Wednesday, August 18, 2010

aku rasa cam nak nyanyi lagu kru

ku di dalam dilemaaaaa huhuhuhuuu..

ish mmg betoi2 memeningkan, susah lah kalau ngan staff sendiri pun nak birokrasi. hmm i'm talking eh salah i'm typing bout my unpaid leave. ada ka kalau family members yg sakit, aku boleh dpt separuh gaji, tp kalau aku sendiri yg sakit, x layak dpt. ok no hal, aku pilih utk appy cuti yg x dak gaji plak.

sekali depa bgtau, just try, x sure lg boleh approve ke x? wtf, sorry mencarut pagi2 rabu di bulan puasa yg mulia. apakahhhh??? mmg aku x paham, sungguh2 x paham. mmg birokrasi betoilah, leceh sungguh.

dahlah aku mmg x dak mood langsung nak masuk office la ni, ikut sempat ja, tudung purple, ada 2 3 titik kaler purple kat baju, jalannnnn, ni lah perumpamaannya, pastu kalau setakat tudung senget sket2 tu, x kuasa dah aku nak hangin, kalau dulu tudung senget tu blh bawak pergaduhan yg besaq gaklah, antara aku ngan tudung tu, x melibatkan pihak ke3 pun, tp la ni, aku x kuasa hokey.

makan plak, setakat sket2 ja aku blh masuk, even mak aku yg masak sekalipun, tp still x ubah selera aku, x taulah sapa yg dah kunci nafsu makan aku ni, ataupun nafsu ni terkunci sendiri kot agak2 nak masuk bulan puasa ni. yg lg aku x paham, ari tu aku punya weight dah turun 3kg, tp pipi ngan perut still berlipat, siap ada package double chin lg tu, hang x emo?

gambaq terbaru plak, jgn haraplah, aku usungggg ja camera tu ke sana ke sini tp sekeping gambaq pun aku x snap. mcm2 benda gaklah yg jadi dkt2 nak masuk ramadhan ari tu, bukan la tragis sgt, cuma mak ayah aku berulang alik kangaq kl mcm kuala perlis p arau ja lah, ayah ngan adik pun aku tgk dah mcm driver bas transnasional, dah asyik dok ulang alik mai kat aku.

yg bestnya tu, siap buat surprise lg, adik aku call kata nak mai umah, tp dia call mr shaifull, yg hamba allah tu pun tanyalah, bila nak mai, sekali adik aku kata, bukaklah gate, kami dah ada kat depan, kui 12 mlm tu, mau x terkejut, si rifqy apa lg, happy sakan.

tu la ayah aku, walaupun aku dah kawen, dah ada anak, tp dia tetap layan aku mcm anak pompuan yg kecik lg, kadang2 rasa berdosa plak bila ayah layan aku camtu. dia x senang hati bila dia call aku tghari tu, aku x makan apa2 pun lg, mmg aku x larat gila, rasa mcm dah nak berlepas ke alam yg lg satu ja, padahal aku x dak niat apa2 pun, aku kan lurus (jeling kat mr shaifull).

sekali lepas balik semayang jumaat, dia bgtau kat mak, dia nak mai kl, kelam kabut la org tua tu, main sumbat ja lah baju yg ada.

selagi ayah ada, selagi tu lah aku rasa kuat, walaupun kadang2 ada kerapuhan gak, but if something happen, only god knows...

p/s n3 ni khas utk kawan2 yg tertanya2 apa cerita aku la ni, it has been 2 weeks since i wrote the last n3, so utk kawan2 tu, ni lah pot pet aku yg terbaru, kalau aku larat lg, aku type lg ok, kalau x, hangpa khatam ja lah n3 yg lama2 tu, best gak apa :)

14 comments:

yasmine said...

siti aku rindu hang pot pet...hehe..weh take care..kasih mak ayah macam itu kan...emo lak aku...

Wanniey said...

huhu.. sedik pulak biler baca n3 ni... sob..sob..

CinderLaLa said...

kak miza..hehe.. Kmk blit 8hb..huhu..xdpt cuti awal..flight kul 8hb..hihi

kmiera yg chomel, hahaha! said...

"sekali depa bgtau, just try, x sure lg boleh approve ke x?" -- ait, mana leh tak sure tak sure pulak, depa ni tak pernah buat hal-hal berkaitan cuti kakitangan ka? takkan nak kena hantaq p kursus kot.. kalau dah mintak cuti tanpa gaji atas alasan yang munasabah, sudah tentu ketua jabatan TIADA HALANGAN.. sekian tima kaseeeyy! ;p

mrs shaifull said...

min - tu la, kadang2 aku rasa serba salah, mcm menyusahkan depa ja..rasanya dlm adik beradik aku yg paling byk menyusahkan kot, sbb dok keja sakit ja...

mrs shaifull said...

wani - kenapa kau bersedih kenapa kau menangis hiburkanlah hatimu gembiralah selalu :)

mrs shaifull said...

cinderlala - hehehe samalah kita, x cuti awal2 apa barang cuti awal sgt :)

mrs shaifull said...

kmiera - tu lah pasai, dah tanya ngan yarn, dia pun cakap ok, tahlah nak cakap apa lg, peninggg

~adda~ said...

kak..kuatkan smgt..jgn pk sgt apa yg org yg kata...sayu gak baca blog akk...sapa yg tgk akk tp main ckp je mcm tak de ati perut...huhuhuhu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

rindu baca citer terkini ct ;-)

maslinamansor said...

tue dia punya lama tak update...
*Tau sebab apa, sengaja cari pasal lagi... hehehe

Bukan boleh ker ambil cuti separuh gaji?

mrs shaifull said...

adda - utk yg paham bahasa melayu oklah, ni yg jenis nak kena guna bahasa sanskrit ni yg aku letih, benciii

mrs shaifull said...

diana - hehehe rasa cam artis lak :)

mrs shaifull said...

mas - kalau ahli keluarga yg sakit, layak ambik cuti separuh gaji, kalau diri sendiri yg sakit, x layak (kmiza pun pening, jd jgn tanya lebih2) unfairkan?