Wednesday, March 17, 2010

tlg jgn rendahkan iq anda!

bila baca blog wani, mcm2 benda yg aku rasa nak tulis, errr dlm erti kata yg paling tepat, rasa nak carut ja kat sini, tp nasib baiklah iman tu masih tebal (beriman ker?)

kalau ikutkan hati, kalau ikut rasa, kalau lah aku masih bujang, sorang2 x de t/jwb, mmg dah lama aku blah, mmg lah org kata, keja gomen ni ada syok dan buruk dia, tp aku tau, maybe ada setengah org akan kata byk syok dr buruknya. tp bg aku, bila dah mcm ni, mmg aku dah malas gila ni.

aku x blh blah kalau org yg jenis saja2 nak cari salah aku, dan2 tu aku lg tunjuk perangai aku yg x berapa cantek ni. merasa lah kan? ahhh x kiralah apa pun, tp yg kesiannya kat org yg suka dok cari salah aku ni, dlm meeting ke apa ke, yg x bestnya tu, ada geng2 dia gak yg dok dtg sampaikan apa yg dia ckp dlm meeting.

aku nak tergelak pun ada, patutlah ada sorang hamba allah kat sini cakap mulut dia serupa perempuan, yg lg 1 hamba allah ni plak kata dia ni cakap x serupa bikin, ada yg cakap dia suka hilang2, at least aku hilang pun, ada mc, ada time slip, aku x hilang camtu ja, tp ni x, sedap2 ja hilang camtu, tau2 petang baru timbul balik.

tahlah, maybe sbb depa ni golongan yg tinggi kedudukan (tp dlm gomen tinggi rendah sama ja bg aku, sbb sama2 mkn gaji), so depa terkecuali dr disyak wasangka, x mcm aku, golongan yg rendah2 ni, kalau p hospital pun disangka tipu, kalau dpt time slip pun disangka tipu, kalau bg mc pun disangka tipu, tahlah, kadang2 org yg tinggi sgt ni pun, ada gak rendah iq dia kan? wallahualam

20 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kita yg gred x tinggi mg kena sabo jer ..sob..sob..

Mama_Aqish said...

kena sabo je la...keje ni banyak onak dan ranjau yang berduri lebih banyak duka dari suka kalo ada orang yang suka merendahkan IQ orang lain...tapi tak semetinyer yang SPM tak leh wat keje macama DEGREE kan...kengkadang tu mengalahkan PHD lagik....

yong said...

sabor je ct...kalu x dak kita yg rendah2 ni sapa nk wt keja yg peringkat rendah..awat depa tu nk pi potostat surat ka...nk masuk surat dlm fail..huh haram tak tau kot..

so syukur la kita kan...PM pun patut terima kasih ngan kita....
huhuhuhu

maslinamansor said...

xpaham la kenapa kena ada ornag macam tue...
Kalau bagi surat ada sokongan dr PM baru nak kata betul ker...?

CT NORAMIZA said...

diana - tu lah pasal, mcmlah company sendiri, padahal sama2 mkn gaji

CT NORAMIZA said...

mama_aqish - ni bukan masalah merendahkan iq org lain, ni masalah merendahkan iq sendiri di depan org lain :)

CT NORAMIZA said...

yong - aku bukan nak suruh terima kasih ngan aku, sbb kita ni sama ja semua kuli batak kan, cuma jgn pertikai kalau aku bg time slip, mc, appt doktor dr hospital gomen, x ke merendahkan iq dia sendiri

CT NORAMIZA said...

mas - x pa lah, yg ada degree x sakit kot, yg ada diploma ja mcm2 sakit, x pa, allah tu maha adil, x kanlah selama2nya kmiza ja yg dok sakit, kadang2 org lain plak kena sakit kan?

yasmine said...

sabar siti na...aku ni macam hang la gak...kekdg ramai ja suka ampu tak kan kena bantai..kita yang diam ni susah btoi...

Wanniey said...

kak miza.. sama2 la kita bersabo yer..

CT NORAMIZA said...

min - ni masalahnya x dak kaki ampu, dia sorang ja bermasalah, org lain ok huhuhuuu

CT NORAMIZA said...

wani - sampai bila agak2nya tu?

N A N I E said...

Susahkan kalau orang mentaliti cenggini..dalam setiap organization mesti ade gak terselit sorang dua..bersabar selagi boleh..:)

Bai said...

sabar itu penting..tp sampai bila kan? tembak la sekali sekala :D

CT NORAMIZA said...

nanie - tul tu, mmg dah sabar ni, tp kalau x tahan lawan gak hehehe

CT NORAMIZA said...

bai - dah, sabar kan ada limit dik?

Anonymous said...

salam dik,
blh x benda2 gini jgn tulis dlm blog, bahaya le. kalau bos tau blog ni mcm mna?? kan susah nnti.
jgn kata bos, kalu officer yg lain tau pun sya pikir awk susah nnti.
take it as a challenge.
Confront ngan boss, in a very soft way. InsyaAllah things akan okay.

in a day, when you don't come across any problems, you can be sure that you are travelling in a wrong path.
if u judge people, you have no time to love them.

sabar k. kalau awak x mampu, allah x duga awk begini.

salam.

CT NORAMIZA said...

anon - thanks, tp kalau x kena pada diri sendiri, mmg kita x tau kan, saya x salahkan awak gak, sbb x de kat tempat saya, kalau kt tpt saya, then only u know..

"in a day, when you don't come across any problems, you can be sure that you are travelling in a wrong path." - tp kalau prob tu dicreate, i'm sure, u pun x akan tahan.

"if u judge people, you have no time to love them." - dah dkt 2 thn saya cuba x percaya dgn cakap2 org, tp bila kena batang hidung sendiri, baru padan muka saya!

jgn cakap pasal sabar kalau u sendiri x penah alami benda tu, anyway thanks 4 dropping by, n next time pls, reveal urself, be gentle, kalau saya blh terima & hadap benda2 dlm kitaran hidup harian ni, u pun mesti blh kan, kalau x, x kanlah u nak tinggalkan ur advice kat sini. thanks again :)

~adda~ said...

ya..btol tu..kalo tak kene kat diri sndri kita tak tau...kita dh cube utk selesaikn mslh tp kalo pihak yg satu lg cube amik remeh psl perkara yg kita bincang, kita nk salahkan sape?i dont think these is time to blame people but u can think how far they act mcm mereka je yg betul...tak nak terima hakikat...

CT NORAMIZA said...

adda - betul tu, akak makan hati tiap2 hari ni..