Friday, October 12, 2012

Legoland, oct 6th 2012





Pukul 9.30 dah sampai. Tp x payah nk kelam kabut, sbb tiket dah ready sebulan sblm p hehehe, tp kalau nk q pun x la panjang mana pun.





Jalan dr parking nk p ke entrance, syukur ada bumbung, sdgkn ada bumbung pun muncung dah sedepa, anak sapa la gitu sgt.





Nampak tu, bersimpul2 muncung sbb panas + peluh + penat, kami 3 org punya excited sampai kan peluh kering kt baju, pastu peluh pastu kering, maklumlah tiket mahai, kenala enjoy puas2, lainla free.




Can u spot us? Hehe jauhhhh ja terselit, kalau nk tgu xdak org baru nk snap, blh jugak, tgu kul 8 mlm stg, confirm x dak org. Oh lupa nk bgtau, LL ni tutup every wednesday.



Nampak x tiang sebelah en sepol tu, eqy duduk kt situ, sbb x nak kena panas, huhhh.





Masuk ja, sebelah kanan, sewa stroller kt situ, 20 ringgit ja pun, kalau nk utk 2 org, 30 ringgit ja, so x payah nk menyemak kereta bwk stroller sendiri, lainla kereta aku sama panjang dgn komuter.




Masuk ja dlm ni, eqy dah x tentu arah, sbb marketing strategy yg baikkk punya, kedai Lego depannnnn sekali, nk x nk, kena la beli apa yg patut, masuk kena keluaq kena puhhhh

Anak gelabah tgk toys, yg bapak gelabah nk mkn, tu yg stuck kt tgh tu.




Tgh kalut nk mkn, blh pulak ambik gambaq dulu.







Kalau masuk sini mmg x risau la, nk mkn kalu pilih ja, restoran ada 9, ladies n gents byk, x la sampai keciciran sana sini walau pun tpt tu luas, yg paling membanggakan, semua signs utk tandas, lelaki perempuan, surau dlm BM, x bangga lg?

Surau kt dpn sekali, pun benda yg membanggakan! staff kt sini, mmg terbaikkk, friendly gila :) siap blh offer naik satu2 rides tu 2 3 kali :)





Benda ni siap ada bunyi krohhh krohhh lg, lawak. Tp takat bunyi krohhh tu apa la sgt, tiap2 mlm pun ada huhhh.




Pandai eqy driving, x langgaq kiri kanan, pandai control steering, ok darjah 1 nnt kita ambik driving license hehe.






Yg kt atas tu kira mcm driving academy, ada utk 2 peringkat umur, 5 years n below mcm yg eqy naik tu, 6 years above mcm real punya jalan raya.

Abis driving class, jom bfast.





Ni bwk bot sendiri, aku bwk bot reverse ok, bila nk ke dpn habih aku terjah bot org, tu adik ambik alih, oh nk main bot ni pakai token, 1 token RM5.



Dlm ni best, naik 1 keta kecik mcm train, pusing kt dlm tu, main tembak2 guna laser, nnt dpt point. Keluaq ja, ada booth dpn tu, sila beli gambaq masing2, 1 gambaq size 3r ke apa tah RM30, rugi x beli, baik beli, tu pun sbb cantek, kalau muka aku x semenggah dlm tu, sorry aku nk beli warghkakaka.





Benda ni plak, tarik tali tu mcm main kt gym, naik tinggi, pastu lepas, eqy naik dgn paksu happy ja dia, sbb paksu tarik sampai maximum, naik dgn aku takat 3 kali rentap rasa nk mati dh, gayat pun ya jugak, so marila main rendah2. :)




Main kuda, mula2 tgk dr jauh mcm kuda betoi, rupanya kuda penipu, kuda tipu ni pun dua kali naik, eqy2, mudah diperkotak katikkan.





Masa ni dah naik semua rides, so marila bermalas2an naik choo choo train yg aku merangkak pun lg laju.








Ni tgk show pasal danger detective, utk eqy ok la, bila aku yg tgk jadi x ikhlas nk gelak, rasa nk lempang seketoi2 ada la kot.

Tp pompuan tu kuat gila tgn dia, selamba gitu ja panjat tali tu sampai atas, takjub2.









Tu ja la pun story p Legoland nusajaya, mmg enjoy gila, byk lg rides yg kami naik tp aku x ltk kt sini.

Sbb malas nk transfer dr camera ke net book, yg ni dlm iPad, senang sket, ok nk tdoq sat, skt pala, rugi skt pala ari jumaat, org p shopping, aku kelebek first aid office cari minyak cap kapak.

:(

9 comments:

Nurhayati said...

beb seriously makin vogue. cantikkkkk sangat!!!

mrs shaifull said...

yati ni mcm2 la, mcm tu gak yati, yati apa khabar? eh borak2 kt sini plak :)

Has said...

iye..setuju dgn yati!! semakin vogue gitu. best nye legoland...ac ery duk menyebut jugak..tggu cuti sekolah la kut.

mrs shaifull said...

mmg best sgt has, mmg worth it la dgn harga tiket tu :) mmg sempat naik semua rides, janji masuk kul 10am, keluaq 8pm ok :)

atty's said...

beshnya dah sampai legoland

yasmine said...

Bestnyaaaaa

mrs shaifull said...

kak ty - tiket matta fair kak, beli yg pakej dgn hotel :) berbaloi2 :)

min - p la bawak anak hg, mesti enjoy :)

norhaizan said...

wah..akak dh sampai legoland..nak p jugakkk..!! cantik la akak..muda remaja..

mrs shaifull said...

p jgn x p aizan, mmg best sgt, walaupun org kata berpeluh, tp x rasa sgtlah, sbb bila masuk dlm tempat main dia, ada aircond :)