Thursday, June 18, 2009

episod 2 :) kihkihkih...



anak aku tgh "makan" kuih samprit, adoi la, elok ja semua org balik, berpeluh ketiak aku ngan mr shaifull mop dan vacuum lantai. anak punya pasai, belasahlah. bila dah "makan" samprit, kenalah tunjuk tgn kat mommy kan eqy? sesungguhnya aku adalah seorang yg penyabar hari ahad ari tu huhuuuhhuuu...



lepas dah borak2, pastu santa claus pun dah abih mengagihkan barang2 dlm "plastik" dia tu, kami pun bergerak ke luaq umah plak utk sesi fotografi, siap panggil cina kedai utk ambik gambaq kami ok, sila jeles :)

tgh setting tempat, tp last2 jadi kucar kacir gak, laki hang bini aku, bini hang laki aku, loklaq.



aku x perasan, tp rasanya aku dah tertib dah hari tu, sbbnya belakang aku kalau x salah aku lah, mr shaifull kot, kalau laki org lain pun x pa lah, bukannya aku ambik gambaq berdua2an kan.



abg zaiful baekkkk punya adjust.



semua dah nak balik masa ni, sedih gaklah, sbb rasanya dah setahun x jumpa, walaupun masing2 ada kat sekitar kl, putrajaya dan shah alam je pun, tp masing2 ada komitmen kan, apa nak buat. dlm byk2 kawan aku tu, yg paling beruntung adalah yarn, sbb siap pakai driver tu, dr i*m sampai ke la ni hang asyik dgn driverkan yarn? pangggg laju2. kihkihkih yarn mai ngan xiana, sbb husband dia ada hal.



maka berakhirlah sudah sesi beramas mesra ngan kengkawans.

lepas tu sesi klinda n abg zaiful melawat rumah depa plak. sambil check2 surat dlm post box, bukan setakat surat, gajah, harimau pun ada rasanya kat kawasan umah depa, larikksssss....



kami tgh praktis borak2 di laman utk next year :)



malamnya plak, sesi fotografi bersama barang2 yg dibawak oleh santa claus, hehehehe. tq mrs santa. terharu sgt.
















chocs aku x sempat nak snap, ada yg dah selamat dlm perut, ada yg masih dlm fridge, apa2 pun, simpanlah sket utk masa depan kan? x kan nak tayang semua kat sini. hehehe...

ni plak dr xiana, souvenir dr korea, anak dara aku tu baru balik bercuti. nasib baik hang sempat kan xiana, kalau dak, keluaq ayaq mata darahlah hang tgk semua ni :)



kualiti gambar adalah burok, sbb aku dah x kuasa nak tukaq setting bagai, aku main snap ja lah.

ni plak gambaq tuan umah yg keletihan, lepas aku mandikan dia, bg susu, terus bummm sampai ke pagi, even ayah dia pasang vacuum, sian letih masak asam pedas. :) hehehe..



sekianlah kisah hari minggu aku bersama kawan2...

11 comments:

Willie said...

Hehe..ituler, org kata dekat tapi jauh...tapi bagusler ader gathering camtu sekali sekala kan?

CT NORAMIZA said...

willie - mmg pun, rasa best sgt sekali sekala dpt jumpa :)

yanz said...

best, best, bestaa...sekali sekala jumpa, seronok, meriah...
sian tgk hero kecik tu, keletihan, sama laa cam ammar,dlm keta mintak nasik...hahha, masa kt umah hang dia makan lama, tp main je lebih, jenuh tunggu dia makan... blk umah, bg mandi, makan, tido trus smpai pagi, tak sedar apa...heheheh...sian, mesti driver aku pon letih kan..hahahaha..

CT NORAMIZA said...

yarn - kihkihkih bukan takat letih yarn oi, hari ni terus half day, balik tdoq, apa hang buat all the way fr rawang to putrajaya kat dia yarn oi? heran aku

ai said...

sonoknya dapat hadiah!!..amboi nama kau dah nk dekat2 sama ngan datuk ct tu..heh heh..

umah aku kat Taman Tun Teja. Kira dari umah kau tu arah ke KL lepas dari Pekan rawang tu le..ada rezeki nnt leh kita jumpa.. :)

CT NORAMIZA said...

ai - :) dpt hadiah, mestilah suka, hehehehe...oh, tmn tun teja, ok blh insya-allah, buat sesi suai kenal kan?

inabu said...

tu diaaaa, tu la rezeki namanya kan, pulun la santa claus bg hadiah, aritu santa claus dok hohoho kat kampung, ni kat umah kak siti plak...

(ni nak habaq ni, x best bau red door tu, dikna pun pakai yg tu gak, awat k.ct lmbt rembat perfume yg best2 tu, rugi la)

CT NORAMIZA said...

inabu - tu lah, rezeki di tengah bulan :) hehehehe...o rata2 dia p ho ho ho no

x pa, dah dpt tu pun syukur alhamdulillah :)

kittycat said...

oleh karena tak boley nak comment kat blog along, maka sayer dengan ini ingin meminjam kotak comment cik ct ye, jgn marah.. komen saya berbunyi begini :

"haa sblom posa?? aisey.. sayer balik aloq staq awai bulan 8 untuk memberanakkan diri, harap maklum!! sob! sob! kalau jadi perjumpaan ini, melepas lah sayer dan keluarge sayer.. sayer cadangkan kita tunggu tahun depan ok tak kerana pada pendapatan sayer kite baru sahaje mengadakan perjumpaan secare besar besaran.. kalau kerap sangat sayer takot keboringan ajer.. consideration dari pihak tuan puan didahului dengan ucapan terime kaseeyyy!! ahaks!"

zailamohamad said...

CT stay kat ne??lawa umah..bagiktau r..Zaila tengah usha2 rumah ni..maner tau leh berjiran;p

CT NORAMIZA said...

kmira - lor ada comment baru, sorry x perasankan diri :) hehehehe rasanya alasan itu hanyalah utk kepentingan diri sendiri, kami2 yg x memberanakkan diri ni nak berhibur sekali sekala apa salahnya, kmira jeles :) huhuuhuuu...

zaila - jauh la, kat country homes rawang, tp byk umah baru tgh naik sekarang. jomlah berjiran2 :)