Thursday, June 4, 2009

apa nak jadi, apa nak jadi, sampai hari ni dia dok ulang lagi...

adoi apa nak jadi.... berkawan pulak dgn si tijahhhhh

eh camna aku boleh ternyanyi lagu s m salim ni, ya allah.

actually, aku nak cerita lg pasal astro mustika ittewww, geram sungguhlah, tension, rasa nak ambik ja piring astro tu, buat isi nasik, boleh x?

bukan main lg dia punya promo, sekali hampeh. (biasalah manusia kan, kenalah salahkan orang lain, jgn salahkan diri sendiri, padahal yg hang terpengaruh ngan promo tu pasai pa). dia asyik dok ulang ulang ulang ulang benda yg sama. dr 1 jun, sampai ke hari ni, semua sitkom tu dok ulang yg sr 1 ja.

aik kalau ya pun hang nak ulang, agak2lah. dahlah cerita tu diulang yg namblas tahun lepas, dah tayang hari isnin, hari selasa hang tayang lagi, hari rabu tayang lagi, aku malas nak balik umah petang ni, sahih dia ulang lagi cerita yg sama. aku benciiiiiiiiii.

jgnlah asyik ulang siri 1 tu ja, mainkanlah siri 2, siri 3, siri 4, so kalau hang menipu aku pun, x lah aku terasa sgt diperkotak katikkan, ni x, asyik siri 1 ja dr isnin sampai ke khamis, nasib baik mlm ni mlm jumaat, sejukkkkk sket hati aku. errr apa kaitan lak mlm jumaat ni, eeeessshhh.

x pa, tunggu sampai hujung bulan, akan ku cut offkan itu mustika.

err nak p minum japlah, sbbnya semalam aku bgtau mr shaifull, la ni aku dh x bfast lg, sbbnya dah x tau nak makan apa. sekali dia sound aku, awak x kena lg mmglah, sekali nnt dehidration (betulkah?), baru awak tau, dgn pitamnya, dgn kancing gigi, awak mainlah.

lor x pasai2 aku kena leter sambil mulut aku mengunyah zinger. seb baik lg lah tgh mkn kena leter tu, kalau tgh nak tdoq ka apa ka, mau aku lari dr umah semalam. oklah, nak p bancuh nescafe sat, tata. ish bestnya esok cuti, cuti2 rawang. :) wargahkahakaha

12 comments:

bukhairiah said...

biasakla astro...mengong jer lebey...bayor mahal...tp servis hampes...

Zura Hasan said...

tu la astro...time lmbt byr bukan main lg sms...dah byr tu kite lak kena abiskan kredit kena tepon diorg suh sambung balik...kdg2 rase nk potong jer..heheheh...bagus idea akak tu, amik piring astro tu wat mkn nasik..wat tanam pokok bunga pun leh gak...hehehehe...selamat bercuti....

honeylanz said...

mustika tu kena subscribe gak ke? ada dpt pamphlet tu tp x telek betul..dulu subscribe sbln dlm 98.95.. tp now 89.95 kut sbb buang discovery..x sempat nk tgk gak la byk2 ni...

CT NORAMIZA said...

mrs bubu - tu lah pasal, bila hujan lebat, boleh pulak "hilang" dr pandangan

zura - hehehehe geram kan, selamat bercuti

has - yap, 12.95 kalau x salah, tp nak cut off lah lepas ni, x best

AiNeRzA said...

la...CT...x tau ka semua channel mmg mcm tu...under astro la...dia akan ulang apa yang dah ditayang...dah buat ulangkaji pun pasal astro nih...tu yg maleh nak langgan...langgan pun utk kat kg sebab nak dapatkan siaran...huhuhuhu

CT NORAMIZA said...

ainerza - tau, mmglah yg channel lain pun dia ulang, tp x daklah dlm masa sehari tu dia ulang benda yg sama, lets say kul 7 pg cita A, kul 8, cita B, kul 9 cita C, tp kejap lg, kul 10, cita A lg sekali, kul 11 cita B, kul 12 cita C, kul 1 cita A lg. camtulah mustika tu.

astro mmg ulang tayang, tp x melampau sgt cam mustika ni, lepas ni mmg nak cut off, tp bukan cut off astro, tp cut off mustika.

dah dkt 11 thn menonton astro, mmg dah lali :)

Willie said...

Hi,

Walaupun ku ada astro, aku belum lagi tengok channel mustika sebab anak aku tak nak. asyik disney channel jer. Hehehhe...teruk gak channel mustika tuh eh?

CT NORAMIZA said...

willie - hi. oh u dah subscribe itu mustika ke? x pe, sik rugi pun mun kitak sik nangga :)

Anonymous said...

nang jaik sidak british ya....kita ambik balit...haa dah bisak dah tok....nang jaik sidak astro ya.....kita buang jak sidak nya...pesanan dr rosli dobi

CT NORAMIZA said...

anon - gago jak kitak ya bluekk

Anonymous said...

ct, hang cuti ka ari jumaat tak keje ke? memang hampeh lah astro ni kan, nasiblah aku tak addict sgt tgk tv, takat berita ja, yg lain habih naim n arisa tgk katun, dan katun katun lagi.dan katun...hheheh dah boleh komen lah ni, nanti aku komen lagi tau

CT NORAMIZA said...

anon aka nurul - aku cuti, mak ayah n adik aku ada kat sini. chewah nurul tgk berita lah :)

komen byk2 k