Wednesday, May 13, 2009

diet, perlukah???

bila cakap pasal diet, kadang2 aku heran tgk org betul2 jaga diet pemakanan dia, kiranya pagi bfast ambik makanan berat, pastu tghari sekadar makan buah, pastu malam, ambik roti sekeping, dahhhhhh.

aku plak, pagi nasik lemak, tghari nasik lg dgn segala lauk pauk, nak2 plak ada ulam ngan sambal belacan, fuhhhhh tgk aku makan, mmg x nampak dah muka org lain, kecuali hang hensem, sempatlah aku kerling :) hehehehe jgn marah mr shaifull. malam plak, dpt lak laki cam laki aku tu, apa lg, bergandingan lah kami membesarkan perut.

mmg sedap makan kalau dpt pasangan yg jenis "pemakan" gak, nasib lah aku ditakdirkan dpt pasangan yg camtu, kalau aku dpt couple yg jenis kontrol diet, pastu jenis keding, haruslah aku pun terheret sama ngan isu diet ni. kalau x, naik tkt 2 baru nampak laki hang kat belakang, kalau berdiri sama level, mesti x nampak laki kat belakang, sbb kena cover ngan bini, ceh, kuang ajaq la tu.

tp bila dpt laki yg "besaq", advantage bagi aku, apa advantagenya? aku boleh makan banyakkkkkkkkkk tanpa mengcover laki aku di belakang, sbbnya dah tentu2 dia besaq dr aku kan. tp x tau lah lg 20 thn akan datang, buatnya aku pun jadi sama besaq ngan dia, masa tu kot baru aku pk pasal diet ni, bullehhhhh???




pasangan suami isteri yang gigih....MAKANNNNNNN!!! :) wargahakhakhakah

13 comments:

Ma'am_Chelsea said...

Uik... CT kuat mkn?

Mcm x caye je...

Maintain slim gituuuuuu~~~

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

CT kita tgk awk slim je la..

Anonymous said...

hanya aku je mengetahui segalanya...apa yg korang tgk tu hanya dusta semata2...wakahkahakahhhhhhhhh

CT NORAMIZA said...

ma'am chelsea - jgn x caya, semua tahu tu :)

diana - slim hanya ilusi :) hehehee...

anon - sebbbbooookkkkkk

AkuPunyaCerita said...

ikut org gak ct, ada org metabolisme dia tinggi, mkn byk pun, badan tetap menten...mcm hg la kot. tu sbb la hg tak yah dietlah, syukur Allah kurniakan tubuh badan sihat n slim lagiiii...tak mcm aku niii...
skrg aku amik Herbalife...so far i've got very impressive result..hehehe

CT NORAMIZA said...

along - aku tau khasiat2 herbalife itu, aku pun nyaris2 nak ambik gak dulu, sapa kata aku slim ha???? ish susahnya, satgi aku xpose dlm blog ni, jenuh plak laki aku nak tenteramkan keadaan satgi :) x daknya slim, tu hanya ilusi gambaq ja lah, x tgk komen laki aku kat atas tu

AkuPunyaCerita said...

kl tara hg pun kata tak slim lg, aku tak tau la. aku ni kl dpt tara hg, syoknyaaa...buleh melaram mcm2 baju!

Anonymous said...

hahaha..

ct,your husband's comment sama sangat macam husband i comment pasal i..

tapi tengok gambar you pun i tak rasa you gemuk,makan lah macam mana you nampak macam biasa je(dlm gambar lah at least)..

i ni,dlm category kena diet macam you cakap tu lah..nanti ada pula suara2 yang kata peha i terlebih lemak macam kepak ayam,butt i lebar ala tapak kasut nike..sadis kan?

regards,

NA

CT NORAMIZA said...

along - masalahnya, aku "membesar" di tempat2 yg terlindung, tu pasai susah nak cari baju gak along oi, hang ingat senang ka misi aku mencari baju, kena ukuq btoi2 beb

NA - hehehehe...diaorang tu jeleslah, tu yg komen mcm2 pasal kita tu :) tp betullah, paha i pun dah x blh blah, diri sendiri pun ngeri nak tgk, bab bontot plak, "dia" panggil gebab, panggggg laju2

RahhanSafar said...

hahaha..tengok diri sendiri kita rasa ngeri kan?tapi tengok makanan sedap dlm hati tu always bilang,"alah,tak pe,sikit je,pas ni qada' ler mana2 yang patut."

susah ler jadi org pompuan ni,nak2 yang dah beranak pinak,jenuh nak jaga body ikut kehendak husband..hu hu hu

regards,

NA

CT NORAMIZA said...

rahhansafar - i redha je, kalau dah gemuk pastu dia x nak, maksudnya dia x nakkan saya, bukan sbb saya gemuk, tp sbb dia mmg dah x nak, dan dia jadikan alasan gemuk tu sbg sbb dan punca je. tul x?

norainiammran said...

hehe.. betul.. bila suami kita makan banyak...kita juga boleh makan banyak sebab tak nampak janggal .. hehe suami ain pun jenis pemakan

CT NORAMIZA said...

ain - ya betul, x nampak janggal kan kalau sama2 makan byk, tp bila balik umah in laws malu lah plak, tp tambah tetap tambah, sampai berpinggan2, sapa suruh depa masak sedap sgt