Thursday, April 23, 2009

makeover

seperti yg diminta oleh cik NA, :) mintak ke? kihkihkih.. x palah aku nak perasan dan perasaan sekali sekala kan, kat sini aku nak cerita sket pasal makeover @ sogo yg aku buat masa bln nov/dec tah, dah lupalah, hilang ingatan.

aku dpt free makeover ni lepas disponsor oleh mr shaifull setelah dipengaruhi oleh aku utk men'top up' pencuci muka saya yg hampir kehabisan. dan pergilah kami 3 beranak ke sogo di tghari sabtu tu. bila dah beli brg2 tu, dptlah free benda2 cenonet 2 3 benda. dan saya telah di'makeover' sambil ditemani oleh 2 hero saya, kecik dan besaq kat situ.





oleh kerana sblm keluaq tu saya dah pakai foundation sendiri, dgn malasnya 'pompuan' ni ckp, saya touch up sajalah sbb u dah pakai foundation kan. ish sungguh x pro lah. kalau nak yg betul2 pro dlm keja pasal makeover2 ni, kenalah buat dgn chanel ke, dior ke, kalau nak tgk hasilnya, sila melawat ke blog the copycat sisters, ada link diaorang kat ruangan inspirasiku sebelah kanan blog aku ni ok.





sesi makeover ni x lama pun sebenarnya, lgpun org x ramai sgt masa tu kat sogo, sbbnya lg seminggu nak payday masa ni.





berjanggut tunggu mummy ni!!!

taraaaa dan inilah hasilnya ye kawan2. tp frust sketlah, sbb tudung hari tu jadi kemot2 lepas kena lipat, selalunya tudung tu x jadi camtu. tiba2 plak dia jadi jahat dan nak gaduh ngan aku, hangin ja aku.





itulah ceritanya sesi makeover saya bersama SKII. siap pakai baju merah lg, theme color SKII. hehehehhe...

dan baru sat2 saya telah "ditanya" oleh mr shaifull, dah update blog ke belum, haihhh sapa punya blog ni sebenaqnya, aku punya blog, dia plak yg lebih excited. apa kata kita beli laptop sendiri, senang kat umah sambil melentang tgk tv pun boleh update blog, ok x cadangan tu?

p/s : to NA, happy reading ok!!

7 comments:

zila said...

HAI cik CT.. salam kenal.. thanks for dropping by at my blog..
org gomen gak ke? kementerian mana?

CT NORAMIZA said...

zila - just call me ct ok. :)

yup gomen gak, KKR, KL

nanadanny said...

alahai, muka rifqy penuh kesabaran tunggu hg makeover...hehe

♥miss zaza♥ said...

ecececeh,
cantek menarek ;)

RahhanSafar said...

hi..

wah!thanks for fulfilling my wish to see you being makeover!honestly,gorgeous sangat lepas transformation..pandai you pose depan camera ek?i dulu gugup,hehehe..

you pakai skincare sk11 ye?i pernah try,teruja actually sebab ramai kasi review bagus utk this brand.i beli sampai satu set besar2 lagi,sudahnya after like 2 weeks habis biji2 kecil tumbuh kat jaw area,horror sangat!since then,i stopped and sedekah kat my mom.memang i tak boleh nak ngam dgn sk11(tak de rezeki nak kulit cantik cam you,ct)

err,i dah create a blog,tapi belum penuh,hehehe..lagi pun tak de cerita menarik cam you(cerita siap dgn gambar lagi)teruja tengok you typing dlm blog i pun nak sibuk sama buat blog,hehehe..i masih dok belajar buat blog,slow betul!

p/s:this time,i masuk blog you pakai nickname blog,k?

regards,

NA

CT NORAMIZA said...

nanadanny - bukan setakat rifqy ja, mr shaifull pun penuh kesabaran gak :) tunggu dan bayar hehehehee...

miss zaza - :) hehehehee

rahhansafar - skII adalah last choice, dulu dah cuba mcm2 produk, tp kulit muka sgtlah menakutkan, sampaikan nak pakai bedak pun susah, penuh jerawat, tp bila cuba skII ok, alhamdulillah, sekarang ni x lah "menggila" sgt jerawat kat muka.

nnt i p kat blog u ok. bestkan ada blog sendiri, dulu2 guna diary je, skrg dah malas nak tulis :) welcome to blogging world

rahhansafar -

zakiah said...

Salam ukhuwah Ms Ct

Very nice photo.

Namapak sabar sangat Ms Ct tunggu di make-up..

lama tak sesi tu?

nampak orang tu profesional, tengok foto Ms Ct dah setanding dengan foto Camelia.

Salam ukhuwah
kak zakiah