Monday, October 26, 2009

dulu & kini

cita ni mmg last week punya citer, tp evergreen.

b4 mr shaifull nak tinggalkan aku utk course 3 hari tu, aku baru terhegeh2 nak renew driving license, 2 bln aku bawak keta buta ja camtu, sila jgn saman aku. kalau mr shaifull x larat nak drive, so aku ambik alih, bila dah bz ngan raya (bz apa sgt), bz puasa, so baru last week aku nak buat.

puas berpk, last2 aku call mr shaifull, nak renew kat post office dkt ngan ofis dia je lah senang, pastu terus balik, x payah nak susah payah masuk kl lg ambik aku, kalau aku nak renew kat jpj maju junction, buatnya ramai org, habihlah, stuck dlm jam lah jawabnya.

so dlm kul 3 camtu, aku naik lrt dr bandaraya sampai ke lrt pudu. punyalah sunyi kedaung, menakutkannnn. aku bgtau mr shaifull dah sampai, so dia mintak aku tunggu, being me yg sgtlah sukakan something yg mencabar, aku jln sampailah ke jln besar kat office dia. dkt 7 minit tunggu kat situ, aik lamanya, apahal x sampai2 lg, padahal office dia ngan tempat aku berdiri tu kentut pun boleh dgr. x pa, tunggu lagi, sekali dia call tanya aku kat mana.

aku bgtau lah aku dah kat depan balai bomba, mmg aku x exactly kat depan balai bomba, kira mcm sipi2 lah dgn balai bomba tu. sekali dia kata, "kan abg dah cakap tunggu kat station, abg ambik kat situ, eee berani awak, kat situ ramai peragut". ee geramnya aku, dah tau ramai peragut ke hapa ke, cepatlah sket hendaknya.

pastu dr jauh aku nampak dia berjalan. aku pun pusinglah ke depan facing ke balai bomba lg, kenalah alert kiri kanan kan, kang aku dok khusyuk tgk dia berjalan, buatnya peragut mai dr depan, kan x pasal2 aku kena hadap pak polisi plak petang tu.

so, tunggu punya tunggu, aikkk x kan lama sgt berjalan kot, sekali aku tgk member baguihhh punya dah cross jalan, aikkk aku punya besaq gabak kat sini dia x nampak, aku tgkkk ja lagak dia berjalan, mmg dia terussss ja sampai ke depan balai bomba, heee geramnya aku, lurus bendul sgtlah plak. dia punya laju berjalan tu toksah cakaplah, lagi laju dia punya speed dr motor yg dok meredah jam tu.

kotlah nak pusing kepala tu kiri kanan. allo mr shaifull, lenkali alert ngan bini sket boleh x? ni menonong ja jalannnn.

***kalau dulu waktu aku tunggu dia kat subang airport, punyalah ramai manusia kat situ, dia boleh spot plak aku dlm ramai2 manusia. jumpa ja, terussss pegang tangan, punyalah takut apek yg bawak teksi tu ngorat aku kalau dia x pegang tangan.

21 comments:

KV said...

hehe

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

sabo..sabo yer CT .. he..he.. lawak pun ada baca kisah nieh ;-)

Nurhayati said...

hihi bila baca lawak la.. walaupun tak lawak bagi mu pn ct oi.. hihih.. itulakan beza dulu dan sekarang hihi

honeylanz said...

iyela situ mcm black area skit kan. berani nye jln sensorang!

nanadanny said...

hahaha biasa la ct klu nak citer kisah dulu ngan skrg ni, 4 hari 4 malam pn x abis tau...:)

kenkadang lawak pn ada, geram pn ada kan...

AkuPunyaCerita said...

semua komen di atas adalah benar belaka dan disokong sepenuhnya.

sekian, terima kasih.

haaa...awat hg tak buat bunyi fewwiitt tu kat dia, mesti dia perasan org ngorat dia, dan2 tu terus kalih apa...hahahaha

yong said...

aku rasa kalu nk banding2 dulu ngan sekarang baik x pyh...buat sakit ati je... betul tak artikel yg aku post kt blog aku...warkahhhkahhh

zailamohamad said...

hihihihi..kelakarlah akak ni!!
tapi at least abag shaifull caring juga sebab marah akak jalan sorang2 kat tempat peragut tu;) sayang bini jugalah tu!!

CT NORAMIZA said...

KV - hahaha... :)

CT NORAMIZA said...

diana - lawak ari isnin, barulah x boringkan? :)

CT NORAMIZA said...

yati - mmg ditype sebagai bahan bacaan lawak pun :)

CT NORAMIZA said...

has - mmg menakutkan, bila jln pandang kiri, kanan, belakang depan, dah mcm org gila plak :) tp serius, takut

CT NORAMIZA said...

nanadanny - lawak kan julia, alah, x pe, yg penting, sapa x sayang bini oiii :)

CT NORAMIZA said...

nanadanny - lawak kan julia, alah, x pe, yg penting, sapa x sayang bini oiii :)

CT NORAMIZA said...

along - nak buat pewit apanya, aku panggil pun dia x dengaq, riuh rendahlah long kat situ, 4 lorong keta, motor lg, mana nak dengaq :)

CT NORAMIZA said...

yong - betul tu, tp apa2pun, sayang ttp sayangkan? :)

CT NORAMIZA said...

zaila - fuisshhh mana boleh x sayang, syurga isteri di telapak kaki suami, syurga suami? sendiri mau ingat beb :) alamak, terlucah plak

Anonymous said...

mmg lawak ct, punyalah ramai org kat sogo tapi boleh p dok blakang ct, tu first date tu kan...yea...2 ct kena tangkap, en. swimming shaifull menang...(gelak guling2)

CT NORAMIZA said...

nurul - heheh..ingat lg masa tu kan, punyalah letih balik keja, tp nak jumpa 'kawan chatting' baru punya pasal, ku gagahkan jua labu :)

yong said...

sayang tu mmg sayang....mcm hang kata punching bag....hehehe...

CT NORAMIZA said...

yong - heheheh...depa punching bag kita, bukannya kita punching bag depa tau? :)