kita dah penat keje kekadang tu sampai terlupa =)

CT NORAMIZA said...

rose - hehehe...x pa, sama2 share kalau ada info yg best n berguna :)

CT NORAMIZA said...

Me - best mmg best, tp bila dia amuk x nak duduk dlm stroller, allah je yg maha mengetahui huhuhuu...

CT NORAMIZA said...

has - wahh siap ada statement 'kena masuk' tu yg x tahan tu :) diaorang kena masuk, kita lak kena bayaq :)

CT NORAMIZA said...

yati - yap betul tu yati, bukannya x nak spend masa ngan dia, tp byk benda nak kena buat, dah nama pun x de pembantu rumah :) tp still boleh dicubakan?

Anonymous said...

betul ct, mmg kena bg dia xplore dunia luar tau aku dulu pun dok bw naim n arisa p main kat taman, dgn kita2 sekali berjongkat jongkit, umah dahlah kecik, ms kat dsara damai dulu tapi bila dah ptg sikit kena balik sbb budak2 besar ramai dok lari2 x peduli dah kat depa yg konet ni...bila dah pindah umah sendiri aku pun p lah cement kat depan konon2 x mau bg depa dok main tanah ngan aku pun bukan rajin berbudi pd tanah, tp depa p kat pagar p curi tanah org sebelah bw mai umah....tulah budak2 ct oi

CT NORAMIZA said...

nurul - walaupun sorang, aku tau mcm mana penangannya kan nurul, insaf lg sekali huhuhuuu