Thursday, June 11, 2009

say no to OPEN BURNING!!!

ececehhh mentang2lah laki aku keja kat doe, dan2 tu aku buat kempen ni. ha lah, kenalah buat kempen ni awal2, satgi x pasai2 mr shaifull kena standby kat ofis, kalau dah standby kat ofis, x blh p jalan2, bila x blh p jalan2, kesian rifqy, asyik dok langut kat umah ja, boring tu. (padahai aku yg boring)

so pada org2 yg suka buat open burning ni, tlglah hentikan, sbbnya hangpa x tgk buletin utama ke semalam, dah start ada titik panas di sana dan di sini, nnt bila cuaca kita dah sampai 40 darjah celsius, hangpa gak nak bising2kan, panaslah apa lah, so sblm benda tu jadi kritikal mcm dulu, bila negara dilanda el nino, baik kita ambik langkah berjaga2.

lg 1, open burning ni bukannya setakat takut negara dilanda musim panas ja, tp bahaya ok, buatnya terbakar umah orang sekali, ha sapa nak jawab, x pasai2 ja org tu kena pindah duduk kat dewan sekolah berdekatan, pang mau? mcm ni, tgk, sapa yg susah, bomba gak yg susah, dah petang2 kena padamkan kebakaran yg entah sapa yg gatai p bakaq, tp kan aku rasa, org buang puntung rokok ni, pangg laju2 utk org yg isap rokok.



budak2 mmg camtu, suka menyebok kalau tgk benda lain sket. jentik telinga baru tau.



buatnya pencawang elektrik tu terbakaq sekali, ha x pasai2 ja semua umah tu tinggai nama dan tapak saja, err lupa, abu sekali. budak2 yg suka sibuk. :)benda ni jadi kat bdr country homes.



utk semua bloggers, jom sama2 kita berkempen, SAY NO TO OPEN BURNING OK!!!

p/s : al-fatihah untuk salah seorang kakitangan doe, kak su, my husband's colleague yang telah kembali ke rahmatullah pada 10 jun 2009 kerana asma. takziah utk keluarga allahyarham.

9 comments:

erlyda said...

yeahhh kiter sokong!! Say no to open burning!! tu la sebab sy cirit birit n mc hari ni huhuhuh wakakakakak ada kena mengena ker ciri ngan jerebu kat luar tu wakakakakak padahal sy yg salah makan laa ;p

CT NORAMIZA said...

erlyda - bolehlah reason tu, asalkan dpt mc :) kihkihkih...

KV said...

lagi tambah jerebu!

Anonymous said...

bilik gerakan akan bmula tak lama lg....bsiap sedialah cik ct oooiiii.....

CT NORAMIZA said...

KV - tu lah pasal, rasa nak bakaq ja rambut sapa yg buat open burning tu, termasuk smokers :) hehehe

anon - elllehhh, x kisah, asalkan sabtu blh p nyalan2

CT NORAMIZA said...

KV - thanks 4 coming :)

Nurhayati said...

sokong kempen ni.. walaupun lakiku isap rokok huhuhu...

mmg skang ni musim panas giler.. kat umah pasang aircond 24jam wokeh.. ;)

CT NORAMIZA said...

nurhayati - huuhuuuhuu samalah kita, dah cakap mcm2 sampai nak beralih rahang, tp ttp gigih isap rokok. mak saya selalu gurau2 ngan dia cakap, ha ketapi nak jalan dah... :) hehehehe...

CT NORAMIZA said...

nurhayati - yati, saya sokong kempen awak gak, pasang aircond 24 jam, hujung bulan sendri mau ingat :) hehehehe...