Tuesday, September 28, 2010

raya sambil bertahlil

14 sept 2010, kembalinya ibu mertuaku ke rahmatullah, pada jam 8.15 mlm...



ok, tu utk makluman semua, antara sbb musabab aku sambung cuti sampailah cuti aku tinggai lg 3 hari, 3 hari ok utk bln 10, 11, 12, terer giler aku kali ni. x pa lah, apa nak buat, hidup mati ketentuan allah, kalau kita blh tau dr awai, mestilah merangkak pun aku p ofis sbb nak savekan cuti utk benda2 yg mcm ni, kan??

dah lama sgt rasanya x bloghop, even yg friend list yg kat tepi ni pun aku x dan nak kelebek nak belek, x tau apa cer kawan2 semua, tah2 kawan kat blog ni pun dah lupa kot url ke blog aku ni hehehe..x kisahlah, asalkan aku dpt pot pet pot pet kat sini, pelan2 kayuh nnt kawan2 akan mai gak jenguk blog ni kan?

blog2 lain (aku tgk tajuk ja), semua sibuk cerita pasai raya, baju raya kasut raya rumah raya kereta raya, apa2 lg lah pasai raya, sampaikan panties raya pun ada gak (kan bang?)

tp aku x larat nak cerita pasai raya, sbb sempat beraya 4 ari ja pun, yg selebihnya bertahlil, tp aku x rasa bersalah langsung sbb aku yg lbh beria nak raya kat sana thn ni, aku yg sibuk push2 mr shaifull cepat2 booking ticket (padahal 2 minggu posa baru nak kalut, biasalah last minute punya keja kan). kiranya raya terakhir dgn arwah mak. alhamdulillah, semuanya dipermudahkan.

tgklah esok kalau aku dan nak merapu kat sini, aku tempek lah gambaq2 sebelum dan selepas raya, tp gambaq ja lah, caption x dijanjikan, tgk pada tahap kerajinan aku lah, kalau roh rajin yg lbh, maka adalah aku pot pet kat setiap gambaq tu, kalau x, hangpa ulaslah sendiri di tiap2 gambaq tu.

dahlah, aku ada banyakkkkk lg benda nak kena buat ni, maklumlah cuti lebih dr org lain, nak lah kena nampak rajin sket, kalau x kesian plak kat 'sesetengah orang' tu, dokkkkk la menambah dosa tiap2 hari padahai dia yg beria mintak maaf sblm raya ari tu, x cukup secara lisan, x puas hati secara email lg tu, tgk2 mai lepas cuti raya, terpaksa sambung balik mengata kat aku... :)

hehehe tp yg kesiannya tu, dia tu adalah lelaki, sian kan ada lelaki zaman la ni, mulut mengalahkan pompuan, yg sedihnya tu, p mengata aku kat kawan aku sendiri, kawan tu plak mai menyampai kat aku balik, tp sak nya lah... aku x heran pun ngan org camtu, blm kena blm tau, kalau dah kena, baru tau :)

15 comments:

Bai said...

taksukanya kalau lelaki mulut lebih dr perempuan. tsk

Zura Hasan said...

salam...

kak, takziah dari zura..syukur akk dpt beraya kat belah sana last dgn arwah..huhu..setiap yg hidup pasti akn mati...tu yg pasti....
raya zura kali ni best sbb kat perlih tp x dak mood lgsg nk bergambaq..makanya, blog zura pun idup segan mati tak mati mati lg..hehehe..

ape2 pun, x sabaq nk mai lg kat sini...boh gmbq2 byk sket..kamek sik da gambaq, nengok gambaq kitak sj la..

bukhairiah said...

salam takziah... mujur raya thn nie ke sana kan?

maslinamansor said...

nasib baik raya kat sana. Sempat ngan arwah.

Kmiza, i pun ada masalah sama dgn u....

juedaniel said...

laki tu kategeri "hadek2" ke yg bermulut mengalahkan betina tu?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

takziah dr diana yer CT .. kita kt tmpt baru nieh pun x menang tgn nak buat settlekan mcm2

mrs shaifull said...

bai - zaman sekarang :)

mrs shaifull said...

zura - akak pun sama gak, x gila kuasa nak bergambaq pun kali ni, ngan arwah pun x ambik gambaq, padahai tiap2 kali balik, mesti bergambaq, nnt akak letak mana yg sempat no :)

mrs shaifull said...

mrs bubu - terima kasih, tu lah, kalau kat perlis, kelam kabut gaklah nak balik ke kch

mrs shaifull said...

mas - allah yg mengetahui segalanya...

masalah apa tu mas, mlm ni kita bersms no, la ni hp kmiza batt kong :)

mrs shaifull said...

xiana - masalahnya ni bukan hadek2, tp habang2 tu yg aku rasa nak bunuh org tu kadang2 :) nasib baik lawyer tu dah masuk dlm, kalau x, mesti dia nak berkhidmat utk aku :)

mrs shaifull said...

diana - terima kasih la utk semua kawan2, d kat tpt baru? dah tukar ofis baru ke? dkt ngan umah? take care

erlyda said...

salam takziah :(

mrs shaifull said...

erlyda - thanks dik!

AkuPunyaCerita said...

takziah sekali lg ct. tak sangka laki pun ada gak mulut camtu noo...jrg sungguh jumpak camni kan