Thursday, August 19, 2010

tiketnya dah ada...

tunggu masa je lah lagi, padahal puasa baru masuk hari ke 9, tp dah thn ni turn raya kat kuching, so kena prepare awal2 la. MAS x buat hal, tp travel agency plak yg byk songeh, merasalah aku balik kl ari ahad, isninnya dah keja, tu pun kalau ada kudrat, dahlah ngan condition badan aku la ni, bukannya boleh berlasak2 sgt.

aku boleh nak push diri aku, aku boleh tipu diri aku kata aku x sakit, tp satgi bila dah abih buat keja hang tgk, aku punya merana nak tahan sakit tu sampaikan kalau rifqy mintak susu pun aku boleh jawab malas kat dia hehehehe...nasib baik anak ngan bapak dah memahami, walaupun anak aku baru nak masuk 3 thn, tp dia punya understanding tu mengalahkan mr shaifull kadang2.

maklumlah, anak mommy.

bila tiket dah ada ni, barulah aku confident sket nak buat list barang2 yg nak bawak, ya lah, kalau utk aku sorang, bolehlah packing last minute tp mmg dah jadi aku punya rutin, kalau nak bergerak ke mana2 pun, walaupun masa bujang2an dulu pun, mesti aku nak buat list, make sure betoi2 aku x tinggai apa2 pun.

dan manusia yg paling senang dlm dunia fana ni, mr shaifull ngan rifqylah, bila dah sampai ke mana2 destinasi pun, yg depa tau semua benda dah ada, boleh guna ja, dr sekecik2 benda sampai sebesaq2 benda, azabnya aku yg tanggung lebih. manalah aku x tua sebelum usia, tp bila aku ngan mak ayah ja, mr shaifull ngan rifqy x dak di sebelah, merasalah org ingat aku dok study lg :) wargahkahkahka (ayat perasan nak mati tu)

alah sekali sekala nak happykan diri, apa salahnya, abang, sila jgn dengki :)

dah aku nak relax jap, bontot dah kebas fuhhh

16 comments:

LadyGaga said...

ha baguila..da beli tiket awai2.. xdela kelangkabot nti.sonang..huhu wah!!bestnyer lek kuching!! xpenah gi sane.nti ade mase akk post la gmbo2 best kat cane ek.hihi.. k,tata..miowww..

Nurhayati said...

wah sudah beli tiket balik kg.
sronok yer kalau orang ada kg jauh2 ni.. yati beraya kat sini je.. bukan balik kg..tapi balik taman huhu

ct take a gud care.. pedulik kata orang2 yg hti busuk tu.. anggap je dorang tu kurang kasih sayang. :)

atty's said...

MESTI TAK SABAU DAH NAK BALIK KG RAYA ..
CT JAGA KESIHATAN TAU.KENA BYKAN REST.

mrs shaifull said...

lady gaga??? wahhhh x agak2, sapakah gerangannya lady yg gagap ni :) hehehe nnt akak letak k :)

mrs shaifull said...

yati - best tau balik2 kg ni :) sian gomen, every year banyak belanja utk tiket ni :( huhuhuuu

mrs shaifull said...

kty - hehehe kuih raya pun tarak lg kak, mana boleh balik lg :)

yanz said...

ct, aku pon beraya di seberang laut, tiket 2 bulan lps dh bli..heheheh...tp hang lg jauh..huhuhu..
xpe laa ct, kalau x larat, jgn paksa diri buat keja sgt, biar laa bersepah umah ke ape ke, asalkan kita cukup rehat.. jgn stress, ok..

AkuPunyaCerita said...

amboi, ct ngan yan beraya di seberang laut!! hehehe..aku pun tak sabaq nak balik raya, patutnya thn ni blk kg wak, tp otomatik tukaq blk penang gak...wak ok ja dia. ct, hg jgn dok kemaih teruk2 sgt, soh shaifull tlg sama, jgn paksa diri, kita tu bknnya sihat sgt.

maslinamansor said...

dok tunggu ayat dengki dari husband akak... hehehe

aik? bukan tahun lepas dah balik kuching ker?

norhaizan said...

bagusnya rifqy, sangat memahami maknya..owh, beraya kat kuching la tahun ni kak CT..blh merasa kek lapis yang best kat sana nanti kan..sama ar cam saya kak, kalo tak berpacking kemana2 mesti buat list..hhihi..

mrs shaifull said...

yarn, hang raya kat langkawi ka? bestnya blh shopping, lama dah x p langkawi :)

mrs shaifull said...

along - shaifull dah lbh dr tolong dah, dia ja buat semua keja umah la ni, aku bongkang depan tv ngan rifqy, baju basuh last week bila tah nak kutip huhuhuuuu

mrs shaifull said...

mas - last year balik xmas, this year balik raya kita plak, :)

ayat dengki apa tu? raya kat sana ke? hehehe kmiza x kisahlah bab2 nak berebut raya kat mana2 ni :)

mrs shaifull said...

aizan - mmg, kalau nak travel ke mana2 sekalipun, mmg kena buat list, kalau x rasa x lengkap ja hidup, mesti mabuk ngan kek lapis ja, kat umah in law dah ada kurang2 10 jenis :) nnt upload gambaq kat sini

ymn said...

slmt hari raya.aidlifitri.semoga ceria selalu.

sya dah ada tiket ..

mrs shaifull said...

ymn - selamat hari raya, ceria di dlm gundah..