Thursday, March 25, 2010

storage box

aku dah buntu mcm mana nak kemaskan almari sampai betul2 kemas. dah x tau kat mana nak letak brg2 kecik, barang yg besaq sket, pastu tudung, anak tudung lg, semua dah berserabut aku rasa, kalau nak kemas sungguh2 hati, mau penuh 2 plastik hitam yg besaq tu aku buang. eh tp kalau buang, aku nak pakai apa lak?

aku nak carik storage box yg camni, baru blh betoi2 organize bhg dlm almari tu.



yg ni leather, mesti nampak kemas ja dlm drawer tu kan, x pun yg ni ke..




yg ni pun best gak, walaupun x dak penutup, tp nampak klasik kan? ke klasik kat mata aku ja???



tp kalau dah susah2 sgt, beli lg 1 almari gabaklah, senang aku sumbat semua sekali, sapa yg cakap byk pun, blh sumbat sekali lam tu, kannnn?


pic dr google

20 comments:

inabu said...

pi la beli storage box kat ikea, hehehe, comey storage box dia (x abih2 la ngan ikea kan)...dakpun, beli lemari 1 lg, boh kat umah kaklin, haaa dak la nampak byk lemari kat umah k.ct...

mama apih said...

hai kak ct...awat 2,3 kali ni dok tulis entry psl brg2 ja...nak claim hadiah besday ka?kuikuikui...

mrs shaifull said...

inabu - dikna, nak letak kat mana? kat porch dia ka? :) hehehe...

mrs shaifull said...

dik ayu - heheheh daklah, ni semua inisiatif sendiri ni, tp kalau ada yg nak tolong, apa salahnya :) wargahkahakah

Wanniey said...

beli almari jer... :P

maslinamansor said...

yea... betul... carilah di ikea...

mrs shaifull said...

wani - hehehe..makan space tu, dah ada 2 almari besaq dlm bilik ni :)

mrs shaifull said...

mas - kalau sempat blh terjah ikea ari sabtu ni :)

honeylanz said...

has suka yg last..sbb lawa n senang nk ambik. if box..cari yg see thru ;)

Nurhayati said...

kalau nak nampak kemas mmg kena ada storage byk.. tapi kalau storage gelap, make sure wat labelling..senang nak cari brg.
nak lagi senang cari yg clear leh nampak dlm :)
yati nya wardrobe pun sepah.. tak larat nak kemas.. huhuhu

bukhairiah said...

ai dolu konon nk wat gtu gak..tp samapi la nie, haremmmmmmmmm xwat...

mrs shaifull said...

has - point yg bagus tu has, kalau yg bertutup2 x leh see through, menyusahkan plak nnt kan, ok, akan dipertimbangkan :) thanks

mrs shaifull said...

yati - tu la kan, kalau yg x nampak, susah plak nak kelebek2 kaler tudung nnt :)

mrs shaifull said...

mrs bubu - ya allah, jauhkanlah aku dr dugaan yg camtu gak :) heheh...

DiBo said...

ayat yg last tu, "sapa yang cakap byk"? hahaha!

almari ct nak kena 5s ni,hehehe

mrs shaifull said...

dibo - sapa2 ja lah kmira :)

5S? amboi, cam ofis plak hehehe...

atty's said...

mmg penin kalo nak kemas.lemari..
jom g ikea..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

CT try susun slow2 asingkan mengikut priority .. benda yg dah x guna maybe bleh bg org ker .. pastu beli storage box yg compact ..kat ikea & jusco byk jual .. sure pastu cantik tersusun ;-)

mrs shaifull said...

atty - kty, ikea ke mana storage box ke mana, mc seminggu, tdoq :(

mrs shaifull said...

diana - mmm kalau la ada org yg boleh tolong organizekan, kan ke best d? :)