Friday, March 12, 2010

i'm not a good mommy!



dah lama rasanya aku x tgnkan rifqy, yapp selalunya aku yg akan tangankan rifqy, x kisahlah kat kaki, paling selalu kena tangan kiri dia, kat mana2 yg sempatlah. mr shaifull sgt jarang, dia punya jarang tu boleh dikategorikan sekali dlm 7 bulanlah.

semalam, dia x bgtau pun dia ork (poo2), dah 2 3 kali benda ni jadi, selalunya ayah dia lah yg jadi mangsa. tp semalam, aku baru letak bontot nak berehat lepas dah siap semua keja rutin aku, sekali dia mcm tergaru2 kat bontot, pastu dia tekan2 baju tdoq dia masuk kat dlm bontot, pastu dia main2 diapers dia.

aku bisinglah, dahlah penat, aku tgk rupa2nya dia poo2, tp dia x cakap, bila dah dia tolak2 baju tdoq tu kat dlm diapers, dah sah2lah aku ada keja xtra weekend ni, terkena kat baju dia sket. apa lg, aku hanginlah. berlepuk2 aku kejakan dia kat tgnlah, kakilah, aku jentik telinga dia lah, aku jentik jari dia lah, aku cubit bontot dia, mmg geram sgt rasa.

sbb sblm ni dia akan bgtau kalau dia poo2, tp la ni mcm 1 hobby plak dia nak naikkan darah aku camtu. sampai tersedu2lah dia pastu.

tp bila dia tdoq, dan2 tu aku rasa menyesal, sila salahkan aku sbb x reti nak kawal diri. sampai ke saat dan tika ni aku masih rasa menyesal lg, jahatkan aku???

i'm not a good mommy..

17 comments:

juedaniel said...

tu baru hang, kalo aku. konpem dah lebam2 budak tu aku kerjakan huhuhuuu...

Wanniey said...

nak report tele-dera la... ada lg ker tele-dera????

CT NORAMIZA said...

xiana - tahlah xiana, tu sbb aku ada sorang ja kot anak huhuhuuuu

CT NORAMIZA said...

wani - jgnlah, dah insaf ni

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku pun jenis cpt tgn kan adam .. sebab ada masa dia over sgt2 ... tp pastu nyesal plk .. adehhhh ... since ada adik dia nieh dah kurg dah

CT NORAMIZA said...

diana - ish camna ni d? :(

AkuPunyaCerita said...

aku laaaagiii selalu tangankan anak dara aku tu...mmg pastu menyesal. tp menyesal bokpa, dah pukul dah pun. switch jd positif je lah, kononnya nak ngajar dia...ehehehe, tp sedih laaaa...sbb pastu dia bkn ingatkan kita pukul dia, dia ttp akan manja ngan kita gak....huhuuu

Anonymous said...

yg kena pukul tu mmg tak ingat....tapi bapak dia akan ingat selalu n siap masuk buku lg tu....takpe buatlah selalu......if something happen....jeng jeng jeng...jawapnya....U ASKED FOR IT!

CT NORAMIZA said...

along - ha betoilah, aku ingatkan makin dipukul makin jauh, x jugak, dia makin manja, sian plak kan along? :(

@Z said...

huwaaa...aku pulak yg sedih bila duk teringat balik penah lepuk2 wawa dulu..skang hambek ko...lepuk2 la diri sendiri bila anak2 duk jauh...nyesallllll

kdg2 tak dpt kawal diri sendiri...kita hanya manusia biasa... :(

yong said...

bila penat n stress mmg dh x igt dh...pastu br kita nyesal kan...

xpa kdg2 anak kena tgnkan jugak...tp berpada2 la...biaq dia igt n tak buat lg...

erlyda said...

yer..kadang² kiter mmg cepat naik hantu, tak kira la sapa yang dekat mesti kena rasuk ngan 'hantu' tu skali huhuhu

yasmine said...

ct macam g2 lah perangai budak kan..mencabar kita..heheh..sian rifqy..tp rifqy buat slh..kena la punish..itu la ayat aku kat yasmine pas kena perosoh dgn aku..pas peluk ok la...tp meraung sampai tersedu la dulu..

CT NORAMIZA said...

az - mmg pun, x dpt nak control lah, aku mmg salute kalau org yg x penah langsung pukul anak, pastu anak buat apa pun, dia hanya tegur ngan suara perlahan, ada ka org camtu, ke dlm tv je ha??? :(

CT NORAMIZA said...

yong - tu lah, mmg x blh nak control, mcm manalah nak control ni ha??? sapa ada tips bg kat aku..

CT NORAMIZA said...

erlyda - yes, ayat yg paling betoi, naik hantu, gila keji kan perangai camtu :(

CT NORAMIZA said...

min - cik puteh pun kena ka??? mmg kesian, sampai tersedu2 mintak susu, ish ish ish..