Friday, June 19, 2009

warkah terakhir - rosli dhoby

huuuhuuuhuuu...semalam masa kak d tgh tgk "kelucahan melampau" di pc dia, :) wargahakhakha apa hal aku asyik xploit nama org tua tu ja hari ni, aku lak tgh menangis kesedihan, mmglah menangis sbb sedih ngok, x kan aku nangis kesukaan plak, kalau dah suka, mestilah aku lompat2 sambil tepuk tgn, sambil senyum mcm ni :) hehehe...

mmg semalam, first time aku nangis bila tgk tv, ya, drama melayu, sila gelakkan aku.

warkah terakhir episod semalam, mmg betoi2 touchinglah. kalau episod2 sblm ni, aku blh senyum lg bila si norian berkelaka sarawak bunyi batak, tp semalam nang kamek sedih gilak bah. sbb dlm episod semalam, rosli dhoby sibuk meninggalkan pesanan2 terakhir kat org2 yg rapat ngan dia.

semalam gak dia tinggalkan pesanan pada kawan2 yg sama2 bersekolah methodist ngan dia, kawan yg sama2 mengajar secara percuma di sekolah melayu, demi memartabatkan anak bangsa. semalam gak dia tinggalkan pesanan kat norian, awek yg suka kat dia dlm diam, tp dlm masa yg sama, rosli dah ada gerek, ani.



gambar dr en google, malas nak type link. :) bolehhh??? ni kawan rosli dhoby.

norian luahkan perasaan dia semalam, kata dia tolak cinta tajudin sbb dia sukakan rosli. tp rosli berpesan kat norian, suruh norian jadi guru yg baik, rosli gak kata, norian beruntung sbb x dak kaitan dgn dia, masa ni aku dah sedih gila, rosli cakap norian beruntung sbb x bergerek ngan dia, sbbnya kalau x mesti norian frust bila rosli ditangkap lepas bunuh gabenor british di sarawak yg baru dilantik.



kakak rosli dhoby - dlm cita ni lah, bukan realiti, panggggg

pastu yg paling touching, bila dia salam bapak dia lepas semayang, dia salam kakak dia, mak dia, pastu tinggalkan pesanan kat kakak dia yg tgh pregnant, namakan anak tu nnt mcm nama dia, tp masa tu family dia dah rasa pelik. bila dia bunuh ja org putih tu, kill kill die die, sedih sgt bila tgk adik dia berlari balik umah bgtau mak ayah apa yg rosli dhoby dah buat.

cita tu mmg menyentuh urat saraf aku yg dah lama x sedih bila tgk cita melayu, cita pasal patriotik plak tu, kalau kawan2 aku baca blog ni, mesti depa gelak terguling tgk aku sedih dgn cita yg berunsurkan patriotik ni. alah gasaklah. tp mmg betoi2 best la episod semalam, aku nak tunggu next week punya episod plak, rasanya episod terakhir dah kot. mmm akan ku tunggu...

hero dia muka klasiklah, rugi sapa x tgk :) wargahkahkahaka...

5 comments:

atty's said...

tak tgk ar citer nie ..

pak ngah rep said...

hye.. nu fwen here!!
yer.. tak tgk gak.. tp sblm tu sempat gak TERtgk teaser citer nih.. rugi2!!

CT NORAMIZA said...

atty - kty, x pe, tune je ke channel citra, ada ulangan kak

pak ngah rep - hai pak ngah, welcome! rugi x tgk, tgk ulangan nya nnt ok.

jue mj said...

hmm.. tak penah tgk la jg... byk episod ke/ leceh sket la... sb tv kat umah ni di monopoli oleh anak2... chanel katun je 24 jam...

CT NORAMIZA said...

jue mj - ada 8 episod sahaja, setiap episod 1 hour, mmg best, saya x penah suka cita patriotik kenegaraan bagai, tp cita ni, bestttt