Monday, June 8, 2009

father's n mother's day celebration...

hehehehe walaupun singkat, tp best. hari khamis mak, ayah, adik n yasmin (my niece) sampai kat umah lebih kurang kul 9pm. pagi2 jumaat kami bertolak ke pd, jalan ok je, x jam pun, maybe hari keja kan, so aman dunia. :) kami sampai sana lbh kurang kul 1.30 pm, siap ja solat, masing2 dah salin uniform kecuali mak aku, dia tidoq ja dlm bilik.

aku, mr shaifull, rifqy, adik n yasmin turun p swimming pool. masa ni aku dah nampak laut, tp layan budak2 kat situ dulu. sambil tu tunggu ayah aku turun, bila sampai ja ayah kat bawah, terus kami semua berbondong2 p ke laut, oleh sbb hotel tu mmg sekangkang kera ja dr laut. bila dah sampai laut, hari pulak redup, x dak matahari walaupun masa tu kul 3 ptg, apa lg, mandi sepuas hati, mcmkan dah setahun lebih x mandi.




dah siap sedia dlm uniform nak ke laut :) hehehehe...

orang lain mandi dgn hati yg gembira, tp anak aku lak, blh pulak dia lena di tgh2 laut tu, tu lah org dah suruh tidoq masa on the way tadi, ohhh x nak, nak jugak bukak bijik mata tu luas2, sekali bila org tgh layan laut, dia pulak lena, x pasal2 ja aku kena halau ngan ayah suruh bawak rifqy balik bilik. hiisshhhh.




kesiankan, anak sapalah "hanyut" kat lautan ni.

terpaksalah aku balik awal. mandikan dia, bg susu, lagi sekali dia "hanyut", tp kali ni kat atas katil plak. aku pun dah siap2 mandi, sembang2 ngan mak kat bilik, sekali ayah n the gang blk, panggil kami ajak tgk sunset kat depan pintu bilik, mmg cantek gila, tp oleh kerana laki aku x sent gambaq tu kat email aku, so x dak gambaq utk aku buktikan kat sini, sila gunakan imaginasi sendiri. alah imagine benda lain hangpa boleh, x kan sunset hangpa x leh imagine kan? kan? kan?

oleh kerana dah namanya gedik, aku pun cilok "panca sitara" adik aku, ha lah, x kan aku nak pakai "spek putih" aku yg biasa tu, kalahlah aku ngan mak aku, sbb mak aku pun ada "panca sitara", tp aku tarak, mana boleh kan. haruslah aku bersaing2 ngan mak aku. mak aku x pakai tudung sbb betoi2 depan pintu blk kami, ayah ngan adik pulak masih dlm "pakaian renang di laut". hehehehehe...mak aku pakai baju kurung p laut, sepanjang hari kena leter ngan adik, mr shaifull n aku. apa mimpi tah pakai baju kurung p beach.





malam tu kami makan kat nasreen seafood, makanan sedap, menyelerakan, service cepat, harga pun ok, siakap stim limau, siakap 3 rasa, sotong grg tepung (tp perlis punya lg best), sayur campur, telur dadar (kat umah pun blh buat, tp ni menu wajib ayah n adik kalau mkn kat seafood, mesti ada benda ni), burung goreng pedas (errr ni seafood gak ke), tu je lah kot rasanya. makanan x sempat disnap, semua kebuluran sbb lepas mandi laut, so semua mementingkan diri sendiri.

esoknya mandi laut lagi sekali, dr kul 10 sampaila ke pukul 11.40, bersambung2 dr laut ke swimming pool, tp aku kan ibu mithali, anak aku lena lg sekali kat laut tu, terpaksalah aku dulu yg naik ke bilik, adoi la. dah siap2 semua, check out lbh kurang jam 12, terus menuju ke jusco metro prima kepong. bila dah sampai jusco, apa lg, layan steamboat kat johnnys lah pulak, sedappppp.

pastu dah siap makan, mak shopping sket2, balik umah, mr shaifull masak laksa sarawak, pun x sempat snap. aku lak seperti biasa, bukak kedai dobi. sekian cerita hari cuti saya. :) wargahkahakah

p/s : utk mak n ayah, selamat hari ibu dan selamat hari bapa dr atiey, x beli hadiah pun, cuma bawak mak n ayah p bercuti ja...

8 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

bestnya cuti2 mandi-manda nieh .. sabo jelah rifqi leh lena time mandi manda tue

nanadanny said...

hehe...comei je rifqy dok lena mcm tu..
sekali sekala bwk mak ayah p holiday mmg best kan, tp aku x sempat nak buat sume tu untuk arwah bapak aku...:(

AiNeRzA said...

tolong...tolong...anak sapa la tido kat tgh laut nih...tolong...hihihihi...boleh pulak si kecik tu tido erk...

Zura Hasan said...

besh..besh..bw org tua g jenjalan camtu..mak ayah akak ada lg ka kat sini?

Willie said...

best eh!

atty's said...

loh boleh tido lak..si kecik tu..mesti sebab rasa beralun2..je tuh.hehehehhe

amir jas said...

nak ty...mr epol mandi tgh laut x....hehehe...

CT NORAMIZA said...

diana - best sgt2, rasa x naik ke bilik :)

nanadanny - julia, sabaq tau, x pa, hang kan selalu bawak mak hang jenjalan, allah lbh sayangkan arwah.

ainerza - tu lah pasal, org suruh tdoq awai2 x nak, last2 dia lena kat laut tu, haru

zura - dah balik ari isnin ari tu, sbb adik akak ada kelas on tuesday

willie - best, sekali sekala outing :)

atty - kty, sbb beralun tu lah rasanya

amir jas - mandi, siap main ngan dolphin lg ;)