Wednesday, June 3, 2009

mommy borek, anak rintik

err borek tu apa ha? selama hari ni, aku sebut ja peribahasa tu, tp maksudnya haram aku x paham pun. ada sapa2 yg tau x meaning utk perkataan borek tu. kadang2 aku rasa seolah2 borek tu adalah 1 perkataan yg lucah.

err lucah ker, ke aku yg x paham ha, ah x kisahlah. yg penting aku nak tunjuk kaitan gambaq ni ngan peribahasa kat atas tu. nasib baik mr shaifull sempat snap gambaq anak dia saja, buatnya dia snap gambaq aku sekali dlm keadaan yg sama, mmg aku sentaplah.





utk member2 O10B, mesti bila tgk gambaq ni, dan2 tu blh recall kan, aksi ni copy paste dr sapa? hehehehe...shhhhh diam2 tau.

utk NAS aka amir, lenkali kalau p cuti2 malaysia, jgn tinggai jihah, sian budak kecik x tau apa2 diperkotak katikkan. :) hehehehe...

p/s : sapa2 yg rasa blog aku ni merapu, mencarut, meraban dan gunakan bahasa2 yg x sepatutnya, sukati aku lah, blog aku ni bukannya tempat "menimba" ilmu, ni tempat "mencurah" perasaan, kalau nak bahasa yg elok2 molek2, p baca utusan, x pun hang selak ja kamus dewan, gerenti dia nanti hidangkan hangpa ngan tatabahasa yg betoi, bahasa yg sopan santun, ok???

11 comments:

Anonymous said...

borek tu adalah corak pada bulu ayam lah...tu pun tak reti.........

Nurhayati said...

i pun taktau pe tu borek.. anon thanks for the answer.. hihi

uish..ape pagi2 marah ni.. ada "lalat" masuk yer.. shoooh shooohhh

AiNeRzA said...

sapa yang nak marah2 baca blog orang tu...suh dia buka blog sendiri balik...baru dia tahu betapa bestnya nak mencurah perasaan dalam blog...biasanya yang marah tu...kesnyer "saper makan cili terasa la pedasnya" ahaks...

nanadanny said...

oitt ct, aku rasa ada org jeles la kt hg, kira femes la blog hg...chaiyok2

to lalat @ langau, jgn ganggu idup org laaa, x meriah hidup tu tau...

atty's said...

kty suka je masuk blog..nie..

green apple said...

borek tu bukan makan nasik goreng ke?

AkuPunyaCerita said...

siap silang kaki tuuuu! mmg turun dari hg sungguh la.
toksah dok peduli ngan lalat2 tu...dah namanya pun lalat, mana ada manusia suka lalat...ada sapa suka? tak dak kan...org hempuk lg ada laa!

shawLycious said...

Miss Selfridge and H&M tops and dresses. Tie Rack scarves and ties, Jane Norman and Principles handbags and clutches. Come and grab yours now!:)

CT NORAMIZA said...

anon - ye ke, cam x caya je pun

yati - jgn percaya itu semua jamil punya auta :) wargahakhakakk

ainerza - hehehehe...

CT NORAMIZA said...

nanadanny - hidup mesti meriah, awwww!

atty - kty, thanks, i lap u kak :)

green apple - kak, tetiba lak makan nasi goreng, fenin lah ;)

CT NORAMIZA said...

along - hehehee...keturunan tu

shawLycious - akan ku terjah nnt :)