Friday, October 12, 2012

semua kena ada dlm kepala aku

smlm petang ambik anak dr umah wan ruby (pengasuh eqy).

en sepol ambik beg, aku ambik anak (pegang tangan masuk keta ja pun), tu pun kadang2 dia lari sendiri, nk ja aku jentik telinga tu sbb x mau dengaq aku cakap kena pegang tgn mommy. dahlah keta kt kawasan situ laju.

masuk keta, lps ja postguard en sepol tanya aku.

him : naper tali beg anak dah nk putus?

me : apa???

him :  tali beg dia, dah nk putus, sapa tarik??

me : mana???

ish kritikal betoi la, sampaikan tali beg anak nk putus pun tanya aku, awat x p tanya anak sendiri, semua tanya aku, bila tanya tu plak, bangsa yg nak kena ada jawapan.

just imagine, balik keja sama2, ambik anak sama2, tp aku kena tau pasai pa benda tu mcm tu pasai pa benda ni mcm ni. aduhhhh mmg mak2 di dunia ni semua mcm ni ka????

semua benda kena ada dlm kepala aku, maksudnya kalau dah dia tanya pasai pa tali beg anak nk putus, aku nk jawab apa ni, tah, kucing gigit??? teacher kt school saja tarik2 biar putus??? rifqy heret tali beg tu dgn kaki, tu sbb nk putus???


duhhhh letih la, sakit pala tau, jgn la expect semua benda aku tau jawapannya en sepol oiiiii


semak semak semak


8 comments:

atty's said...

selalunya mcm tu lah..dlm segi anak, rumahtangga..mmg byk kita sebagai isteri dan ibu je yg fikir..

yasmine said...

Hahaah kita kan superwoman....

Nurhayati said...

tang anak mmg semua kita kena huhuhu

mrs shaifull said...

kak ty - o patutla kepala saya cepat beruban, byk berfikir rupanya kak :)

min - super sgt, tu yg kadang2 aku jd supermarah :)

yati - tu la, rasanya mcm kak ty cakap la yati, semua kita kena pk, dapur, stor, hall, bilik tdo, baju, kasut, socks, alahhh pitamm

zailamohamad said...

eh lamanya aku tak datang sini..ko pon dah nampak makin mengurus, aku je yang makin kembang..huhuhu

*nangis tutup muka*

mrs shaifull said...

zaila - mengurus??? jgn perli, tu mainan ilusi optik semata2, huhuhuuu

norhaizan said...

sama dengan suami saya..hahaha..tak sangka pulak mmg laki mcm tu..klo jadi apa2 mesti nak tanya kita..yg terkini dia tny pasal plas ayaq rosak..hehehe

mrs shaifull said...

aizan jawab apa? hehehe semua jawapan kena ada dlm kepala kan, kalau x bertubi2 soalan lain plak mai, haruuu