Thursday, June 11, 2009

angin barat gamba solo

betoi ka benda kat atas tu, aku main taram ja, ada bunyi sipi2 tu dah oklah, hangpa buat2 paham ja lah, kalau x paham gak, cuba print, rebus, minum, gerenti paham.

aku betoi2 hanginlah ngan kakak pa ni, wajiblah depa panggei dia datin, pa lain bukan main cergas lari, naik tkt tu, turun tkt ni, dia plak, asyik dok mengorder org ja kejanya. aku nak tolak ansur ngan dia pun dah x blh, sbbnya bila tiap kali aku hilang (naik jumpa dia), aku yg kena soal ngan bos aku mcm polis pencen, p mana, buat apa, semua nak kena tanya (ikut dialog rosnah mat aris dlm anak mami).

dan salah satu perangai dia yg boleh bg aku naik hantu, dia suka fax surat yg pengarah dah minit kat all the engineers yg sama floor ngan aku. just imagine, kat level aku ni, ada lebih kurang 20 org engineers, kalau 1 surat ada 4 pages, kalau 20 engineers ni dpt surat, blh hangpa bayang x, berapa helai kertas kat mesin fax aku yg kena guna, ohhh yg tu aku x kisah lg.

kertas gomen, bukan aku kena beli sendiri pun, lgpun ni atas urusan rasmi kan. tp agak2lah, hang bukannya x dak kaki, mailah antaq sendiri, org lain blh ja berjalan sana sini, tp hang nak buat keja senang, mesin fax kat tkt 6, dah tutup terus, sbbnya toner dah habis, kena tunggu supplier hantaq, mesin fax aku ni pun dah nyawa2 ikan, 4 5 keping lg hang antaq kat sini, alamatnya, arwahlah.

aku baru balik dr korporat, mintak toner baru, tp depa bgtau, toner x dpt nak tolong, tunggu supplier, so terpaksalah tunggu, kalau dpt tutup terus mesin fax ni lg aku suka, sorga dunia, x payah aku jalan merata2 antaq org lain punya fax, kadang2yg tensionnya bukan urusan rasmi pun tp personal, hang x bara kalau camtu?

6 comments:

inabu said...

huiii xbleh bara2, say no to OPEN BURNING, hahahah....

ni kak siti, jgn lupa masak sedap2, ahad ni dikna nak ikut kaklin pi umah kak siti...maklum la umah den pun kat situ gak, hihi...

jue mj said...

salams...itu namanya menyalahgunakan harta kera-jaan. technology yg diambil kesempatan.... nasib la dek non...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

adehhhhhhhhh .. ada gaks org cam ginie .. cam kami apa2 surat ker ..just copy satu ..pastu kt depan lampirkan senarai nama staf.. sapa dah baca memo ker pekeliling ker .. sign jer kt situ .. jimattttttttt

CT NORAMIZA said...

dikna - heheheh masak cara2 kak ct tau, kak ct x pandai masak, tanya klin :)

jue mj - tu lah, bara dan baran je kita ni, senang2 ja buat keja camtu, berat bontot namanya tu, btw thanks 4 coming :)

diana - ye lah, sepatutnya dia turunlah antar, dah sama2 keja kan, jgnlah nak cara senang je, ari ni toner saya mmg betul2 dah abis, kena tutup, so saya nak tgk dia nak buat camna lak, maybe bukak tingkap jatuhkan dr tingkat 14 kot, almaklumlah, malas nak bergerak

nanadanny said...

ish, mcm xdak akai je dok fax byk lagu tu, soh die pencen awai lah senang...hehe seropa malas dh wat koje...

CT NORAMIZA said...

nanadanny - tu lah pasai, kalau dah x larat eloklah bersara awai, nak kejaq duit buat apa sgt kalau dah keja pun x berapa larat nak buat.

tensionlah julia, dia arah org buat tu buat ni, jgnlah camtu sgt, org lain pun ada perasaan gak.