Monday, July 23, 2012

eqy

masuk hari ke 3 puasa, ya allah, mintaklah anak aku blh teruskan puasa dia mcm 2 hari lepas. 2 hari lepas kira oklah, sbb berpuasa kt umah, first day, ada la dia ambik botol susu, bawak kt abah, pegang pintu fridge walaupun x buka, tu ja lah dua benda yg dia buat.

aku tanya nk makan apa masa bukak posa, nasi pun x pe mommy, apa2 je lah. senang hati orang pemalas yg mcm aku bila dengaq ayat mcm tu. :) muahaahaha aku masak sup sayur, letak fish cake, letak fishball, semua tu favorite dia, tp mkn semangkuk nasi ja pun, x tambah. ayaq dia belasah abah punya, air asam boi, ada la 2 gelas dia minum. x kisahlah, asalkan dia nk puasa.




second day, dia nk makan porridge, so abah buatkan porridge sup ayam, pun semangkuk ja dia makan, x selera kot. pastu tgh aku sibuk2 kemas pinggan mangkuk, dia mintak vanilla ice cream, letak dlm cone, oklah, aku bg la dia makan, berselera plak aku tgk dia makan ice cream dlm cone tu. dah settle, aikkk blh pulak dia mintak utk second round, aku mintak dia tunggu dulu lah, pas semayang baru mommy bg lg. 

dah settle semua, nk dkt kul 9 camtu, aku bg lg 1 cone pun settle gak. sian plak. berselera ja dia makan ice cream tu, mlm ni x tau lg la dia nk mintak apa plak, tp pg tadi aku dah janji nk beli air ribena, ari tu masa beli brg umah, x nak ribena, nk air orange, bila dah beli orange, nk ribena plak, jenuh jugaklah tukang buat list barang ni, satgi pikiaq barang org tu barang org ni, sudahnya barang aku sendiri, beli lepas tu, sbb terlupa huhhhh. 

jumaat lepas sampai umah dah dkt azan isya', kelam kabut semayang maghrib, ari ni x tau lglah apa  nasib, jgnlah sampai mcm tu gak, sian eqy kalau bukak posa bukan kt umah sendiri, tp kalau kt umah wan, mesti wan masak sedap kan eqy? :) 

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bagus2 .. mula2 pose dorg mmg x der selera nak mkn .. hero aku pun sama jer menu ..hari2 nak ayam, nasi, kuah .. heh.heh ;-)

mrs shaifull said...
This comment has been removed by the author.
mrs shaifull said...

hehehe tu la, sian pulak bila tgk camtu, tp x blh, tu tuntutan agama, baik biasakan dr kecik kan d :)

Anonymous said...

Ι'm gone to tell my little brother, that he should also pay a visit this blog on regular basis to get updated from hottest information.
my webpage - i forex online trading