Thursday, March 25, 2010

x tinggi sgtkah aku???

situasi 1

mrs shaifull : abg, kalau i pakai maxi dress ngan inner camtu ok x? (sambil tunjuk kat 1 awek tu kat BTS)

mr shaifull : maner? (toleh), awak pakai nampak mcm kelambu je berjalan, org tinggi oklah (mcmlah dia tinggi sgt)


situasi 2

officemate : hahahaha rendahnya mrs shaifull...(sbb aku x penah pakai selipar dlm office, selalu pakai kasut yg bertumit sket, td pakai selipar)

mrs shaifull : hahaha tu sbb saya selalu pakai kasut yg tinggi (aku sendiri pun tergelak)


ish ni yg buat aku x nak pakai sandal yg rendah ni, dan2 tu nampak sgt aku x berapa tinggi, eh tp 157 tu dlm kategori rendah ka???? ahhh pedulilah cakera tergelincir (slip disc) tu, asalkan aku selesa perasan-tinggi-pakai-kasut-tumit-tinggi kan???

hehehe rasa hebat lak sebut cakera tergelincir, mcm dlm komik dragonball lak.

20 comments:

maslinamansor said...

tak tinggi mana pun.... hampir rendah sama mas jer.... :)

mrs shaifull said...

mas - aippp nak kena jentik mulut ni :)

@Z said...

ct, nak pakai kasut tumit tinggi takpe kot tapi jgn pakai yg tumit runcing..cari yang tumit rata..eh ko paham dak maksud aku ni? ahahaha

aku lagi 'tinggi'...154cm je.. :D

AkuPunyaCerita said...

lorr...kalau tara hg pun hg rasa rendah, aku ni apa pulak?? ishhh...mmg nak kena ct nih

Nurhayati said...

aduhai..kalau ct rendah..apentah lagi yati ni.. huhuhu sedihnya..
yati ni dah la pendek kan..pakai lak flat shoes lagi la..huarghhhhh

bukhairiah said...

157 tu hokeh ler..ai nie 148 je tau...kecik jer..hehehee mmg kene pkai tumit tinggi..bile ssekali pkai sandle, rs mcm jln xbetol plak..mcm bsepah...huhuhu

honeylanz said...

oh... has ni yg 152 aja ni mcm mn ye??

Wanniey said...

baik x pyh pkai kasut tinggi kak miza... nnti brtambah sakit lak...

yasmine said...

157 sama dgn aku la..tinggi comel apa tinggi g2..haha..perasan kan

yanz said...

haa, 157 tu kira ketinggian yg standard laa kan utk size kita...(eh sama size ke)..hehehheeh...

Mrs Azuhaizat said...

sama tinggi dgn aku tu, tp byk org kata aku ni tinggi...ka org yg kata aku tinggi tu rendah? dan org yg kata hang rendah tu tinggi2 belaka..he3

mrs shaifull said...

az - lor, aku x sangka hang lg kurang ketinggian dr aku, dan2 tu aku bangga :) (sambil kembangkan lg idong) az, aku paham kasut yg hang cuba nak gambarkan kat aku tu :)

mrs shaifull said...

along - kalau aku rendah, maybe hang rendang kot? (ya allah, lari laju2)

mrs shaifull said...

yati - aik, semua pakat mengaku diri rendah plak :) oklah2, kita sama2 lah 'merendah' diri :) hehehe...

mrs shaifull said...

mrs bubu - errr tu lg la kurang ketinggiannya :) jgn marah arrr..

mrs shaifull said...

has - aik, tgk dlm blog cam tinggi je has, oh blog ni hanya ilusi rupanya :)

mrs shaifull said...

wani - akak dah insaf, lepas ni x pakai dah, ari ni pakai selipar, kedaung je rasa :( huhuhuuu

mrs shaifull said...

min - dan2 aku pun nak rasa comel gak lah :) wargahkahakahkaha

mrs shaifull said...

yarn - apa maksud hang sama size tu??? adakah aku terlbh atau terkurang, kalau terkurang, aku sokaaa :)

mrs shaifull said...

suharti - aku sukaaaa gila ayat2 hang, terbaekkk wokkk :)